Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Mnogu podobar izbor se oem brendovite bidejki Fabrikata ( primer Haier Midea Gree ) vo oem brendovite go vlozuva najkvalitetnoto dodeka vo svoite modeli samata fabrika stava od se ponesto Zatoa imse Gree Hansol so SANYO compressor koj bese ekstra i Gree Hansol so Gree Landa Compressor koj bese uzas zatoa velam mnogu podobar izbor se ( oem Midea Gree Haier ) odkolku Orginal Midea Gree ili Haier no nameneti za tret pazar odnosno tret kvalitet

Moj sovet osven Vivax Aeri i Haier Tundra Dobar model e i ovoj

Hahaha….pogolema glupost nemam cueno. Gi boli stapot brendovite za OEM, pa uste poveke zatoa sto site OEM baraat poeftino sranje.

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Sto klima e toa za 1 saat da zgolemi samo 1.5 stepena a potrosuvacka od 2400w
Pa i toa sto odrzuvas doma na 22 stepena e ladno be drugar na mene ke mi e ladno mozebi ti si zamorliv pa sakas poniska kaj mene denje dostiga do 25 a navecer 24 stepena.
Kaj mene 7kw inventor Nemesis ovaa nedela kako fanaa niskit minisni temperaturi denje bidejki sum na jug cel den pece sonce raboti so okolu 1000w e navecer e promenliva potrosuvackata i raboti od 1250-1400w a znae da povlece i 4200 w posle defrost koj mnogu retko gi ima a trae okolu 3 do 4 minuti a grejam 80 kvadrata dnevna okolu 50 kvadrata hodnik i 2 spalni ispaga okolu 80 a spratot e 120 kade edna spalna i kupatilo ne se grejat.
Mojata e
TOSHIBA RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E EDGE

E mojava ne mozi da povlece setirana na 30c poveke od 2420w na -7c ,a kutrata predala samo 8.8kw toplina. Ne gi biva japoncinava da pravat tolku jaki klimi sto ke povlekuvaat mnogu stuja.Tie sakaat so malce da dobijat mnogi,ekonomicni se.Ne e ko tvojata :zver: i da mozi da povleci 4200w.kako bese imeto Invertor Nmsis ,oem GREE.
A deka nokta e 22c temperaturata doma,pa mene taka mi odgovara,si ja brkam onaa rabota.Ne ke potam.Ako treba i na ladenje ke ja vklucam.
Ama izgled ti slabo si ja brkas onaa rabota,i zato ti studi noke.Ti preporacuvam Vijagra,samo posle konsultacija so lekar.
A deka za 1h krenala 1,5c jas mislam deka dovolno krenala.Del od tie 9kw sto gi ispustila otisle na odrzavanje ,a ostanatiot del bile visok i ja krenale tem.za 1,5c.Sepak ndvor e -7c.
Tvojot i mojot prostor ne se isti.Mene brat mi ne me topli odozgora,kako tebe.
Jas barem se potrudiv i se uveriv deka na -7c Toshibava go dava polniot kapacitet sto go vetila,i toa i go prezentirav kolku sto mozam poslikovito so zborovi.
A ti so sto si se potrudil da doprineses na temava sem da se ismevas.
Sto pogresno napraviv vo prethodniot post,pa ti da se ismevas?
Zasrami se.
Se samo majtapcii.

Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Mojata e
TOSHIBA RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E EDGE

E mojava ne mozi da povlece setirana na 30c poveke od 2420w na -7c ,a kutrata predala samo 8.8kw toplina. Ne gi biva japoncinava da pravat tolku jaki klimi sto ke povlekuvaat mnogu stuja.Tie sakaat so malce da dobijat mnogi,ekonomicni se.Ne e ko tvojata :zver: i da mozi da povleci 4200w.kako bese imeto Invertor Nmsis ,oem GREE.
A deka nokta e 22c temperaturata doma,pa mene taka mi odgovara,si ja brkam onaa rabota.Ne ke potam.Ako treba i na ladenje ke ja vklucam.
Ama izgled ti slabo si ja brkas onaa rabota,i zato ti studi noke.Ti preporacuvam Vijagra,samo posle konsultacija so lekar.
A deka za 1h krenala 1,5c jas mislam deka dovolno krenala.Del od tie 9kw sto gi ispustila otisle na odrzavanje ,a ostanatiot del bile visok i ja krenale tem.za 1,5c.Sepak ndvor e -7c.
Tvojot i mojot prostor ne se isti.Mene brat mi ne me topli odozgora,kako tebe.
Jas barem se potrudiv i se uveriv deka na -7c Toshibava go dava polniot kapacitet sto go vetila,i toa i go prezentirav kolku sto mozam poslikovito so zborovi.
A ti so sto si se potrudil da doprineses na temava sem da se ismevas.
Sto pogresno napraviv vo prethodniot post,pa ti da se ismevas?
Zasrami se.
Se samo majtapcii.

pa ti si eden perverzen samobendisam momak od Bitola
eve ovde so site si zakacen site gi vregas bezabraznik eden si be ti neviden nekulturen se pravis mutav kako da si malku retardiran mi izgledas ako dupes na minus 7 toa e tvoe sigurno sakas vo mumii da fukas.
e voa se vika vreganje posle tvoeto vreganje sigurno i tebe po 1,5 santim ti se kreva ama ajde teraj rabota so tvojata tesiba da cekas eden saat da nakaci 1.5 stepena pa mojava ke e izede be tvojata
ajde ovaa vecer stavi na 24 pa da vides sto e komfor a na vaka na 22 .
pozdrav ubav vikend sekoe dobro i golem dilizer si

EVE TI SLIKICKI SEGA GI SLIKAV KOLKU SI TROSE KOJA TEMPERATURA E POSTIGNATA I KAKO E SETIRANO DALINSKOTO AJDE STAVI TI OD TVOJATA SEGA SLIKANI PA DA VIDEME

Attachments

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
pa ti si eden perverzen samobendisam momak od Bitola
eve ovde so site si zakacen site gi vregas bezabraznik eden si be ti neviden nekulturen se pravis mutav kako da si malku retardiran mi izgledas ako dupes na minus 7 toa e tvoe sigurno sakas vo mumii da fukas.
e voa se vika vreganje posle tvoeto vreganje sigurno i tebe po 1,5 santim ti se kreva ama ajde teraj rabota so tvojata tesiba da cekas eden saat da nakaci 1.5 stepena pa mojava ke e izede be tvojata
ajde ovaa vecer stavi na 24 pa da vides sto e komfor a na vaka na 22 .
pozdrav ubav vikend sekoe dobro i golem dilizer si

EVE TI SLIKICKI SEGA GI SLIKAV KOLKU SI TROSE KOJA TEMPERATURA E POSTIGNATA I KAKO E SETIRANO DALINSKOTO AJDE STAVI TI OD TVOJATA SEGA SLIKANI PA DA VIDEME
Kako bese ona Iinvertor Nemsis Pro :zver: vo potrosuvacka ,so 4200w .Na trofazna i e prklucokot?Rerna:kajgana: ....

Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Kucni si TOSHIBA RAS-B24J2KVSG-E / RAS-24J2AVSG-E EDGE i ke ti izlezi.Ke vidis kako izgleda.
Mozis i na Yu tube da si ja vidis.

Manipilator si ti golem jas e znam sim ja gledal na sliki no sakam eve to bidi maco men pa stavi sliki od potrosuvavka od meracot kako ti e setirana i klima slikni e toa e ednostavno.

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Manipilator si ti golem jas e znam sim ja gledal na sliki no sakam eve to bidi maco men pa stavi sliki od potrosuvavka od meracot kako ti e setirana i klima slikni e toa e ednostavno.
Dovolno sto go opisav uredor kako raboti,a koj saka neka veruva koj ne saka nemora.Jas go poseduvam toj ured i ne sum dolzen da stavam sliki od mojata privatnost.
Toa e moe pravo,kako sto e i tvoe pravo da si stvas ili ne stavs sliki od tvojata privatnost.
No toa ako si stavil sliki od tvojot ured ne ti dava pogolemo pravo da omalovazuvas ili ismevas nekogo,sto ne saka da si ja otkriva svojata privatnost.
Zatoa imaj si sopstvena kultura na odnos,a ne da se ismevas.

Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Dovolno sto go opisav uredor kako raboti,a koj saka neka veruva koj ne saka nemora.Jas go poseduvam toj ured i ne sum dolzen da stavam sliki od mojata privatnost.
Toa e moe pravo,kako sto e i tvoe pravo da si stvas ili ne stavs sliki od tvojata privatnost.
No toa ako si stavil sliki od tvojot ured ne ti dava pogolemo pravo da omalovazuvas ili ismevas nekogo,sto ne saka da si ja otkriva svojata privatnost.
Zatoa imaj si sopstvena kultura na odnos,a ne da se ismevas.

Drugar ubavo kulturno napisano golemo Bravo eve se pokaza deka mozes da bides kulturen a ne vo sekoj post ti po malku no sepak upatuvas nekoj navredi.
Privatnost ne e toa da go sliknes meracot i klimata toa ti sosema ferska rabota da videme site ovde da ne ubedis no ti si znaes dve sliki sto veza imaat od privatnosta ne ti baram selfi no toa dokazuva deka si korisnik na on of Beko 7kw klima.
Pozdrav ubava vecer i vikend

Eve sporedba na tosiba tvoja i mojava Nemesis pro inaku toa ti e Amber premium do -22 ne nordik do -30
Tvojata kapacitet na greenje 8800w mojava 10300w zmaci kas rekov zver od klima e

Attachments

Член од
9 февруари 2023
Мислења
154
Поени од реакции
320
Hahaha….pogolema glupost nemam cueno. Gi boli stapot brendovite za OEM, pa uste poveke zatoa sto site OEM baraat poeftino sranje.
Ovo ne mora da bude tacno.....///imamo zadnjih 10 godina X primera gde su OEM bolje radile od brenda koji ih je proizveo. //// Kod Kineza se gleda samo profit-kolicina i nista vise. Dace tebi oni i komplet Ambera --- koji god podmodel amber da izaberes, oces sa two stage ili twin kompresorom----samo kupi dovoljnu kolicinu. A na njoj mogu da ti napisu sta hoces...i koji god logo i koju god specifikaciju. Ako se snadjes za programiranje da sve to bolje od njih usaglasis----eto binga !! Bolji OEM nego original. To se recimo dogadjalo i sa OEM Hansolom, pisano je ovde pre nekoliko godina u tome....---nasao sam sta je covek pisao. ....A cena dosta niza ..... Japanski proizvodjaci to ne rade---uzimaju i oni za slabije modeele kineske kompresore, ali im ceo pristup drugaciji. I profit ....ali i konstantan kvalitet ---- i odlicno izbalansirani (dobro istestirani i programirani) uredjaji u svim cenovnim rangovima --- a noOEM kinezi su vec prilicno skupi .... i svaki 50 ti model ima Evropski Sertifikat- Eurovent.

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Drugar ubavo kulturno napisano golemo Bravo eve se pokaza deka mozes da bides kulturen a ne vo sekoj post ti po malku no sepak upatuvas nekoj navredi.
Privatnost ne e toa da go sliknes meracot i klimata toa ti sosema ferska rabota da videme site ovde da ne ubedis no ti si znaes dve sliki sto veza imaat od privatnosta ne ti baram selfi no toa dokazuva deka si korisnik na on of Beko 7kw klima.
Pozdrav ubava vecer i vikend

Eve sporedba na tosiba tvoja i mojava Nemesis pro inaku toa ti e Amber premium do -22 ne nordik do -30
Tvojata kapacitet na greenje 8800w mojava 10300w zmaci kas rekov zver od klima e
Toa ti e isto kako da spreduvas na dva kamioni koj ednit nosi 10 tona i vkupno tezi 20 tona so se tovai trosi 10 litri gorivo na 100km(zamisli go kako tosiba),a trugot tezi 30 tona bruto,i ima nosivost 11ton,a trosi 20litri gorivo na 100km,e toa ti e Amber.
E koj e poaren so mislis.
E takva sporedba ti prajs.
Kazi koja klima so 2400w potrosuvacka na -7c ke ti izvadi 8,8kw toplina.
Pej brate ,pevaj.

Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Toa ti e isto kako da spreduvas na dva kamioni koj ednit nosi 10 tona i vkupno tezi 20 tona so se tovai trosi 10 litri gorivo na 100km(zamisli go kako tosiba),a trugot tezi 30 tona bruto,i ima nosivost 11ton,a trosi 20litri gorivo na 100km,e toa ti e Amber.
E koj e poaren so mislis.
E takva sporedba ti prajs.
Kazi koja klima so 2400w potrosuvacka na -7c ke ti izvadi 8,8kw toplina.
Pej brate ,pevaj.

Detski prikazni raskazuvaj vo gradinka ne sme tolku glupi koga samiot si kaza tvojata tosiba eden cas i trebalo da kaci 1.5 stepena verodostojno e toa izlezeno od tvoja usta napisano ovde od 22 do 23.5 i trebalo cel 1 saat a setirana na 30 stepena hahahahaha jas ti rekov deka te izlazale ti prodadele on of 7.ca Beko
Druhar stavi dve sliki eve sega e zaladeno da videme kolku trosi momentalno ne se srami ako sliknes 2300w

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Баш така да си жив и здрав, 5.5кв клима со А+++ класа само на сон, нема таква клима освен за у Грчка Шпанија и таму Топла зона кај што се бара греење до +2 и на +2 само 1час годишно.
Даисекаи9 непостои модел со капацитет 5.5kw, најголемиот капацитет на Daisekai9 R32 е 16000 btu со енергетска класа А++(Average Climate zone)
Енергтската класа се пресметува преку тестови и добива во бројка, а за секоја пресметана и добиена бројка за ефикасност "Od-Do" класата означена со Axxx e само графички приказ на бројките...и со ова може да се манипулира и да се добие поголема класа за тие што се палат на повисока класа добиена на рачуна на помало испорачано греење.
Прегледај го приврзокот 366526
E zaboraviv da ti odgovoram.
E pa i ima i produkt fis,na stranica 46,legalna si e klimava
Дизајнирано оптоварување (Pdesignc) 6,74 kW SEER (Сезонска енергетска ефикасност) 6,1 - Класа на енергетска ефикасност A++ - Годишна потрошувачка на енергија 387 kWh/година Режим на греење: Просечни климатски услови (Tdesignh = -15°C) Дизајнирано оптоварување (Pdesignh) 4,5 kW SCOPE (Сезонска енергетска ефикасност) 4,0 - Класа на енергетска ефикасност A+ - Дополнителна моќност за греење (на надворешна температура од -15°C) 0,3 kW Номинален капацитет (на надворешна температура од -15°C) 4,2 Годишна потрошувачка на енергија 1575 kWh/година Други детали Ниво на бучава (внатрешна единица/надворешна единица) LWA 58/68 dB(A) Средство за ладење R32 - Потенцијал за глобално затоплување GWP 675 еквивалент на kgCO2 Во согласност со стандард EN14511:2018 Методи за пресметка - Стандарди за мерење EN 14825
Zamisli duri 4,2cisti KW Favorit od 24btu
vadi na-15c.
Stvarno interesna ponuda za 38 bona.
Автоматски споено мислење:

Detski prikazni raskazuvaj vo hradinka ne sme tolku glupi koga samiot si kaza tvojata tosiba eden cas i trebalo da kaci 1.5 stepena verodostojno e toa izlezeno od tvoja usta napisano obde od 22 do 23.5 i trebalo cel 1 saat a setirana na 30 stepena hahahahaha jas ti rekov deka te izlazale ti prodadele on of 7.ca Beko
Druhar stavi dve sliki eve sega e zaladeno da videme kolku trosi momentalno ne se srami ako sliknes 2300w
Pa ne e loso toa za 1 cas da kreni 1,5c na temperatura od -7c nadvoresna.Toa e prekrasen rezultat.

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
E zaboraviv da ti odgovoram.
Просечни климатски услови (Tdesignh = -15°C)
Климатска зона со TdesignH -15C непостои
Така да документов може само некој неписмен да го пополнил и си измислил нова климатска зона до -15, а таква непостои :tapp:
Favorit_dok1.jpg

Климатски услови има ама со:
TdesignH= +2 Warmer (Топла климатска зона , репер град Атина)
TdesignH = -10 Average(Просечна Средна Умерена, репер град Стазбур)
и
TdesignH = -22 Colder (Ладна климаткса зона...со репер град Хелсинки)
Klimatski Zoni.jpg
-----------------------------------------------------------
Ама Фаворит си рекле ај ова место -10 ке си го пишеме -15 хахаха
ама за жал таквo нешто неможат од рукав да си измислат...
Еве може и овде да прашаат да им појаснат околу 626/2011...TdesignH...Pdesignh врзан за Tdesignh ;)

TdesignH.jpg

Tdesign2.jpg

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Климатска зона со TdesignH -15C непостои
Така да документов може само некој неписмен да го пополнил и си измислил нова климатска зона до -15, а таква непостои :tapp:
Прегледај го приврзокот 366805

Климатски услови има ама со:
TdesignH= +2 Warmer (Топла климатска зона , репер град Атина)
TdesignH = -10 Average(Просечна Средна Умерена, репер град Стазбур)
и
TdesignH = -22 Colder (Ладна климаткса зона...со репер град Хелсинки)
Прегледај го приврзокот 366808
-----------------------------------------------------------
Ама Фаворит си рекле ај ова место -10 ке си го пишеме -15 хахаха
ама за жал таквo нешто неможат од рукав да си измислат...
Еве може и овде да прашаат да им појаснат околу 626/2011...TdesignH...Pdesignh врзан за Tdesignh ;)

Прегледај го приврзокот 366807

Прегледај го приврзокот 366806
Nepismena rabota, a ponepismeni ja falat.
Sami ke se zakopaat, krs neviden.
Otvori edno vecerno skolo profesore, ama da si platat.

Kajgana Shop

На врв Bottom