Најекономично греење и ладење

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Климатска зона со TdesignH -15C непостои
Така да документов може само некој неписмен да го пополнил и си измислил нова климатска зона до -15, а таква непостои :tapp:
Прегледај го приврзокот 366805

Климатски услови има ама со:
TdesignH= +2 Warmer (Топла климатска зона , репер град Атина)
TdesignH = -10 Average(Просечна Средна Умерена, репер град Стазбур)
и
TdesignH = -22 Colder (Ладна климаткса зона...со репер град Хелсинки)
Прегледај го приврзокот 366808
-----------------------------------------------------------
Ама Фаворит си рекле ај ова место -10 ке си го пишеме -15 хахаха
ама за жал таквo нешто неможат од рукав да си измислат...
Еве може и овде да прашаат да им појаснат околу 626/2011...TdesignH...Pdesignh врзан за Tdesignh ;)

Прегледај го приврзокот 366807

Прегледај го приврзокот 366806
Nepismena rabota, a ponepismeni ja falat.
Sami ke se zakopaat, krs neviden.
Pa i na -10 da e 4,5 kw e super,so mu plakas za 640 evra,ke ti dojdi po 150evra na KWh.Cena performansi po kvh naevtino kako celina.
Pismeni nepismeni vazno e dosta evtina.
Ni 18btu klima nema sto vadi 4,5kw na -10 a da kosta 38k.
Poevtina klima pod 1000 evrejki nema sto vadi 4,5kw na -10c.
Nema veze koja zona ,i vo Helsinki i Atina -10c se isti.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Pa i na -10 da e 4,5 kw e super,so mu plakas za 640 evra,ke ti dojdi po 150evra na KWh.Cena performansi po kvh naevtino kako celina.
Pismeni nepismeni vazno e dosta evtina.
Ni 18btu klima nema sto vadi 4,5kw na -10 a da kosta 38k.
Poevtina klima pod 1000 evrejki nema sto vadi 4,5kw na -10c.
Nema veze koja zona ,i vo Helsinki i Atina -10c se isti.
Puuuu kako si se zaebal sto si kupil Teshiba, kako ne si zema Favorit….hahahaaaa

Член од
23 септември 2009
Мислења
316
Поени од реакции
410
Toa ti e isto kako da spreduvas na dva kamioni koj ednit nosi 10 tona i vkupno tezi 20 tona so se tovai trosi 10 litri gorivo na 100km(zamisli go kako tosiba),a trugot tezi 30 tona bruto,i ima nosivost 11ton,a trosi 20litri gorivo na 100km,e toa ti e Amber.
E koj e poaren so mislis.
E takva sporedba ti prajs.
Kazi koja klima so 2400w potrosuvacka na -7c ke ti izvadi 8,8kw toplina.
Pej brate ,pevaj.
Koga ke kupis amber togas jadi burek a do togas mozes samo gurabii da jades.
A so ogled na toa kolku pari si j platil toshibata , pa i malku toplina vadi.

Последно уредено:
Член од
22 ноември 2018
Мислења
326
Поени од реакции
622
аааиии......професоре .... :pos::pos:
бууууреееккк соо месооо, со јогурт и соо сиреењее
Автоматски споено мислење:

vazno e dosta evtina
Не му отворај работа на стрелчо за фаворитот уште тундрата ја немаат преболено :kafence:

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
аааиии......професоре .... :pos::pos:
бууууреееккк соо месооо, со јогурт и соо сиреењее

Не му отворај работа на стрелчо за фаворитот уште тундрата ја немаат преболено :kafence:
Abe ke me naprat sega sitkac na Favoritki klimi,ama Favoritka od 24btu ja ima i vo Nordic verzija.Neka ja otvorat stranicata na favorit ke vidat.LG kompresor Pdesing 4,5kw na -10 neka bidi.Za 38000 best baj.
Kakva tundra 18 btu,kakov ambe Nordic 12 so Pdesing 3,5,kakov ,Toshiba od 18 btu ,Mitsu japanec site gi jadi,voda mozat da i nosat.
Sekako site klimi se isti zosto da plakame poskapo,sprema strucnacive na forumov i se isto stedlivi.
Nisto ne i fali ,clobodno ke zagree prostor vo Bitola 40m2,a i poveke ako e izoliran.
Ene gi dva ko bisera saveni na pozarnata vo Biola,vrtat non stop i na -11.
Eve jas masina za perenje favorit 12 god.
Televizor Favorit 200evra 7 godini cepi.Zosto bi dal za OLED 1000-1500 evrea.
Slednata klima ke mi bidi Favorit 24btu,so grejac fabricki,ke zameni slobodno skapa klima od 18 btu ili Favorit 18btu,slobodno ke zameni jaka 12 btu kinez ili japan.
Best baj Favorit inverter,samo eden broj pogolem.

Последно уредено:
Член од
23 септември 2009
Мислења
316
Поени од реакции
410
Abe ke me naprat sega sitkac na Favoritki klimi,ama Favoritka od 24btu ja ima i vo Nordic verzija.Neka ja otvorat stranicata na favorit ke vidat.LG kompresor Pdesing 4,5kw na -10 neka bidi.Za 38000 best baj.
Kakva tundra 18 btu,kakov ambe Nordic 12 so Pdesing 3,5,kakov ,Toshiba od 18 btu ,Mitsu japanec site gi jadi,voda mozat da i nosat.
Sekako site klimi se isti zosto da plakame poskapo,sprema strucnacive na forumov i se isto stedlivi.
Nisto ne i fali ,clobodno ke zagree prostor vo bitola 40m2,a i poveke ako e izoliran.
Slednata klima ke mi bidi Favorit 24btu,so grejac fabricki,ke zameni slobodno skapa klima od 18 btu ili Favorit 18btu,slobodno ke zameni jaka 12 btu kinez ili japan.
Momak, pa ti se shpotas

Член од
20 јануари 2023
Мислења
390
Поени од реакции
533
Nisto ne i fali ,clobodno ke zagree prostor vo bitola 40m2,a i poveke ako e izoliran.
И ти сега почна нешто ептем да ги мешаш работиве, зошто Мерц, БМВ или Ауди, кога имаш Шкода, Фиат кога ќе ги засилиш исто брзо идат, а имаат поголем багажник. Зошто ОЛЕД а не ТВ од 200Е (успут не ти е споредбата добра со цената, и Фаворит 55-ка ке биде 500Е). Има појке аргументи зошто, да не набројувам сега (само гледај ЛЕД и ОЛЕД едно до друго и ке видиш зошто), поентата е во тоа што добрите кинески клими не се толку блиску со перформанси, економичност и трајност до јапонските колку што се блиску со цената.

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Momak, pa ti se shpotas
A sto e nevistinito vo ova,Favorit 24btu golema nadvoresna tezi 39kg,LG kom[resor 4,5Pdh na -10,slobodno ke zagree prostor od 40m2 Sredno izolirran.Pa ti Amber nordic 12 ,koja zamenuva 18btu stavi vo 27 m2.

И ти сега почна нешто ептем да ги мешаш работиве, зошто Мерц, БМВ или Ауди, кога имаш Шкода, Фиат кога ќе ги засилиш исто брзо идат, а имаат поголем багажник. Зошто ОЛЕД а не ТВ од 200Е (успут не ти е споредбата добра со цената, и Фаворит 55-ка ке биде 500Е). Има појке аргументи зошто, да не набројувам сега (само гледај ЛЕД и ОЛЕД едно до друго и ке видиш зошто), поентата е во тоа што добрите кинески клими не се толку блиску со перформанси, економичност и трајност до јапонските колку што се блиску со цената.
Potpolno si vo paravo, ama doticnive na forumov se gledaat niz prizmata na perfomansi.Pa koga gledaat cena performans,zatoa im ja posociv Favorit od 24btu,kako reper.
Pa i za site citateli deka ne e poentata cena - performan.
Ama sekoj svojot konnj si go fali,pa makar i mazga da e toj ke go nadgradi kako konj.
Inace potpolno se slozvam so tebe.

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Favorit se oem ( proizvedeni vo Turski Vestel ) nemaat greaci
Ja otvoriv nivnsata stranica i vo delot za klimatizeri nudat Nordic verzija i pisuva do -20.
otvori ja novnata sranica ke vidis ,obicni 12-18-24btu do -15,i isto 12-18-24btu Favorit Nordic do -20,pa zatoa pretpostavuvam deka dopolnitelno grejac mu imaat staveno od 2-3evra.
Proveri druze.

Член од
16 март 2019
Мислења
3.336
Поени од реакции
5.412
Ja otvoriv nivnsata stranica i vo delot za klimatizeri nudat Nordic verzija i pisuva do -20.
otvori ja novnata sranica ke vidis ,obicni 12-18-24btu do -15,i isto 12-18-24btu Favorit Nordic do -20,pa zatoa pretpostavuvam deka dopolnitelno grejac mu imaat staveno od 2-3evra.
Proveri druze.
Tocno

Ima Modeli do -15°C bez greaci

Ima Modeli do -20°C so greaci

( koj sto saka da si odbere )

Член од
23 септември 2009
Мислења
316
Поени од реакции
410
Losa poenta.

A sto e nevistinito vo ova,Favorit 24btu golema nadvoresna tezi 39kg,LG kom[resor 4,5Pdh na -10,slobodno ke zagree prostor od 40m2 Sredno izolirran.Pa ti Amber nordic 12 ,koja zamenuva 18btu stavi vo 27 m2.

Potpolno si vo paravo, ama doticnive na forumov se gledaat niz prizmata na perfomansi.Pa koga gledaat cena performans,zatoa im ja posociv Favorit od 24btu,kako reper.
Pa i za site citateli deka ne e poentata cena - performan.
Ama sekoj svojot konnj si go fali,pa makar i mazga da e toj ke go nadgradi kako konj.
Inace potpolno se slozvam so tebe.
taa 24 ke potrosi daleku poveke struja za tie 40m2 od mojot amber, koga veke go spomenuvas. Za greenje ke zagree 40m2 ne e problem i ke ti ja odnese glavata. A mislam deka ne si merodaven da me ismevas vo kolkav prostor sum go stavil amberot. Pa ti si stavil 24ka vo 40m2, da padne covek od smea. I plus kako so kazuvas vo dobro izoliran prostor. Pa ne da si napravil overkill. ...
Ama ajde treba i tie uvoznicite da ziveat od nesto

Последно уредено:
Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Momak, pa ti se shpotas
Jas za ova ti staviv smail.Ne ti se posmevam za Amber nordic so si go stavil vo 27m2,pa i jas staviv Toshiba24 vo 40m2.Sto ima tuka loso.Pa zato i potenciram nema nisto loso ako ja stavis i Favorit od 24 btu vo 40m2.
Losa poenta.

taa 24 ke potrosi daleku poveke struja za tie 40m2 od mojot amber, koga veke go spomenuvas. Za greenje ke zagree 40m2 ne e problem i ke ti ja odnese glavata. A mislam deka ne si merodaven da me ismevas vo kolkav prostor sum go stavil amberot. Pa ti si stavil 24ka vo 40m2, da padne covek od smea. I plus kako so kazuvas vo dobro izoliran prostor. Pa ne da si napravil overkill. ...
Ama ajde treba i tie uvoznicite da ziveat od nesto
A zosto bi potrosila poveke struja od amberot.Pa jas vo moite 40m2 na godisno nivo trosam 1800kw,a taa vo produk fise trosi okolu 1600k na godisno nivo.Eve proverisi strana 43 i ke si zapazi A+ klasa.
https://favoritelectronics.com/wp-content/uploads/2020/07/FAVORIT-KLIMA-INVERTER.pdf
A za izduvot voopsto ne se sekiraj.Maksimalen izduv i e 950 M3.Si ima 5 brzini + turbo maksimum 950M3,a ima i noken rezim potivka od prva..Petka si e klimata za parite.Jaka 18btu i ako e deklarirana kako 24btu.
E saga ako e dobo izoliran prostor od 40 m2 i pomal ima i Favorit 18btu so 4kw pdh na -10c.Pomalce kosta 34 bona,a koj saka Nordic so greac, takva neka si zeme so WIFI valda 1.000 den poskapa.
Na forumov dojdovme do zaklucok.Site klimi tuka ce so potrosuvacka.A duri i nekoj kako Tundrata se i poekonomicni na niski temperaturi od -4 poekonomicni duri i od japonskite so COP od 4.7 presmetan vo domasni uslovi.Pa mozi i Favoritkava da e ekomomicna.
Klima si e klima sto e vazno dali e od Turcija,Koreja,Kina i Japan,Tajland,Malezija ,Ceska,Belgija......
Vazno malce da kosta i da topli:).

Последно уредено:
Член од
16 април 2019
Мислења
387
Поени од реакции
545
Pa jas vo moite 40m2 na godisno nivo trosam 1800kw

Znaci ti se vodes spored toa sto e napisano daj be stavi edna slika od momentalnata potrosuvavka da videme samo od meraceto eve sega ne e mnogu vo minus otideno vremeto.
Site ke ne izraduvas so edna slika da videme kako trosi tvojata klima od 110.000 bona i site ke ti staveme lajk srcence.

Член од
29 септември 2012
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.303
Znaci ti se vodes spored toa sto e napisano daj be stavi edna slika od momentalnata potrosuvavka da videme samo od meraceto eve sega ne e mnogu vo minus otideno vremeto.
Site ke ne izraduvas so edna slika da videme kako trosi tvojata klima od 110.000 bona i site ke ti staveme lajk srcence.
Pa jas gledam prema toa sto e napisano.A ti po sto gledase koga go kupi Invertor 24Nemsis Pro od 24 btu.Od necie iskustvo li?
A sto tolku si zapnal za slika.Treba so slika da se izvrsam verifikacija na temava.Pravilo li e toa,zakon lie?
Ti ako si pameneten ke svatis dali ja imam ili ne klimata.

Kajgana Shop

На врв Bottom