Ete pogore napraj si matematika ,znaci za slicen prostor kako tvojot i polosa izolacija prosek na cas izleguva 850w na cas vo najladnite meseci . Kaj tebe smetam deka ke trosi max 500kw mesecno vo najladnite meseci.ali vivaxot 5,5 ne mi e u budzet...skup e...3.8 e u budzet i e 28.000bez montaza, za drugarot sto mi pomaga pogere 200evra za najladnite meseci dek, jan feb?...znaci okolu + -70evra
Автоматски споено мислење:
+ vivaksot e zver u ladenje...
i da mi objasnite zosto 5,5 e bolje od 3,5,a 3,5 ima bolji performasi na mideata2 greaci znaci manjak frozovi...i ona 1,4 vlezna mokjnost na ladenje i greenje znaci tolku kilowati kje mi jade? ili kje se normalizira na okolu kilovat..zosto 0.4kw*24*30 i ne e malce
Zemi si Vivax Aeri ili HYUNDAI Aurora za 2.000 denari poevtin od Aeri modelot ( 2 te klimi i Vivax i HYUNDAI gi pravi Midea )drugarki i drugari, preporaka za 25-30m2...klima inventor stan severo zapadprizemje pod mene podrumi znaci gol prostor, pred se za greenje, za ladenje manjak vise site se super...PREPORAKA, budzet low 30.000 bez montaza...ja gledam midea nordic , da pvc i izolacija sredna vrednost....
Midea AG Nordic series MSAGBU-12HRFN8-QRD1GW(GA) / MOX230-12HFN8-QRD6GW KIT
plz...preporaki za druga marka iskustvo i sve ostalo....
Vaka otprilika.IZVINETE sto ve zamaram,a li prodavacive se samo da ti ja upikaat, od setek upikuvaat nekoj wirpul..od tehnomarket neovci pa nabile cena ko da kupues bitcoin....
Автоматски споено мислење:
druze filipinec falati za informacijata....moze uste nekoe mislenje....
A ovie 12btu sto mu gi preporacuvas,dali si siguren deka ke go grejat pri padot na temperaturata pod 0c.Zemi si Vivax Aeri ili HYUNDAI Aurora za 2.000 denari poevtin od Aeri modelot ( 2 te klimi i Vivax i HYUNDAI gi pravi Midea )
HYUNDAI ( imas vo Elektrometal gi pravi Midea )
![]()
HYUNDAI AURORA 120 Inverter по супер цена од 29.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 7 годиниklimi.mk
Vivax Aeri ( gi pravi Midea )
![]()
VIVAX ACP-12CH35AERI R32 по супер цена од 29.990 ден.
3.8kW ( 12ка ) моќен ИНВЕРТЕР клима уред со греачи на компресор и кондензат и комплетно вградена Smart WiFi функција. 3год. гаранција! БЕСПЛАТНА испорака!klimi.mk
Bidejki nema izolacija ke go great klimite dobro no ako ima potrba od pogolema toplina ke treba da dogreva deka nema izolacija a dokolku saka samo so so klima INVERTER da se gree bez dogrevanje togas ke treba 5.5 kw INVERTER da zeme bidejki nema izolacijaA ovie 12btu sto mu gi preporacuvas,dali si siguren deka ke go grejat pri padot na temperaturata pod 0c.
Ne e ovaj tvojot 30m2 prostor izoliran so sendvic izolacija + stiropor 5cm. pa da ja grees so 12btu.
Abe od kaj go uvezivte ova greenje i dogrevanje,i koja e definicijata za greenje a koja za dogrevanje.Hm!!!Bidejki nema izolacija ke go great klimite dobro no ako ima potrba od pogolema toplina ke treba da dogreva deka nema izolacija a dokolku saka samo so so klima INVERTER da se gree bez dogrevanje togas ke treba 5.5 kw INVERTER da zeme bidejki nema izolacija
Ako si vo plan za izolacija togas kupi si INVERTER 3.5 kw i do godina stavi stiropor izolacija bidejki ako sega kupis 5.5 kw klima i stavis naskoro izolacija ke bide prejaka5.5kw klima so izolacija vo 30m2 prostor ke raboti on-offi toa mi e u plan izolacija stiroprna dolu u podrumot ali toa e investicija od 200eura..ma coek da ne e raat....
Abe on-of 90% od kinezite ke rabotaat i,ako se 12btu.Se znaj kineska modulaciaja.Ako si vo plan za izolacija togas kupi si INVERTER 3.5 kw i do godina stavi stiropor izolacija bidejki ako sega kupis 5.5 kw klima i stavis naskoro izolacija ke bide prejaka5.5kw klima so izolacija vo 30m2 prostor ke raboti on-off
Zatoa ako si u plan za izolacija kupi 3.5kw klima i ovaa zima ako ima potreba ke se dogrevas so panelka dodeka od narednata ke stavis stiropor i super ke bides zgrean so 3.5 kw inverter i izolacija.
Zavisi koj kineski klimi Haier Vivax Midea ne rabotat on-off vo sporedba So Gree klimiteAbe on-of 90% od kinezite ke rabotaat i,ako se 12btu.Se znaj kineska modulaciaja.