Најекономично греење и ладење

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
@ROBERT 11 климата е сетирана на 24 степени, неколку пати имам пишувано колку греам и што греам, но ти некако видовит ми се прајш, изгледа кугла имаш дома или грав фрлаш врз главата па гледаш кој на колку се грее по дома. Screenshot_2021-04-30-15-47-19-691_eu.daikin.remoapp.jpg
Еве ти 1676 кв по 5.5 денари = 9.218 денари, ти прерачунај си колку е во евра.

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
857
@ROBERT 11 климата е сетирана на 24 степени, неколку пати имам пишувано колку греам и што греам, но ти некако видовит ми се прајш, изгледа кугла имаш дома или грав фрлаш врз главата па гледаш кој на колку се грее по дома. Прегледај го приврзокот 294002
Еве ти 1676 кв по 5.5 денари = 9.218 денари, ти прерачунај си колку е во евра.
[/QUO Па да ама клима на 24 степени во 50м е мрзнање оти на подот нема да имаш ни 18 степени а на другиот крај е 21-22 а не па и мало бебе или дете во таа температура и сеа ако намалиш на 20 брат ке плаќаш 1000 месечно

Член од
14 август 2018
Мислења
4.911
Поени од реакции
11.010
A peckite na paleti ne stvaraat nikakov zvuk hahahahaha
Beter od hotel promaja ti e toa jes da ima vrel izduv ama se slusaat jaki zvuci na dvata motora i na duvalkata i na turbinata sto gi rasplamnuva paletite pa sekojdnevno cistenje pa zatrupamo se so pLeti nesaka da zapali toa ti e isto kako lada niva da startuvas
Ubav den koj sto si saka toa neka si zeme
Правиме муабет за котел овде!? Какви црни дувалки и турбини?! Кај термофлуксот едвај се слуша дури и кога ги распламтува пелетите на палење. После тоа звук 0!
Ти може си видел некоја канта па сега мислиш дека сите печки се такви...

@bakigvg убаво што споделуваш лично искуство. Не можам да спорам за тоа. Ако тебе ти е убаво вака супер!
Јас само знам дека многу луѓе што патат од астма, алергии и сл. баталија клими оти им влијаеја на здравјето. Исто и фамилиии со бебиња имаа препораки од доктор да не користат клими во собата со бебето.
Секој со свое искуство на крај...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
Вражаљка не ти е рамна, секаде е 24 степени мерено на 3 термометри од кој 10 метри разлика има од еден до друг крај на куќа, и не се секирај не сум јас од тие што се греат на 20 степени. Ако не веруваш бујрум да те просветлам.

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
857
Вражаљка не ти е рамна, секаде е 24 степени мерено на 3 термометри од кој 10 метри разлика има од еден до друг крај на куќа, и не се секирај не сум јас од тие што се греат на 20 степени. Ако не веруваш бујрум да те просветлам.
На 10метри сигорно има 24 и како второ во мала квадратура можеби некој и може да се грее на 24 ама во голема тешко освен ако седиш по циври и џемпери а за во кошула тешкоо

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.989
Поени од реакции
1.272
На 10метри сигорно има 24 и како второ во мала квадратура можеби некој и може да се грее на 24 ама во голема тешко освен ако седиш по циври и џемпери а за во кошула тешкоо
Така е Клеопатро и волнени гашти иам ставено под зиврите.
Автоматски споено мислење:

Правиме муабет за котел овде!? Какви црни дувалки и турбини?! Кај термофлуксот едвај се слуша дури и кога ги распламтува пелетите на палење. После тоа звук 0!

@bakigvg убаво што споделуваш лично искуство. Не можам да спорам за тоа. Ако тебе ти е убаво вака супер!
Јас само знам дека многу луѓе што патат од астма, алергии и сл. баталија клими оти им влијаеја на здравјето. Исто и фамилиии со бебиња имаа препораки од доктор да не користат клими во собата со бебето.
Друже сум се греел на дрва, пелети и сега клима, верувај за во Гевгелија најкомпетентен сум да му одговорам на човекот, едноставно температурната разлика е доста повисока од другите места во Македонија и нема потреба да се фрлаат големи пари за котли.Имав период со печката не пелети кога беше на најниска можна јачина подесена, не се седеше во куќата па морав да ја исклучувам. Ех да имаше некој како мене, да ми каже пред 5 години да не ја купувам печката на пелети, ама беше нова технологија кај нас, само што излегоа на пазарот.

Друже сум се греел на дрва, пелети и сега клима, верувај за во Гевгелија најкомпетентен сум да му одговорам на човекот, едноставно температурната разлика е доста повисока од другите места во Македонија и нема потреба да се фрлаат големи пари за котли.Имав период со печката не пелети кога беше на најниска можна јачина подесена, не се седеше во куќата па морав да ја исклучувам. Ех да имаше некој како мене, да ми каже пред 5-6 години да не ја купувам печката на пелети, ама беше нова, само што излегоа на пазарот.

Последно уредено:
Член од
2 јули 2020
Мислења
84
Поени од реакции
98
Ја гледам оваа клима веќе долго време и незнам дали да ја купам или не.

Во дилема сум дали да ја купам таа или да ја купам оваа.
Секој предлог е добредојден.

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
857
Така е Клеопатро и волнени гашти иам ставено под зиврите.

Друже сум се греел на дрва, пелети и сега клима, верувај за во Гевгелија најкомпетентен сум да му одговорам на човекот, едноставно температурната разлика е доста повисока од другите места во Македонија и нема потреба да се фрлаат големи пари за котли.Имав период со печката не пелети кога беше на најниска можна јачина подесена, не се седеше во куќата па морав да ја исклучувам. Ех да имаше некој како мене, да ми каже пред 5 години да не ја купувам печката на пелети, ама беше нова технологија кај нас, само што излегоа на пазарот.

Друже сум се греел на дрва, пелети и сега клима, верувај за во Гевгелија најкомпетентен сум да му одговорам на човекот, едноставно температурната разлика е доста повисока од другите места во Македонија и нема потреба да се фрлаат големи пари за котли.Имав период со печката не пелети кога беше на најниска можна јачина подесена, не се седеше во куќата па морав да ја исклучувам. Ех да имаше некој како мене, да ми каже пред 5-6 години да не ја купувам печката на пелети, ама беше нова, само што излегоа на пазарот.
[/QUOT
Како прво не е добро кога веднаш употребуваш навреди како Клеопатра и кугли тоа докажува само за твојот провинциски ум и инаку ако ако ти е 5.5 климата таа на минимум ке троши околу 550-600w на час помниженоо со 24часа 30.05 дена и ќе добиеш околу 2200денари под услов да не луфтираш и да не дуваа воопшто климата но како што велиш оти климата работи 16часа тогаш пријателе на 24 ќе е ладно кога ја прекинуваш ,за оваа тргам од самиот себе и моето искуство иако имам одлична изолација од сендвич ѕидови со тервол и најлон помеѓу нив и плус термо фасада и плус приземје од куќа сепак кога ја гаснам и повторно ја пуштам ми е ладно и тоа на 26.5степени зададени а во просторијата на средина на висина на собата имам 24.5степени а се загревам дури на 26 степени за да седам комотно и таа се постигнува на температура на одржување
Аинаку ако си во стан и те греат од страна може Али за во куќа незнам и не верувам

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Imam shorai edge 13..... Denes prv pat zabelezav na isklucena klima trepka sino svetlo. Nesto citav za check da se napravi so nekoi kodovi od 0 do 33....ama ne razbrav bas.... Osven brojki mi davase i kodovi so brojki i bukvi.... Nemase nikakov zvuk pri proverkata na kodovite, a trba da dade zvuk ako postoi nekakva greska.... Barem taka pisuva vo upatstvoto.... Sepak ne znam nisto za klimava, mozno e da e nekoj golem problem ili normalno e sino trepkacko svetlo? Klimata od pred nekolku denovi ne ja rabotam voopsto..... Nekoe mislenje za ova?

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
Daikin and Gree share Global Cooling Prize

Da bideme dosledni na vestite sto gi spodeluvas.

Член од
8 октомври 2020
Мислења
65
Поени од реакции
148
Imam shorai edge 13..... Denes prv pat zabelezav na isklucena klima trepka sino svetlo. Nesto citav za check da se napravi so nekoi kodovi od 0 do 33....ama ne razbrav bas.... Osven brojki mi davase i kodovi so brojki i bukvi.... Nemase nikakov zvuk pri proverkata na kodovite, a trba da dade zvuk ako postoi nekakva greska.... Barem taka pisuva vo upatstvoto.... Sepak ne znam nisto za klimava, mozno e da e nekoj golem problem ili normalno e sino trepkacko svetlo? Klimata od pred nekolku denovi ne ja rabotam voopsto..... Nekoe mislenje za ova?
Ugasi klimu pa očisti filtere pa pogledaj da li opet tako radi.Probaj da je isključiš iz struje na pola sata pa ukjuči opet.

Член од
23 декември 2018
Мислења
101
Поени од реакции
134
Опааа, до 3000 поста ќе дотерате.
Дајте некој повичен нека направи еден ранкинг на топ 5 клими, 5-ки, 4-ки, 3,5-ки.

Опааа, до 3000 поста ќе дотерате.
Дајте некој повичен нека направи еден ранкинг на топ 5 клими, 5-ки, 4-ки, 3,5-ки.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
26
Поени од реакции
27
Dobro be kade otidovte pak? Do pred edna nedela na forumov imase nov post sekoj 30 minuti a sega nigde ve nema

Член од
19 март 2021
Мислења
7
Поени од реакции
9
Ме интересира што мислите за оваа и оваа клима? Која е подобра за простор од 30m2? Како што напоменав во мојот прв пост, собата нема изолација и нема фасада но има PVC прозорци. Јас мислам дека втората ќе биде малку појака оти има Two-stage компресор ама незнам дали да ја земам да не биде overkill. Кое е вашето мислење?

Kajgana Shop

На врв Bottom