Јас користам од годинава Мулти-сплит GREE GWHD(21)NK6LO, на неа има поврзано парапетна , сега за сега презадоволен од начинот на работа, од досегашна потрошувачка и најбитното за мене многу многу комфорно. За греење ти препорачувам парапетна, поскапи се малце али вреди дефинитивно.Ima li nekoj sto kupil parapetna od gree da spodeli iskustvo, a i od haier moze ako ima nekoj...
Истата клима, истиот одговор. Се уште нема дефрости но да напоменам дека сум од Гевгелија и температурата е повисока.Daikin ftxf50, seuste ne pocnal so DF (od 09 do posle 24h sum kaj klimata i ne sum primetila da pravi df), mozebi nemame i tolku magla vo KU
a voda mnogu kape denovive
Ete izgleda e mozhno da greesh, na primer tuka 50m2 so 5 kw inverter na taa potrosuvacka vo 24 c postavena i toa vo silent mode celo vreme... samo prostorot treba da ti e dobro izoliran..Ја се извинувам ако некој се пронашол во горе наведениот текст но јас за тоа не сум виновен оти добив само таков впечаток од целава дискусија.
Оти Сурковциве сакаат со клима од 5.5киловати да греат 60м2 и на 2 фан да троши 200-300w па ве прашувам како е можно,и зошто не е можно и зошто си прави некој екскурзија на мозок,па ве молам вака логички да ми објасните,и ке ве молам да ми се објасни колку е нормална температура за по дома да седам и да читам некоја книга ама не да правам склекови за да се загреам
Автоматски споено мислење:
Оти јас сум нов и не ги разбирам Работиве а овде се некои Експерти па би сакал да поставам понатака и други прашања
druze izvadigo(luleto) od dolu crevoto vodata da istekuva slobodno bidejki koga vrti ventilatorot ,iako e nad 0 ja mrzne vodata pa koga ke pravi d,f ke imas problemi... ke preliva voda od site strani ...На 5 степени ваков мраз??? Даикин сенсира, купен оваа година. Течеше на сите страни од надворешната единица. Што може да е?
Прегледај го приврзокот 277685
Ubava tacna si nasol, stom e bela znaci e so plastificiran lim sto so godini ke trae. Ako limot ne e plastificiran tesko da izdrzi 2-3 sezoni.druze izvadigo(luleto) od dolu crevoto vodata da istekuva slobodno bidejki koga vrti ventilatorot ,iako e nad 0 ja mrzne vodata pa koga ke pravi d,f ke imas problemi... ke preliva voda od site strani ...
za trajno resenie ti treba tacna, kako ovaa na slika ili slicna...
Taka e odlicna e tacnata!,gi nemam lanskite maki so odvodot resen e problemot,preporaka site sto imaat vakov problem a nemaat moznost so izvadeno lule dolu da raboti da si namestat tacna i odvodot kaj sto mozat da go prenasocat ne da teci po terasi/ulici/komsii itn..Ubava tacna si nasol, stom e bela znaci e so plastificiran lim sto so godini ke trae. Ako limot ne e plastificiran tesko da izdrzi 2-3 sezoni.
ако новите клими што планираш да ги купиш би користеле исти цевки нема потреба да ги менуваш цевкитеЕкипа.Имам клими наместено на 2 спрата ама згрешив и ставив од поевтините.Дали има можност да ги сменам само единиците и цевките да останат исти или морам се да менувам пак??Да не кршам гипс картонот што ми е направен.Сакам да ги сменам и да ставам инвертер и да не ги мислам повеќе.Да ставам дуал сплит како ги викаат тие појма немам.Со еден мотор надвор и внатре на секој спрат различни единици.околу 60м2 спрат ми е.Спрема вас што би било најдобра опција??
по дома можеш да седиш на температура се додека не ти се запоти гзот.Ја се извинувам ако некој се пронашол во горе наведениот текст но јас за тоа не сум виновен оти добив само таков впечаток од целава дискусија.
Оти Сурковциве сакаат со клима од 5.5киловати да греат 60м2 и на 2 фан да троши 200-300w па ве прашувам како е можно,и зошто не е можно и зошто си прави некој екскурзија на мозок,па ве молам вака логички да ми објасните,и ке ве молам да ми се објасни колку е нормална температура за по дома да седам и да читам некоја книга ама не да правам склекови за да се загреам
Автоматски споено мислење:
Оти јас сум нов и не ги разбирам Работиве а овде се некои Експерти па би сакал да поставам понатака и други прашања
бидете среќни на горење бидејќи има сервис и делови.Не фрлај сол на рана
Ok za limarija si poznavac na rabotite se gleda, ali za drugive raboti na forumov prevar....Ubava tacna si nasol, stom e bela znaci e so plastificiran lim sto so godini ke trae. Ako limot ne e plastificiran tesko da izdrzi 2-3 sezoni.