Mitsuto FH na auto fan mnogu kalkulira za da stigne za do zadadenata temperatura 2 stepeni za da kreni eden cas Ke treba Da cekas I 10 pati on off Ke odi I na kraj poveke Ke potrosi.Мене многу ме интересира како се понаша Toshiba/Mitsu ко ќе изгуби тие 1,5/2ц на плафон крева на поголема Waits пак се враќа на мин 250/270 ? ако е фиксна брзина ?
Toshibata raboti isto kako Hansolot si menuva brzini I brzo stignuva do zadadenata temperatura. Toshibata mnogu pomalku mi trosi od FH.
Автоматски споено мислење:
Kaj mene se 9Ki .Ne razbiram komu e potrebna modulacija od 110 ili eve 200W a kupil klima 3.5 - ka za da gree vo 30 m2, a sobata e 7.5 x 4m. Kako će ja gree ovaa prostorija na super low brzina i 110W? Samo na 2 m od klimata će bide o.k.Za mali prostori da, ama za tamu i ne treba 3.5 klima. Eve gledam mojava Tundra okolu 0 C vo prva brzina na 5 m za zadadena 24 ne može da napravi poveće od 22C i troši 490W, na brzina pogore pravi 24C i vleče 450W. Zaklučok deka mene vo vaa prostorija so gornite dimenzii i ne mi vrši rabota poniska modulacija. Tundrata odi do 400W, poniska i ne bi bila prijatna na pogolema brzina.
Na ladenje e druga prikazna, tamu veće e poželna poniska modulacija. Taka e kaj Tundrata stoi deka spušta do 300W, dali e taka će vidime na leto.
Modulacija dobra treba za izolirani prostorii I koga e Nad 0 stepeni. Poprijatno e so pomal minimum.
Автоматски споено мислење:
Mislam deka se namerno taka napraveni deka se Nordik modeliHansolot so 110w min sampion e.
Znaci znaat - mozele da napravat niska modulacija,togas oti ne go primenat na KRUNATA,AMBEROT, a toa ne go naznacuvaat,pa kako nie ke im veruvame na tehnickite podatoci, nie kako musterii gubime doverba vo se sto e kinesko,zatoa velime japonsko si e japonsko.Primer imase i so Mideja ,na Joza od Srbija,pa site klimi gi zamena so FJ , mislam bea 4 18
Последно уредено: