Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Mislam deka se namerno taka napraveni deka se Nordik modeli
I da se namerno napraveni ,togas vo tehnickoto neka pisuva min 600w a ne 150w.Znaci napamet sostavuvano tehnicka specifikacija na pdf format,i toa me tera na sumnja i nalepnica na energetskata klasa,i vistinski COP,vistinski izduv,cisto ne znam so kupuvam,na hartija edno vo praksa drugo.

Ги прегоре буквално ау предобро 3 пати го изгледав прејакo.
“So if you win an award tonight don’t use it as a platform to make a political speech. You’re in no position to lecture the public about anything. You know nothing about the real world. Most of you spent less time in school than Greta Thunberg. So accept your award and fuck off”
ahah.png

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Последно уредено од модератор:
Озбилно кажа дека планирале Им мемориам, ама не направиле зошто немало многу diversity и people of color, аууууууууу.

Озбилно кажа дека планирале Им мемориам, ама не направиле зошто немало многу diversity и people of color, аууууууууу.

иронија беше тоа. Иначе мислам штом он вака искочи и тоа со дозвола на организаторите на настанов, ќе има контра офанзива против форест гамповиве што беа фрапирани. Ќе има и други по него, исто како што многумина излегоа со изјави после Скорсезе.

Последно уредено:
Кога веќе пишувате потрошувачка, пишете и подесена температура, кај мене пример девојка ми кога не е тука паѓа потрошувачката од 1300 на 600, затоа што е подесена на 25 или 26, а јас ја спуштам на 23 мин.
Фан 3 или 4.

Racunaj Bace na ova ako planiras da ja zenis kolku ke te izkosta na dugacki stazi [emoji3]
Plus ako imate bebe ke ti bara stepen dva pogore ojde ti jabana [emoji2957]
P. S Ova od slicno licno iskustvo..

...Visokite brzini pak nosat opasnost od pregrevanje, masloto e operativno do nekade 130 C, pa kompresorot se ograničuva na nekoi 117-120 C koga mora da iskluči...

Ne sum skroz siguren ama mislam deka ova ogranicuvanje t.e zastita od pregrevanje na kompresorot koja ja spomenuvas ili overheat protection ko sto sum ja sretnuval po servisni e cesto pricinata poradi koja gasi klimata na 2-3min a ne kratok suv defrost ko sto go izmislivme ovde..

Ne sum skroz siguren ama mislam deka ova ogranicuvanje t.e zastita od pregrevanje na kompresorot koja ja spomenuvas ili overheat protection ko sto sum ja sretnuval po servisni e cesto pricinata poradi koja gasi klimata na 2-3min a ne kratok suv defrost ko sto go izmislivme ovde..
Što ne si siguren? Isto dvajcata zborime. Kaj sekoja klima kompresorot e zaštiten od restart so točno 3 minuti miruvanje ako od bilo koja pričina se iskluči, bilo toa od snemuvanje struja, isklučuvanje so daljinsko, postiganje temperatura, start so daljinsko..... Overheat e sosema drugo, togaš pauzata e podolga a kompresorot pred da stigne vo zonata na pregrevanje gi namaluva vrtežite i/ili go zapira protokot na vozduh niz izmenuvačot, ako ne e dovolno toa bimetalnata zaštita go gasi.
Za kratok defrost objasnuvav pred nekoja strana, togaš kompresorot moze i da raboti ili ne raboti kako što će odluči temperaturnata sonda na sačeto od izmenuvačot.

Ako ima nekoj strucen da dade preporaka se dvoumam megju ovie dva modeli vo odnos na potrosuvacka, bucavost I izdrzlivost

Attachments

• IMG_20200106_154648.png
    IMG_20200106_154648.png
    112,2 KB · Прегледи: 54
Ako ima nekoj strucen da dade preporaka se dvoumam megju ovie dva modeli vo odnos na potrosuvacka, bucavost I izdrzlivost
Druze amber imam jas,@Strelec i uste nekolku clenovi koi nese mn,aktivni tuka,Amberot mozebi nee na naj ekonomicnata klima (vo smisla da raboti vo greejne so 250/300w)...ama jas ne sum sretnal pomojkna 12ka,isto taka defrostite se mn.retki bucavosta i vnatre i nadvor e na odlicno nivo a isto taka i vibracii gi nema...isto taka na.ovaa klima e bitno (kako i na sekoja)da i ja pogodis lokacijata bidejki ima jak izduv odnosno izduv od 18ka.
Wi.fi funkcijata raboti odlicno pa mozes od bilo kade da pravis kakvi sakas korekcii ima i auto swing i levo/desno pa podobro moze da go rasporedi vozduxot ...itn sto te interesira prasaj.!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom