Има има, 2011 само на греачи се мислешеNa kolku stepeni ja pustas - rabotis klimata i dali imas greaci na kompresor i kondez ?
Dali ke ja pustam 25 ili 30 toa ne mi e vazno,taa mozam na bilo koj nacin da si ja steluvam temperatturata da mi ja dtrzi 23 kolku jas so mi e porebno.Auto fanot ne go koristam zatoa ako i zadadam 23 a taja ke dzi 23 ama ke duva so pojak izduv na primer so 40 stepeni i ke ja drzi 23 ,a vaka si ja steluvam so brzinite (5 gi ima + HI POVER kako 6 brzina ) i so hi pover si igram vkluceno brzina pogore brzina podolu, so toa sto izduvot go drzam na pomalku obrtaj na ventilatorot,so sto dobivam pojaka temprtura 50-60,dava pogolem komoditet i vo poslednoto kose vo prostorijata zrtvuvaki del od COP za komfor,taka da mene voopsto ne mi e potrebno j feel funcija.Na kolku stepeni ja pustas - rabotis klimata i dali imas greaci na kompresor i kondez ?
Mozi e masloto kvalitetno (sinteticko)vo kompresorot,pa mozi da startuva i bez greacDali ke ja pustam 25 ili 30 toa ne mi e vazno,taa mozam na bilo koj nacin da si ja steluvam temperatturata da mi ja dtrzi 23 kolku jas so mi e porebno.Auto fanot ne go koristam zatoa ako i zadadam 23 a taja ke dzi 23 ama ke duva so pojak izduv na primer so 40 stepeni i ke ja drzi 23 ,a vaka si ja steluvam so brzinite (5 gi ima + HI POVER kako 6 brzina ) i so hi pover si igram vkluceno brzina pogore brzina podolu, so toa sto izduvot go drzam na pomalku obrtaj na ventilatorot,so sto dobivam pojaka temprtura 50-60,dava pogolem komoditet i vo poslednoto kose vo prostorijata zrtvuvaki del od COP za komfor,taka da mene voopsto ne mi e potrebno j feel funcija.
Greac na tacna nemam,zato sakam da ti kupam,za da ja napram NORDIC vezija na toshiba,ama ke si go povrzam sam preku prekidac,ke si go palam gasam prema potrebata,ubo e da go imam za Bitolska zima,za da si ja cistam koga ke fati golemi mrazulci ,i taka mi e dostapna na 2m visina mi e,gumickite se izvaeni,teci na zemja vodata.
Vo odnos na greacot na kompresor,neznam dali ima,no ke napomenam ova.Na -15 vo miruvanje na meracot pokazva deka trosi 5w,kako i na 10 stepeni isto 5w.Od ova zaklucuvam deka dokolku ne e ova potrosuvacka od elektronikata togas deka nema greac,a dokolku go ima pak toj se vklucuva so startuvanjeto na klimata,pri neizinoto miruvanje posle startot od okolu 3-5 min.
Ako Ve interesira nesto dopolnitelno slobodno prasaj.
Автоматски споено мислење:
Има има, 2011 само на греачи се мислеше![]()
isklucija na primer na -10 ke vidis kolku trosi kompresorot okolu 30wMozi e masloto kvalitetno (sinteticko)vo kompresorot,pa mozi da startuva i bez greac
mozi,ke probam ako dojdi -10, a dali bi trosela i dokolku raboti na-10 ili avtomatski se bi se isklucila pri rabota,dokolku e greenjeto preku namotkiteisklucija na primer na -10 ke vidis kolku trosi kompresorot okolu 30w
I jas im se cudamМакедонски експерти: прават нордик варијанти од клими со вградување грејачи. Зошто бе вакви глупости?
Затоа што кај мене ноќеска температурата падна на -10°. А деновиве се најавува уште постудено време. Кога ќе замрзне климата, тогаш ќе видиме дали се потребни или не се потребни греачи.Македонски експерти: прават нордик варијанти од клими со вградување грејачи. Зошто бе вакви глупости?
Не е дали климата има грејачи или не. Нордиските варијанти на клими имаат сосема поинакви компресори и поинакви перформанси. Главната преднот е тоа што можат да издржат на ниски температури без да губат од моќноста.Затоа што кај мене ноќеска температурата падна на -10°. А деновиве се најавува уште постудено време. Кога ќе замрзне климата, тогаш ќе видиме дали се потребни или не се потребни греачи.
И ние спиеме во соба каде што има клима!Da prasam ovde velite deka ne ja gasite klimata cela zima.. jas l spijam vo prostorija so nea i se cuvstvuva suviot vazduh maksimalno... Sto pravite koga spiete vo prostorija so klima i ne ja provetruvate sobata dali ima nekoa opcija na nea da go procisti vozduhot ili da se otvori prozor ama togas raboti klimama?