D
Deleted member 12196
Гостин
Мислам дека не се разбравме. Прашањето е зошто не спушти на 400-500 W и да одржува. Работи со голема снага, а потоа паузира. Кога сè ќе се собере, работи во просек со помалку од 400 W.@Паланчански Тие што ги гледаш 250-350 се во помали соби како мојата да ја отворам јас вратава одма рипа 450-500 да ја грее и салонот и тука игра многу улога изолацијата исто така игра улога софтерот од климата .. Пример кај мене во 14м2 се доволни 270w да одржава 22 во собата тие на издив се 36/7c Кај некој друг во поголема просторија се доволни 500 да одржава температурата пред некој ден ко беше топличко над +10 ми праваше офф/он тогаш имам Финта ја кревам малце перките погоре и си работи и на тие температури надвореши али потрошувачка уште помала.
п.с Треба убо да ги научите вашите клими како е наубаво да работат за вас ... дали било AUTO/F1/F2/F3 IFeel перките треба да се екперементира али да не го нарушите конфорот![]()
Тука спијам а не поднесувам ноќна топлина. Дури и 18° ми е премногу.1050 денари ти потрошила укровнот зошто ја гњавиш со 18ц навечер на ефтина струја. Наместо да и покачиш на 25ц ти и симињаш. И после она терети на скапа струја.
Ако ти е во собата кај што спиеш, ај на 22 да ја симињаш за да не цркнеш навечер од топло. Ама ако е во дневна на 26 може комотно преку вечер. Нека рмба трета смена на ефтина струја, што и е работа.