Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Brat, za dogrevanje mu e klimata, ne znam sho mu nudish 5,5ka, sho e bitno izolacija dali imat ili ne. Vo ovie meseci toj za koi sho barat, bukvalno koja i da ja zemit 3,5ka mu e isto poshto vo site ovie meseci temperaturite se celo vreme vo +.
Druze koga ke svati kolku e ekonimicno greenjeto so inverter klima togas nema da ja koristi vo preodni periodi tuku cela grejna sezona zato mu pisav ako ima izolacija 3.5kw ako nema togas 5.5kw klima a za toa preodni periodi site taka vikaat ama koga svakaat deka greenje so inverter klima e najisplatlivo togas se great celo zimo samo so inverter klima ;)

Член од
25 јануари 2016
Мислења
46
Поени од реакции
17
Druze koga ke svati kolku e ekonimicno greenjeto so inverter klima togas nema da ja koristi vo preodni periodi tuku cela grejna sezona zato mu pisav ako ima izolacija 3.5kw ako nema togas 5.5kw klima a za toa preodni periodi site taka vikaat ama koga svakaat deka greenje so inverter klima e najisplatlivo togas se great celo zimo samo so inverter klima ;)
Хаха можеби сте во право,меѓутоа се работи за спрат од куќа,со дрвени дупли прозорци, додека долниот спрат во кој живее друга фамилија се топли со печка на дрва уште од октомври па се до април,мај па така целата топлина од долу доаѓа на горе...а иначе само за догревање е бидејќи во зима се грее цела куќа со парно на дрва...па затоа мислев дека 3.5ка би ми била доста...затоа прашав,Вие сте сепак позапознаени

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Хаха можеби сте во право,меѓутоа се работи за спрат од куќа,со дрвени дупли прозорци, додека долниот спрат во кој живее друга фамилија се топли со печка на дрва уште од октомври па се до април,мај па така целата топлина од долу доаѓа на горе...а иначе само за догревање е бидејќи во зима се грее цела куќа со парно на дрва...па затоа мислев дека 3.5ка би ми била доста...затоа прашав,Вие сте сепак позапознаени
Bidejki imas parno na drva togas zemi si ja TST 3.5kw e odlicna inverter klima nadvoresnata edinica e mnogu tivka odlicna klima za tie pari

Член од
5 ноември 2019
Мислења
11
Поени од реакции
16
Епа само што се наместија. Потрошувач на струја стига утре па ќе пишувам зимово импресии :)

Attachments

Член од
25 септември 2019
Мислења
86
Поени од реакции
161
ja naracav FTXF50A,

sega da ve prasam dali ke odgovara mestovo za postavuvanje na klimata i edinicata (oznaceno so zeleno penkalo) zatoa spored mene tamu povise ni odgovara i nema da duva pravo na nas , se odluciv edinicata da bide na terasa zatoa sto ima steker vodootporen i e pokrienanterasa no me plasi faktot sto e na sever da ne mu preci na edinicata

E162E4B8-96A6-4E1F-9627-7637CFED9532.jpeg

Член од
18 декември 2015
Мислења
96
Поени од реакции
235
ja naracav FTXF50A,

sega da ve prasam dali ke odgovara mestovo za postavuvanje na klimata i edinicata (oznaceno so zeleno penkalo) zatoa spored mene tamu povise ni odgovara i nema da duva pravo na nas , se odluciv edinicata da bide na terasa zatoa sto ima steker vodootporen i e pokrienanterasa no me plasi faktot sto e na sever da ne mu preci na edinicata

Прегледај го приврзокот 222574
Zdravo Lena! Mene isto mi se priklucheni klimite na terasa no nemam vodootporen shteker. Od kade go kupi shtekjerot, bidejki vo Bitola kaj shto prashav nema. Fala, pozdrav
Автоматски споено мислење:

Zdravo Lena! Mene isto mi se priklucheni klimite na terasa no nemam vodootporen shteker. Od kade go kupi shtekjerot, bidejki vo Bitola kaj shto prashav nema. Fala, pozdrav
So zdravje da si ja koristish dolgo, toplo i ekonomichno da te gree klimata :)

Член од
25 септември 2019
Мислења
86
Поени од реакции
161
Автоматски споено мислење:

So zdravje da si ja koristish dolgo, toplo i ekonomichno da te gree klimata :)
Fala mnogu!

Inace kukjata e kupena gotova celata nie samo se vselivme i predhodniot gazda gi ima postaveni vakvi stekeri niz site terasi, a mozebi od stranstvo gi ima doneseni bidejki raboti ss kamioni

Член од
26 февруари 2014
Мислења
6
Поени од реакции
1
Fala mnogu!

Inace kukjata e kupena gotova celata nie samo se vselivme i predhodniot gazda gi ima postaveni vakvi stekeri niz site terasi, a mozebi od stranstvo gi ima doneseni bidejki raboti ss kamioni
Здраво

Ако може слика од штекерот, како изгледа.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Po daikin ftxf50 na red dojde mitsu LN35 , za montaza ke ceka prolet , sega mi treba nesto max do 28k 3.5ka za vlezen hodnik so strpenici za sprat , nekoj predlog Gree Haier .....
Od Gree ovoj model
Ili rebrendiran TST https://klimi.mk/product.php?id=368

Od Haier ovoj model

Член од
8 октомври 2015
Мислења
36
Поени од реакции
37
Od Gree ovoj model
Ili rebrendiran TST https://klimi.mk/product.php?id=368

Od Haier ovoj model
Taka nesto i mene mi ide na prv pogled , tst poeftina ama so r 410 , ke se odlucam pomegu tie dve lomo i haier , mislev i za ucrown ama nekako ne e toj lepotan za u hodnik a i duplo poskapo ke izleze

Член од
16 март 2019
Мислења
3.322
Поени од реакции
5.392
Taka nesto i mene mi ide na prv pogled , tst poeftina ama so r 410 , ke se odlucam pomegu tie dve lomo i haier , mislev i za ucrown ama nekako ne e toj lepotan za u hodnik a i duplo poskapo ke izleze
TST jas ja imam do sega sum mnogu zadovolen ista e so Gree lomo samo sto TST e na R410 a Gree LOMO e na R32 freon mada freonot ne igra uloga i 2-ta freona se ok taka da za koja i da se odlucis dali TST ili Gree LOMO nema da zgresis.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.736
Поени од реакции
4.138
TST jas ja imam do sega sum mnogu zadovolen ista e so Gree lomo samo sto TST e na R410 a Gree LOMO e na R32 freon mada freonot ne igra uloga i 2-ta freona se ok taka da za koja i da se odlucis dali TST ili Gree LOMO nema da zgresis.
Druze t.s.t e ista so gree lomo Eco ...so lomo lc neke da e se isto ...

Kajgana Shop

На врв Bottom