Еве едно видео од климатизацијата 12 btu Amber - модулација на климата 12 BTU .... 800 вати електрична енергија и многу кратко ја намалува потрошувачката на енергија, околу 500 вати енергија и потоа ја исклучува струјата.
Видеото трае малку подолго, но јасно може да го следи 13, 40 минути ..............Ovu klimu Kinezi vode kao nekakav model Nordic za Average zonu.Naravno da ova klima nema Evropski sertifikat.
Грее Amber никогаш нема модулирано на греење на 250-350w, уште пред година и нешо пастирав видеа за модулација и поплаки на 700-800w, и по 5 секунди паѓа на 500 и одма пак 700-800.
Попозната е и по нејзиното алтер/его електрично котле или рерна од трофазно шпоре.
I mene ne mi e jasno. WNite kaj mene moduliraat so 300w, a se entry modeli. Vaka kako shto raboti Amberov na klipov raboti WNot kaj mene vo spalna koga se jaki minusni temperaturi nadvor i koga ne moze da postigne da mi ja stopli spalnata. Raboti, vleguva vo defrost, duri e vo defrost 5-7 (vo najladnoto i 10 minuti), se ladi sobata vo megjuvreme, uklucuva, povlekuva 1100 W, posle 15 minuti namaluva na 850w, pa dokaj 650w spushta, raboti taka do naredniot defrost (koj e za 50 minuti) pa naednash spushta na 0, vleguva vo defrost, i taka vo krug. A se do -2 ili do -5 recimo, si modulira so 400-500W. I ponisko od toa raboti, sum kazal, so 275W najnisko shto sum ja videl modulirala, ama poshto mi e spalnata takva kakva shto si e, prosekot na potroshnja mi e povisok na klimata koga vekje pochnuva da e poladno nadvor.
Автоматски споено мислење:
Ne mi e muabetov tendenciozen, nego povekje pati tuka imalo mislenja vo koi se zboruva za visoka potroshnja na Amber 12kata i za losha modulacija, pa mozebi ima neshto vistina tuka.
100 pati e zboreno za istovo, vratete se nazad I CITAJTE.
Ovoj srbinov go utepa od tresenje "prazna slama" (srpska pogovorka za da razbere).
Ama izgleda toa mu e rabota na site forumi.
Еве едно видео од климатизацијата 12 btu Amber - модулација на климата 12 BTU .... 800 вати електрична енергија и многу кратко ја намалува потрошувачката на енергија, околу 500 вати енергија и потоа ја исклучува струјата.
Видеото трае малку подолго, но јасно може да го следи 13, 40 минути ..............Ovu klimu Kinezi vode kao nekakav model Nordic za Average zonu.Naravno da ova klima nema Evropski sertifikat.
Истиот пост @Мирко го има постирано и на Елитемадзоне српскиот форум таму зачленет како Mirkobatocina 30мин пред да го постира и тука.
На што нормален народ му одговара на начин соодветен за неговото тролање, сопственикот на Видеото на крајот од зимата беше презадоволен со коментари дека Амберот бљује ватру испред себе и може и над 40м2 да загрее и у најладен ден.
Тоа и јас сум го напишал на овој форум, а еве истото напишано од Србите кои знаат за видеото, знаат кога и каде на кој форум е објавено, го знаат кој е човекот и дека греел 40м2 неизолиран простор и накрај од сезоната е презадоволен.
На крајот сепак таму има луѓе што ги разбираат работите, за разлика од овде.
Еве ги одговорите, па да ги видиме @Мирко
Mozda ima nekade pisuvano na temata no jas sepak da si prasam. Se vrti muabet nesto vladata ke subvencionira za klimi. Samo muabet e ili znae nekoj pokonkretno sto kako ?
Mozda ima nekade pisuvano na temata no jas sepak da si prasam. Se vrti muabet nesto vladata ke subvencionira za klimi. Samo muabet e ili znae nekoj pokonkretno sto kako ?
Таква е модулацијата .. во спецификацијата вели дека G1Hz технологијата за моделот на Amber е 15 Hz.Таа се вели на хартија.
Ова видео е точно --- така функционира во режим на греење. Потребно е луѓето во Македонија да ја прочитаат вистината.
Можеби некој сака да работи вака, но треба да им каже на луѓето кои планираат да се загреваат во климата дека модулацијата на работа е навистина лоша.
Луѓето треба да знаат како полесно да ја разместат климата за нивната просторија.
Еден од условите за помош за клими од влада е семејството досега да се греело на цврсти горива, нафта и слично. Прво, дали ќе оди инспекција во домовите за да провери на што се греат. Второ, со оглед на сезоната, ова додека се донесе во Службен, додека да профункционира, добар дел од граѓаните веќе имаат набавено дрва или нафта. Се сомневам во тајмингот и начинот на проверка на домаќинствата.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.