wot
aloof
- Член од
- 20 мај 2008
- Мислења
- 19.850
- Поени од реакции
- 34.632
premnogu meta beseThe Dead don't Die не беше толку лош, не сфаќам зошто толку лоши оцени.
epten promasi tonot jim so ovoj
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
premnogu meta beseThe Dead don't Die не беше толку лош, не сфаќам зошто толку лоши оцени.
Зошто се овие различни од нашите?
Треба 250-350w модулација да се гледа дали се среќава како бројка во видеава.
I mene ne mi e jasno. WNite kaj mene moduliraat so 300w, a se entry modeli. Vaka kako shto raboti Amberov na klipov raboti WNot kaj mene vo spalna koga se jaki minusni temperaturi nadvor i koga ne moze da postigne da mi ja stopli spalnata. Raboti, vleguva vo defrost, duri e vo defrost 5-7 (vo najladnoto i 10 minuti), se ladi sobata vo megjuvreme, uklucuva, povlekuva 1100 W, posle 15 minuti namaluva na 850w, pa dokaj 650w spushta, raboti taka do naredniot defrost (koj e za 50 minuti) pa naednash spushta na 0, vleguva vo defrost, i taka vo krug. A se do -2 ili do -5 recimo, si modulira so 400-500W. I ponisko od toa raboti, sum kazal, so 275W najnisko shto sum ja videl modulirala, ama poshto mi e spalnata takva kakva shto si e, prosekot na potroshnja mi e povisok na klimata koga vekje pochnuva da e poladno nadvor.Вака.
Значи 100w ако модулира како што се тврди тогаш треба да модулира и со 300w. И тоа долги периоди од годината климата поминува на 300-500w.
Истиот пост @Мирко го има постирано и на Елитемадзоне српскиот форум таму зачленет како Mirkobatocina 30мин пред да го постира и тука.Еве едно видео од климатизацијата 12 btu Amber - модулација на климата 12 BTU .... 800 вати електрична енергија и многу кратко ја намалува потрошувачката на енергија, околу 500 вати енергија и потоа ја исклучува струјата.
![]()
Gree Amber 12 , GWH12YD-S6DBA2A , modulacija na grejanju , spoljna 0c , povrsina 40kvm.
GWH12YD-S6DBA2Awww.youtube.com
Видеото трае малку подолго, но јасно може да го следи 13, 40 минути ..............Ovu klimu Kinezi vode kao nekakav model Nordic za Average zonu.Naravno da ova klima nema Evropski sertifikat.

Se uste nema nisto oficijalno.Mozda ima nekade pisuvano na temata no jas sepak da si prasam. Se vrti muabet nesto vladata ke subvencionira za klimi. Samo muabet e ili znae nekoj pokonkretno sto kako ?
Ќе има само за загадените градови. Кои ќе бидат ќе видиме. Во секој случај Скопје и Тетово ќе бидат на списокот.Mozda ima nekade pisuvano na temata no jas sepak da si prasam. Se vrti muabet nesto vladata ke subvencionira za klimi. Samo muabet e ili znae nekoj pokonkretno sto kako ?
Значи сепак таква си е"модулацијата" за која се дискутира.
Ne cveta cvece ni u nase preduzece toest vo BitolaЌе има само за загадените градови. Кои ќе бидат ќе видиме. Во секој случај Скопје и Тетово ќе бидат на списокот.