Најекономично греење и ладење

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Тебе замерките ти се од козметичка природа. Цревата на сликата можат да се прерутираат за 2 минути ама очигледно е дека ги носеле до олук па морале онака. Можеле да си поминат со едно црево и разделник, ама хеј..
Барем наместиле црево со UV заштита. Некои местат бел грклан па сега ти види.

Она што го знаеме:
  1. Не го предупредиле на време дека кабелот ќе претставува проблем затоа што не може да се продолжи. Најверојатно (не можам да тврдам) од десна страна некаде постои дозна па можеле да наместат OG штекер па така да ја поврзат. Сега е од лева страна и корисникот треба да се пати да бара електричар за да му носи струја.
  2. Иако е малку магловито ама не гледам причина зошто би одбиле гаранција за продолжен напонски кабел. Особено не ако е тоа направено на правилен начин со конектори и кримп клешти. Најверојатно им се брзало па да го откачат ќе кажат еден куп бедотии. Пошто на сите мајстори секаде им се брза.
Она што не го знаеме:
  1. Какви цевки и со кој квалитет наместиле.
  2. Дали доволно долго вршеле вакумирање и дали воопшто вршеле вакумирање
  3. Дали направиле тестирање за истекуавње на кондензатот.
Od pricina sto gledam deka se nametnuvas kako strucnjak, prasanje za tebe..
- Zosto e preporaclivo za monosplit da e napojuvanjeto na vnatresnata edinica preku nadvoresnata edinica

A

Ali Pasha

Гостин
Какви се овие Fujitherma...нешто како на Fujitcu демек се? Мултисплит со две внатрешни единици (едната 18.000 бту другата 9000 бту, со можност на поврзување и на трета внатрешна единица подоцна), ми го нудат за отприлике помалку од 1400 Евра. Не знам што модел е , само знам дека надворешната единица тежи 68 кг :) (дополнително ќе се заинтересирам и кажам). Исто ми рекоа демек енергетска ефикасност А+++...искуство некој?
Јас имам три соби, едната 32 м2 и двете други околу 16м2

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Какви се овие Fujitherma...нешто како на Fujitcu демек се? Мултисплит со две внатрешни единици (едната 18.000 бту другата 9000 бту, со можност на поврзување и на трета внатрешна единица подоцна), ми го нудат за отприлике помалку од 1400 Евра. Не знам што модел е , само знам дека надворешната единица тежи 68 кг :) (дополнително ќе се заинтересирам и кажам). Исто ми рекоа демек енергетска ефикасност А+++...искуство некој?
Јас имам три соби, едната 32 м2 и двете други околу 16м2
Turska nalepnica na GREE modeli od 2010 godina, barem toa sto najdov na internet.
Pisi gi modelite, ako gi imas.

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Fujitsu се. Не го слушај ликон над мене. За него сите клими се е Gree со друга налепница

Гуглање треба..
Guglaj ti malce pojse
Dokaz nekoj? pa sve Turski linkovi iskacaat za F'kin Fujitherma, od kaj toa Fujitsu bile, i Fujitsu Turski ispadnaa?
Sitkaci edni, i mrsul da frli nekoj bi go montirale i Japanski ke gi napravite.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Guglaj ti malce pojse
Dokaz nekoj? pa sve Turski linkovi iskacaat za F'kin Fujitherma, od kaj toa Fujitsu bile, i Fujitsu Turski ispadnaa?
Sitkaci edni, i mrsul da frli nekoj bi go montirale i Japanski ke gi napravite.
Да де
Овие се рандом кинези што лепат лепенки и ќе го користат истото лого и истиот фонт како и Fujitsu.

И де помалку констатирај. Она..како викаат? Кога ќе се умориш од размислување се носи констатација, така ли?
efb9bd6d098740608fc18256c0823745_logo.png

Го гледаш ли она R?
Ајде сега со товето алтер его Sv B продолжете да размислувате.

Член од
18 август 2015
Мислења
213
Поени од реакции
420
Да де
Овие се рандом кинези што лепат лепенки и ќе го користат истото лого и истиот фонт како и Fujitsu.

И де помалку констатирај. Она..како викаат? Кога ќе се умориш од размислување се носи констатација, така ли?
Прегледај го приврзокот 216762

Го гледаш ли она R?
Ајде сега со товето алтер его Sv B продолжете да размислувате.
Да не си грешка малку или многу?
Автоматски споено мислење:

Со што не се служат. Слични имиња или ознаки кои асоцираат на позната марка само да го збуни неупатениот и неискусен купувач. Кинеска,турска........ финта. Иста финта се користеше и при избори слични имиња и презимиња на кандидати од спротивниот табор..... Мамка за лековерни и неупатени-наивни

Последно уредено:
Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Да не си грешка малку или многу?
Е добро де, ако сум грешка дајте линкови кои тврдат дека онаа клима е препакувана XYZ клима.
Лесно е да кажеш „абе ова е со налепница од Gree“

Демек ако носи компресор на Gree по автоматизам станува Gree. Нема врска какви испарители, електроники, логики, лимарија
Битно има Gree компресор!

Шкода има VW мотор,SsangYong има Mercedes итн.
Ако ме разбирате што сакам да кажам..

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Е добро де, ако сум грешка дајте линкови кои тврдат дека онаа клима е препакувана XYZ клима.
Лесно е да кажеш „абе ова е со налепница од Gree“

Демек ако носи компресор на Gree по автоматизам станува Gree. Нема врска какви испарители, електроники, логики, лимарија
Битно има Gree компресор!

Шкода има VW мотор,SsangYong има Mercedes итн.
Ако ме разбирате што сакам да кажам..
Imase edno prasanje kon tebe, kako golem strucnjak, ama gledam neodgovaras.....
Nikoj nekaza Gree kompresor, zatoa ne manipuliraj.
Napisi go modelot na specijalniot model so "R"...ako go znaes.
A od pricina sto se pofali deka za Mitsu gi imas site podatoci, prasaj gi sto proizveduvaat vo GREE.

Последно уредено:
Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Napisi go modelot na specijalniot model so "R"...ako go znaes.
Не ти го разбирам прашањево. Озбилно!
Треба да напишам модел на Mitsubishi? Не ми е јасно..
A od pricina sto se pofali deka za Mitsu gi imas site podatoci, prasaj gi sto proizveduvaat vo GREE.
Што произведуваат во Gree? Адаптерите за одвод на кондензат на надворешна единица? Пластики??

НЕ!

Чекај да погодам! Компресорите, така?

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Не ти го разбирам прашањево. Озбилно!
Треба да напишам модел на Mitsubishi? Не ми е јасно..

Што произведуваат во Gree? Адаптерите за одвод на кондензат на надворешна единица? Пластики??

НЕ!

Чекај да погодам! Компресорите, така?
- Zosto e preporaclivo za monosplit da e napojuvanjeto na vnatresnata edinica preku nadvoresnata edinica.
Toa e prasanjeto.

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
- Zosto e preporaclivo za monosplit da e napojuvanjeto na vnatresnata edinica preku nadvoresnata edinica.
Toa e prasanjeto.
Те гледам го мантраш прашањево и намерно не ти го одговарам затоа што не ми се допаѓа твојата реторика. Оној препотентен „Стрелец“ момент го има и на овој акаунт така да ако мислиш дека сме ненормални сите овдека малце си се..

Иначе, да.
Препорачливо значи и дека не е задолжително. Нема единствен рецепт. Секој производител си става правила за поврзување и нема тука што да се импровизира.
Веќе неколку постови претходно објаснив две ситуации каде што е оставено по слободен избор (Панасоник), каде што треба (Митсубиши) и каде што може да се заобиколи без да се предизвика дефект.
Јас секогаш го препорачувам начинот кој го бара фабриката.

Пошто си ми симпатичен...
Некаде преку надворешна се амортизира „ударот“ на струјата при уклучување на компресорот со контактори и (или) релеа, некаде за да се запазат правилата на поврзување во земјата каде што се монтира (кажав претходно)

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Те гледам го мантраш прашањево и намерно не ти го одговарам затоа што не ми се допаѓа твојата реторика. Оној препотентен „Стрелец“ момент го има и на овој акаунт така да ако мислиш дека сме ненормални сите овдека малце си се..

Иначе, да.
Препорачливо значи и дека не е задолжително. Нема единствен рецепт. Секој производител си става правила за поврзување и нема тука што да се импровизира.
Веќе неколку постови претходно објаснив две ситуации каде што е оставено по слободен избор (Панасоник), каде што треба (Митсубиши) и каде што може да се заобиколи без да се предизвика дефект.
Јас секогаш го препорачувам начинот кој го бара фабриката.

Пошто си ми симпатичен...
Некаде преку надворешна се амортизира „ударот“ на струјата при уклучување на компресорот со контактори и (или) релеа, некаде за да се запазат правилата на поврзување во земјата каде што се монтира (кажав претходно)
Go "mantram" prasanjevo da vidam imas li poima od klimi ( kako sto sakas da se postavis na forumov) ili ne, i se ispostavi deka si totalen outsajder.
Ajde citaj servisni ponatamu i uzivkaj po "japanki".

Kajgana Shop

На врв Bottom