epa i mene me chudi brat. Fakticki na cela perka na nadvoreshnata edinica na vrvovite imashe mrazulci i vo krugot okolu nea mraz imashe oformeno i grebenje se slushashe. Koga napravi defrost, pocna so vrtenje, go "plukna" mrazot i prekina zvukot. I mene me chudi kako mraz moze da pravi problem taka koga faktichki treba da se skrshi. Ne znam.Каков проблем направи мразулчето? Не разбирам. Не е мраз па да удира, туку мразулец. Кој ќе се скрши при најмал допир
ako ti e za 30 m2 e mnogu ako e za 70 m2 e top ako e za 55 m2 e prosekPred mesec staviv gree klima 5.5 raboti 24/7 bez prestan smetka mi stigna 6.350 vase mislenje nemam iskustvo nov sum vo ovie raboti mozebi e smesno so prasuvam sakam vase mislenje
Znaci vo princip ne bi trebalo da i shteti na klimata, nego samo shto e neprijaten zvukot?Супер ти е сметката.
Мразулчиња ги пипнува перката пола милиметар. И прави такво звукче тики тики. Не се крши зошто премалце го пипнува. Затоа кога има дефрост малце ќе се мрдне подоле-погоре или ќе го потстопи малце и перката ќе го допре мразулчето наместо на пола милиметар на 1-2мм и ќе го скрши.
На било која клима бидејќи изменувачот е ладен и низ него влече воздух прави мразулци. Само наместо да се вертикални како кога капат од олук, овие се хоризонтални зошто дува хоризонтално. Ама се многу тенки и траат од еден до друг дефрост.
Кога ќе се испрља изменувачот од надворешно ѓубре помалку ќе се нафаќаат мразулци зошто неможат да се држат толку цврсто кога е прљаво.
Znaci vo princip ne bi trebalo da i shteti na klimata, nego samo shto e neprijaten zvukot?
Vidi ovdeПрашање за математичари или искуство за сметкиве месечно во khw сепак сите то не интересира сметките
Пример да земеш две клими скоз исти едната со Capillary другата со EEV/EXV (соба уба изолазија) знам голема улога има м2 и климата модело али се надевам че разберете ... capillary vs eev колку % има загуба capillary
ako gi ostai cigarite nema da si ja gleda nadvoresnata :pMalce offtopik, ne razmisli da gi ostavish cigarite?![]()
Знам како работат двете најважно е да си стоплен дали била капирала или еев без разлика дали е која е климата најважно е kwh на месечно .. за ценава потполно се сокласувам