Најекономично греење и ладење

Член од
17 март 2015
Мислења
204
Поени од реакции
324
Dve crti ili vtora brzina ,na auto poretko e koristam a ce proveram kako e so potrosuvacka pa ce prenesam.

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.121
Поени од реакции
1.278
климаџии убав помин вечерва се најдобро во новата година и здравје до година "повеќе да се расправаме".
а вечерва тие што се греете на клима а славите со гости во домашна атмосвера пуштете тоа климите да биде по топло во соба и баталете COP и минимални потрошувачки само така ќе има повеќе корисници на ова колку толку поекономично греење и помалку мирис на чад и загадување.

Член од
7 декември 2015
Мислења
195
Поени од реакции
544
Леле со што се занимавате предновогодишно,со слика од приватана прослава...Замислете на сликата да имаше ЦРНЕЦ тогаш никој од Вас немаше да прашува кој е Стрелец, сите ќе се чешавте засрамено од назад!!!
Фала ти @Strelec и сите останати на темата што ме научивте како економично да се загреам...Фала и на ГТ и Тзлатко и на сите останати што сооделувате факти искуство и докази...Благодарност и до мдени кој активно учествува во борба против загадувањето со дрва...
Среќна на сите и успешно и економично да Ве греат инвертерите!

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Среќна Нова 2019, многу успеси и што помалку нервоза да ви посакам.

/Темава ќе биде затворена до следната година

Член од
27 ноември 2018
Мислења
218
Поени од реакции
370
И твојата си е многу добра.Тоа се кладам ќе го увидиш за брзо време,
а радијаторите каде што ти е климата ќе ги исклучиш за секогаш.

Клима уред да ни се врати и многу видеа од кај комшивките да ни прати.
Среќни празници на сите и ви посакувам многу среќа во новата год.
Среќна НоВа ГоДиНа!!! DSC_1462.JPG

Член од
5 октомври 2016
Мислења
95
Поени од реакции
407
Среќна Нова!
Помалку ќумбиња, а повеќе клими во 2019 и сите наредни години. Да не греат добро климите и да ни доаѓаат ниски сметки. :)
1.gif

Член од
2 јануари 2008
Мислења
34
Поени од реакции
6
Здраво имам проблем со клима daikin ftx35j3 две години по ред ми де јавува тропкање на внатрешната единица 2 пати од сервис менуваат пиксна еве 3 зимо пак се случува истото се уште е под гаранција совет некој како да ја заменам оти мислам дека е фабричка маана на климата ако ја сменат сега пак пиксната другата година пак исто ќе биде ама ќе немам гаранција. Фала

D

Deleted member 95595

Гостин
Здраво имам проблем со клима daikin ftx35j3 две години по ред ми де јавува тропкање на внатрешната единица 2 пати од сервис менуваат пиксна еве 3 зимо пак се случува истото се уште е под гаранција совет некој како да ја заменам оти мислам дека е фабричка маана на климата ако ја сменат сега пак пиксната другата година пак исто ќе биде ама ќе немам гаранција. Фала
ke si ja vratis od kaj shto si ja kupil dodeka ti trae garancijata i ke pobaras da ti dadat nova klima.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Штом два пати е сервисирано истото и пак се јавува и трет пат, итно барај ги да ја заменат со нова клима.

И секако во спротивно треба да се пријави на соодветно место.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.627
Поени од реакции
11.689
мислам дека можат 4 пати да ти ја сервисираат па тек петиот пат да ти ја заменат
најубаво јави се во пазарна инспекција ке ти објаснат каква е процедурата

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.121
Поени од реакции
1.278
мислам дека можат 4 пати да ти ја сервисираат па тек петиот пат да ти ја заменат
најубаво јави се во пазарна инспекција ке ти објаснат каква е процедурата

Sent from my iPhone using Tapatalk
грешка си сервис може максимум до три пати, потоа ти следува или нов уред или враќање на парите, ова е регулирано со закон за заштита на потрошувачите,
но бидејќи од македонски трговец пари тешко се земаат назад, единствена логична опција е да ти дадат нова ама и тоа многу тешко ќе оди, бидејќи овојпат не е исполнет условот за замена по закон.
единствен спас сега ти е да и ја вадиш душата од работа додека е сеуште по гаранција и да се расипе повеќе од три пати во гарантен рок.

Член од
2 јануари 2008
Мислења
34
Поени од реакции
6
Fala mnogu planiram da prijavam vo pazarna ako ne ja smenat posto ova se slucuva samo zimno vreme 3 zimo pak istiot problem drugoto zimo pak ke se javi problemot ama ke nemam garancija veke. Fala vi mnogu[DOUBLEPOST=1546444208][/DOUBLEPOST]
A inache sho e to piksna?
Oni piksna ja vikaat na ventilatorot kaj sto vrtiod levata strana i taa se prosiruvala od toplo ladno hah :tapp: ami klima e ako site klimi imaat problem so toplo ladno da se siri piksnata taka serviserot od ICS KAZA

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Oni piksna ja vikaat na ventilatorot kaj sto vrtiod levata strana i taa se prosiruvala od toplo ladno hah :tapp: ami klima e ako site klimi imaat problem so toplo ladno da se siri piksnata taka serviserot od ICS KAZA
Bedno po bedno ne moze da bide..... Inace "piksna" vo majstorski sleng e lizgacko leziste od bronza (cilinderce so otvor za osovinata od ventilatorot), ne e potesko od 5 grama i ne kosta povece od 1 evro. Bedno od DAIKIN, pobedno zdravje, baraj da ti stavat drug ventilator, ako toa ne e premnogu za DAIKIN ..... Inace dvete lezista podednakvo se great, a be gluposti na kvadrat...
Inace zakonot za zastita na potrosuvaci veli deka dobivate drug proizvod ako se povtori istiot defekt 3 pati. Ako tretiot pat ne go popravat ti sleduva drug proizvod ist takov ili drug so ista vrednost. Samo za da bide se taka treba da imas pismeni dokazi deka e tri pati popravano za istiot defekt (pazi za istiot defekt, moze da ima i deset no razlicni), inace nema da mozes da dokazes i gi ostvaris svoite prava.
Edinstveno ti pomaga da baras zamena na celiot ventilator so drug, bidejci treba da se zameni samo podvizniot del, mozes i da go platis, sigurno ne e poskapo od 10-tina evra bez rabotna raka.

Kajgana Shop

На врв Bottom