Најекономично греење и ладење

Член од
18 јуни 2018
Мислења
43
Поени од реакции
59
Ова се резултатите од анкетата:
https://docs.google.com/forms/d/1Xl4MKKQpTvRY6xjfpXBCZcngHsQeZkyxr4MNkwWwKiY/viewanalytics

И да ви напоменам, од принцип GREE да не купувате. Се обидоја одредени членови на форумов (вработени во Gree) да пуштат некаде 15 гласања лажни, пример најдобар бренд Gree, најисплатлив Gree и се одбрано натаму Gree... Ќе ги прашам јавно, не ви е срам? Друго, подобри сте од Panasonic? Форумов служи да им се помогне на поединци со реални искуства од членовите на форумов, не некој да тера бизнис да манипулира овде со еден куп народ за 200еур плата што ја зема од Gree, срамота!
Ако има модератори на форумов, предлагам сите да се организирате и да ги посочите и да бидат банирани!

Член од
15 јуни 2017
Мислења
62
Поени од реакции
95
Значи според анкетата и најисплатливо и најдобро за сите површини е Vivax. Ај да кажеме нај исплатливо али најдобро не би рекол (нема шанси Vivax да е подобро од Mitsubishi или Toshiba ) . Тука нешто не е во ред

Член од
2 октомври 2017
Мислења
145
Поени од реакции
271
Isto i Prilep. Utrinava -5. Ona sto zabelezav e deka nadvoresniot senzor na Hansolot ne pokazuva ponisko od 0. Duri i utrinava koga bese -5. A predhodno mislam deka imam pisano deka do sega prakticno nemase razlika od temperaturata od nadvoresniot senzor i sezorot na kolata.
Bas me interesira dali nekoj ima zabelezano poniska temperatura od 0 na Hansolot.

Inace potrosuvackata za vakavo ladno vreme bese vo ramkite na ocekuvanjata. 20KW za 24 casa, odnosno prosecno 0.8 KWh so toa sto poveke od 4-5 casa se zagrevase i spalna soba od 10tina m2 vecerta.

Inace izolacijata pravi ogromna razlika. Bas pred nekoj den pravevme presmetki na 25m2 soba. Bez izolacija (samo PVC prozori) zagubata bese nekoi 150tina W/m2 povrsina. Izolacija samo na tavan (10cm), ja namaluvase zagubata na pod 100W/m2 povrsina. Ova e priblizno ista situacija so 25m2 vo stan nad koj se gree. Izolacija i na stranicni zidovi so 5cm ja namaluva zagubata na okolku 60w/m2.
Zagubite se za vnatresna 23 i nadvoresna -7. I mislam deka moze da posluzat kako nekoja gruba osnova za presmetka na potrebniot kapacitet.
Od upatstvoto na klimata e. Najgore pisuva ako se gleda deka nadvoresniot senzor e vo rang od 0-60°

Attachments

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.961
Поени од реакции
8.156
Значи според анкетата и најисплатливо и најдобро за сите површини е Vivax. Ај да кажеме нај исплатливо али најдобро не би рекол (нема шанси Vivax да е подобро од Mitsubishi или Toshiba ) . Тука нешто не е во ред
upload_2018-12-7_21-22-24.png

Најисплатлив Хаиер и Вивакс, најдобар Митсубиши и Панасоник

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
https://docs.google.com/forms/d/1Xl4MKKQpTvRY6xjfpXBCZcngHsQeZkyxr4MNkwWwKiY/viewanalytics

И да ви напоменам, од принцип GREE да не купувате. Се обидоја одредени членови на форумов (вработени во Gree) да пуштат некаде 15 гласања лажни, пример најдобар бренд Gree, најисплатлив Gree и се одбрано натаму Gree... Ќе ги прашам јавно, не ви е срам? Друго, подобри сте од Panasonic? Форумов служи да им се помогне на поединци со реални искуства од членовите на форумов, не некој да тера бизнис да манипулира овде со еден куп народ за 200еур плата што ја зема од Gree, срамота!
Ако има модератори на форумов, предлагам сите да се организирате и да ги посочите и да бидат банирани!
Пиши на секое прашање кои се топ 3 одговори. Страшно е непрегледно доле со виваксите и милион клими.

Член од
15 јуни 2017
Мислења
62
Поени од реакции
95
Прегледај го приврзокот 200758

Најисплатлив Хаиер и Вивакс, најдобар Митсубиши и Панасоник
Зборам за делот со м2.
Ако не е валиден нека се тргне бидејки ако сум јас иден купувач на клима и ме интересира што е најдобро за 35м2 и гледам дека тоа е Vivax.
Чисто како сугестија за идните купувачи да не се збунети :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Haier18 малце нелогично ама некој го има препорачано за сите можни квадратури, и за 35м2 и за 50м2 и за 80м2
Овој што гласал одма знам кој е.....чудно него како не го избришале маркетнинговциве што ја порачале Анкетава

Член од
2 декември 2018
Мислења
72
Поени од реакции
86
A koji ke gi distribuira nosi Sega Haier vo Makedonija ?
Ova so linkov za najdobar inverter e ziva glupost.Kao demek nie imame iskustvo so site brendovi i sega ke sudime koj e najdobar.Ili ke glasame za toa sto go imame,abe glej si rabota.Pisi koj inverter go imas , sto grees so nego,kakva izolacija,zadovolen si ili ne i slicno , pa koj sto go interesira ke si najde,ke si procita inaku top lista za najdobar mozete da si najdete po internetov.Aj sea roknete gi malku neka toplat,a ne ja stail na 20° , oblekol dva dzempera i mu trosela 90W gluposti

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Анкетаров - Аматеров со ново регистриран никнејм неможеше ни линкот до Тзлатко да го погоди и линкаше Грешка не па Анкета да знае да креира....што му кажале тоа напишал :)
За него и за тие што го пратиле да анкетира Топллинските загуби сеуште се мерат во м2.....жалосно ама така е.

Последно уредено:
Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.532
Поени од реакции
2.830

Izgleda rezultatite na "strucnoto" istrazuvanje od novokomponiraniot "strucnjak" ne mu se bendisaa pa si napravil sam anketa i objavil rezultati.
Uste edeno novorodence so Gree sindrom.
Ne se sekiraj, ima lek i za tebe.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Проста математика и манипулација во м2 :).... на Даикинот кјарот е 2.000, на Мидеата е 4.000ден....Мидеата е одма подобра "и препорачана од комшики" како во м2 така и во Kw od Daikonot нели, и уште 12ка ? :)
diler.jpg [DOUBLEPOST=1544224979][/DOUBLEPOST]Nakako LG ne gi spomnavte u Anketava...slabo procentot ? :)
Eve nasiot clen od severniot sosed imal iskustvo so LG za koj veli deka e bivsi Goldstar.
Goldstar za denes e kako na nekoj da mu kazes Levis501 i ke te gleeda ko tele ama ipak postarive generacii ke se prisetat na toj Brend.
...@Jozza imao si LG i znamo da te te nervirala.....mozes da pojasnis sto te to nervirala ta LG?
Gold.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom