- Член од
- 11 август 2018
- Мислења
- 1
- Поени од реакции
- 0
Zdr.saka..da kupam kamin na drva so parno.se dvoumam izmegu alfa plam rustikal i plamen tena termo.nekoj da kaze iskustvo ili prednosti i nedostatoci
Osven arogancija,vo tvoive postovi ne gledam nisto drugo. Kaci se koj den sakas na Vodno,i sam razbij si ja iluzijata sto si ja formiral. Se nadevam peski ke se kacis,za da pridoneses da diseme cist vozduh,kako sto pridonesuvas so izumot na vekot - klimataСпоредба на 5-6 дена во летото кога испозапалиле гуми и дрва роми под мостови, со 500 пати поголемо загадување од гррењето на дрва во Лисиче константно 2-3 месеци.
Дискутирано е ова и на сите ни е јасно колку е часот.
Во 2019та година во главен град да се СПОМНЕ греење на дрво треба да е казниво, а камо ли да се прави.
5-6 климички, раат, бања дома. Не те пцуе цело маало дека го труеш начисто. Сите среќни и весели.
Не затрувте со дрвата и со ваквите "коментари".
Струјата за климите, на најеколошки начин ја добиваш...Споредба на 5-6 дена во летото кога испозапалиле гуми и дрва роми под мостови, со 500 пати поголемо загадување од гррењето на дрва во Лисиче константно 2-3 месеци.
Дискутирано е ова и на сите ни е јасно колку е часот.
Во 2019та година во главен град да се СПОМНЕ греење на дрво треба да е казниво, а камо ли да се прави.
5-6 климички, раат, бања дома. Не те пцуе цело маало дека го труеш начисто. Сите среќни и весели.
Не затрувте со дрвата и со ваквите "коментари".
кратко и јасно НЕ, не ти е доволно а и не ти е комплетен системот каде ти се и колкави ќе ти бидат акумулаторите?Неделна Промоција на соларни сетови за викендици штали или друго.
Само за цена од 8490ден.
100watti Panel
1000watti inwerter.
Поздрав до сите. Едно прашање бидејќи не ги разбирам работиве доволно.Дали ако инсталирам вакви панели 3 комада или повеќе и подобар инвертер наместо кинески ќе има доволно струја да ја придвижи климата што ја имам.Обична клима марка фаворит 1.2kw. Би ја користел на есен и на пролет бидејќи тогаш имам безвеза потрошувачка на дрва. Надвор е доволно топло дома е ладно и горам од наутро а при тоа надвор е сончево.
3 x 100W = 300WНеделна Промоција на соларни сетови за викендици штали или друго.
Само за цена од 8490ден.
100watti Panel
1000watti inwerter.
Поздрав до сите. Едно прашање бидејќи не ги разбирам работиве доволно.Дали ако инсталирам вакви панели 3 комада или повеќе и подобар инвертер наместо кинески ќе има доволно струја да ја придвижи климата што ја имам.Обична клима марка фаворит 1.2kw. Би ја користел на есен и на пролет бидејќи тогаш имам безвеза потрошувачка на дрва. Надвор е доволно топло дома е ладно и горам од наутро а при тоа надвор е сончево.
И некако скапо! 100W би требало да е под 6,000 бидејки веќе во Светот е пробиена психолошката граница 1W=1$ и тоа од не-кинески производители! Еве на пример канадски http://www.freecleansolar.com/345W-solar-panels-Canadian-CS3U-345P-poly-p/cs3u-345p.htm Го нудат за 270$ панел од 345W... 5 комада би ти вршеле работа, но те прашаа погоре да не имаш батерија од Тesla Mitsubishi LG? Прескапи се батериите за домаќинства сеуште од 15kW чинат над 5,000$... иако и нивната цена паѓа со многу многу брз темпо! Се додека не профункционира нет-метеринг системот двосмерно броило за струја (вишокот да го нудиш во мрежата, а ноќе кога нема сонце и во безсончевите зимски денови да влечеш од мрежата) и да си ја платиш само разликата и додека државата не субвенционира барем со 20-30%... се друго е нереално! Не ти се исплати да набавиш сончеви колектори само за клима.Неделна Промоција на соларни сетови за викендици штали или друго.
Само за цена од 8490ден.
100watti Panel
1000watti inwerter.
Nova Toshiba Shorai(SuzumiR32) poskapa od tvojata "eftina" Mirajka brmci kako traktor na greenje...sega na ladenje moze e dobra tvojata i tivka, ama na greenje uste ne si ja probal...na bugarcevo lani zimoto pri greenje i na samo +3stepeni pocnuva da brmci trtrtr i go budi cel komsiluk...Inverter i za ladenje ne on off klima,vo 2 spalni imam edna on off i edna inverter,nesporedliv komoditet vo spienje ,em bescujna,bez golemo struenje,so kontinuirana t t.e bez napad na laden bran kako kaj on off a valjda i poekonomicna vo odnos na struja.