Ako ova e samo 50% tocno, togas SITE sto proizveduvaat klimi treba da se otkazat i da mu ostavat samo toj, LG da go sobira kajmakot. Abe zivi gluposti:
1. Namalena potrosuvacka od neverojatni 70%, vo onos na sto? Dali kon drugite inverteri ili kon ON/OFF klimi? Mene pena mi fati ustava dokazuvjaci deka inverterite se dominantno superiorni samo vo domenot na niskite T, i deka zastedata vo energija NE E POVECE od 20-25% vo onos na neinvertorite .....
2. Twin rotary kompresor kosta duplo povece od obicen kompresor (citaj 150e), a ovie baaap go stavile vo vlezen model.....pa uste mu dozvolile 10god garancija!!!!!!!!!!
3.bioloski filtri, samocistenje na filtrite i dvizenje na krilcata na site strani e "privilegija" na skapite klimi, so tie bez potrebni raboti se bildaat cenite na ponudata od gorniot rang, ne be ovde toa e dadeno gratis....
4.Pa skrien displej, pa pokazuva momentalna potrosuvacka na energija (ne treba da davas pari na razni meraci), pa tenki, pa vakvi, pa takvi......
Se toa vo red ako e taka, a za da bide taka treba ovaa klima da kosta 800-1000 e (osven prvoto sto e ordinarna laga i prikazna za naivni). a ne 500e.
Koga ce ja kupite ce si otkriete samite kolku e tocno toa sto go reklamiraat, bidejci hartija trpi se.
Na primer jas ne bi ja kupil ovaa klima po ovaa cena zasto e epten sumnjivo zosto se nudat vakvi "vselenski" karakteristiki, a gle cuda raboti samo do -10C, cudo i tuka ne bile so siroka raka pa bapnale na primer -25C. Da ne ispadne deka izvikaniot prodavac od pogore bil sosema vo pravo deka -7C e bas na mesto, a ne stamparska greska.