Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Го изглеав Argo на тапа снимка со прилепен јапонски(?) титл и си ветив дека никад повеќе, дури и коа ќе ми кажат “ама драма филм4е е, не ти е битен толку квалитетот на снимката“. Битен е. Секогаш!

Сакам да ве прашам,дали оние старите мерачи за потрошена ел енергија разликуваат евтина или скапа струја??За стари ел мерачи зборувам за оние со подвижната лента на нив и аналогните бројки
Ако се двотарифни, разликуваат.

Во најголем случај поголемата големина на 720p риповите е во аудиото а не во сликата. Пример тие со DTS аудио се поголеми фајлови а тие со AC3 помали. Нормално некад и сликата се разликува.

20. Затоа што воа тај простор каде што ќе стои шпоретот не планирам да ставам радијатори,само во другата соба и во малиот ходник,тоа некаде би ме фатело 20 до 25 метри квадратни
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 23:18 ---
Ако се двотарифни, разликуваат.
А како да дознаам колку тарифен ми е бројачот?

А како да дознаам колку тарифен ми е бројачот?

Види дали има два реда бројки.
Каде горните ти се за скапа, а долните за ефтина потрошена струја.

абе "цена/перформанси" најубави рипови се оние 720p околу 2 - 2.5GB... во споредба со оние 4.5- 6.5 GB 720p дали 10% се забележува разлика без разлика (omg wording) дали си на монитор/телевизор... добро освен за 50 инчни :D

мкв формат - 720п- не е никогаш над 800мб , дури и 1080п тешко да е над 2 гига.

За тебе изгледа само YIFY и сличните постојат. Они ептен штедат и воопшто не го одобрувам таквото енкоудирање освен за оние кои се ептен ограничени со нет и/или немаат поима од просечен квалитет.
Пробај пушти ги на телевизор и ќе биде бранко коцкица. Дури и на монитор се познаваат коцкиците ако си на ~метар оддалечен.

YIFY e magija ,toa shto go nudi YIFY spored MB e fantastichno za toj kvalitet.Za kolekcioner ko mene , nema bolje.Ako mi e za > gledaj-brishi , ondak ima mnogu opcii.

Уште ништо не ми спомнал :D
Морав да сменам аватар за да одбележам 10.000 лајкови и за да ги подржам нашите ракометари со нов аватар :D а и башк ми се здосади од стариот па мора малце промена :)
--- надополнето: 12 јануари 2013 во 14:33 ---

YOU ARE TEARING TOKYO APART GOJIRA ! :pos:

I did naht hit that building, thats naht tr00, thats bullshit, I did naht hit that building, I did naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaht! Oh hai dragonsky.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom