Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку да не се лажеме, двдрип е каде каде подобар од скринер и дури пак е лош, и дури на лаптоп. Јас од проста причина што немав што за гледање и мислев најмалку вреди овој од сите скринери atm, па го ѕирнав. После години скринер, и после години на лаптоп со смешни 15 инчи. Да не се лажеме драма било, неморало квалитет, кога нема веза. Филм под 4 гига веќе не се исплаќа.

Леле што збориш бе човек. :pos:

Инаку, мислам дека филмов со психопативе ќе си го збориме долго време. Од кога немам налетано на филм што можеш да го гледаш пак и пак и да биде забавен.
Не можам да ја најдам сцената кога Сем Роквел му впери во глава на кучето светлечки пиштол. Ако некој успее да ја пронајде ви се моља нека ја постира. :)

ALSO, after describing the chineese psychopat:

Billy: Thats a great fucking psychopat, Marty.
Marty: Yeah. But its not what I wanna really be writing about anymore.
*pause*
Billy: New idea. How about we change the title from the Seven Psychopats to the Seven Lesbians Who Are All Disabled And Have Overcome All This Spazzy Shit And Are Really Nice to Everybody And Two of 'Em Are Black? How about that?

Сум прснал на сценава.. :pos::pos:
Јас на оваа:

Paulo: "Put your hands up."
Hans: "No"
Paulo: "What?"
Hans: "I said no."
Paulo: "Why not?"
Hans: "I don't want to."
Paulo: "But I've got a gun."
Hans: "I don't care."
Paulo: "That doesn't make any sense."
Hans: "Too bad"

Јас па дали дека бев ептен уморен додека го гледав, не забележав ништо комично во филмот. Ќе мора пак да го гледам изгледа. :D

Има разлика што филм си се нафатил да гледаш. Јас на пример пошто ги сакам Оскарите како манифестација, гледам да изгледам што е можно повеќе и побргу за да можам да оформам мислење, а и за да видам што може да очекувам на церемонијата. И да не ја вртиме во круг ама пак ќе ти кажам, има филмови кои нема врска дали ќе ги гледаш на идеална снимка или на малку полоша, нема ефекти. Драмите се супер пример за такво нешто.

Како и да е, мене ми е небитно, на мојов екран ни коцки се познаваат ни ми се расипува ќефот. Не е ко да симнувам филмови со најлошиот можен квалитет.
За првиот болд, исто и јас сакам се да ми е изгледано па со ќеиф да гледам оскари, не за друго, туку зашто е Лига на Шампиони ко што вика Ио, најпрестижна манифестација што не значи и дека е најрелевантна ама нема врска тоа, и сеа се поврзувам со вториот болд, затоа ја ставив листата, да видиме кои филмови може да ги чекаме на блуреј, а пред оскарите, зашто кај тие што имаат подобар тв/монитор скринерите изгледаат ко шит, лани True Grit на ништо не ми личеше снимката на 23 инчи хд телевизор, значи кај некои прави разлика и дефинитивно има ефект, а и ти кај што гледаш сигурно е најдобро на блуреј снимка, сеа Арго или Линколн да го пуштам на 50 инчен којзнае на што ќе личи тоа. Затоа ќе ги чекам колку што може, поголемиот дел ќе излезат пред 24-ти, втора опција кино, последна опција скринер:).

За првиот болд, исто и јас сакам се да ми е изгледано па со ќеиф да гледам оскари, не за друго, туку зашто е Лига на Шампиони ко што вика Ио, најпрестижна манифестација што не значи и дека е најрелевантна ама нема врска тоа, и сеа се поврзувам со вториот болд, затоа ја ставив листата, да видиме кои филмови може да ги чекаме на блуреј, а пред оскарите, зашто кај тие што имаат подобар тв/монитор скринерите изгледаат ко шит, лани True Grit на ништо не ми личеше снимката на 23 инчи хд телевизор, значи кај некои прави разлика и дефинитивно има ефект, а и ти кај што гледаш сигурно е најдобро на блуреј снимка, сеа Арго или Линколн да го пуштам на 50 инчен којзнае на што ќе личи тоа. Затоа ќе ги чекам колку што може, поголемиот дел ќе излезат пред 24-ти, втора опција кино, последна опција скринер:).

Во секој случај е супер што го пиша претходниот пост. За многу луѓе е и повеќе од корисен.

Нејсе, мора да исправиме некоја крива дрина во темава иначе досадно е. :)

абе "цена/перформанси" најубави рипови се оние 720p околу 2 - 2.5GB... во споредба со оние 4.5- 6.5 GB 720p дали 10% се забележува разлика без разлика (omg wording) дали си на монитор/телевизор... добро освен за 50 инчни :D

Јас па дали дека бев ептен уморен додека го гледав, не забележав ништо комично во филмот. Ќе мора пак да го гледам изгледа. :D
Не е за сите филмот :)

Некој тежок мокјументарец :D
King Kelly, филм за надежната младина, не е тежок, 55 кила, многу јак почеток има за машката популација :D ...

Плус неколку нови солидни помалку спомнувани што поминаа квалификации кај мене: Polisse, The Angels' Share, Ruby Sparks, I Wish, Detachment, Wild Bill.

:) Кинг Кели е ко мокјументари ама не е тежок филм, другиве се онака предлози за поширокиот форум:).
Го зезав Плух, не е дека сум доволно луд да ги гледам неговите мокјументарци :)

Фала во секој случај :D

Па глеј го овој и после праи му се фраер зашто овој сигурно го нема глеано:)
Не гледам мокјументари филмови и не може да ми се прави фраер кога сигурно ни филмовите на Нолан не ги сфаќа :D

мкв формат - 720п- не е никогаш над 800мб , дури и 1080п тешко да е над 2 гига.
За тебе изгледа само YIFY и сличните постојат. Они ептен штедат и воопшто не го одобрувам таквото енкоудирање освен за оние кои се ептен ограничени со нет и/или немаат поима од просечен квалитет.
Пробај пушти ги на телевизор и ќе биде бранко коцкица. Дури и на монитор се познаваат коцкиците ако си на ~метар оддалечен.

(Ziyi Zhang :love: )
...од снимањето на The Grandmaster(s)...ќе го отвори Берлинале на 7-ми февруари...новиот филм за Ip Man ...Кaр Ваи е претседател на жирито...и...тоа

btw oscars suck!

Не е. :)
Јас сепак мислам дека бев ептен уморен. :P
Филмот пука од црн хумор и ремет за акционите филмови со дупките во приказните. Сцената со Виетнамецот на крајот е врв, побесмислено не може да биде. И тоа кога ќе го упукаат Пс.01 во чело а овој не умира ко да е Оливија од Фринџ... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom