Најекономично греење и ладење

L

lleeoo

Гостин
A be neznajko eden da ne te shanmaram ama Haier i u Gree se pravi....koj nepismen neznajko si ti moze voda da mi nosis....aj soberi si toa partalite i kupi si edno Gree -Haier
http://www.haier.com/id/sanyo_produk/air_conditioner/split_type/aqa-kc105agc6.shtml
Jas za razlika od tebe ke bidam kulturen.
Tundra so mitsu kompresor vimas deka e gree heheheh mozes da gi lazes drugite sto ne znaat kolku se dva i dava hahahahahahajajajajajjajajajhahahahahah

D

Deleted member 95595

Гостин
Fikshe, ne sum trgovec. Probuvav da napravam poenta deka bas entry modeli od poznat brend ne e dobar izbor i voglavno se prodava prikazna. Probav duri i da isprovociram kontra mislenje pa site da naucime nesto. Pishav merenja od toa shto go imam od konstruktivni pricini. Tvrdenjeto deka sum trgovec e obid da se diskreditira toa. Ne ni planiram pojce da postiram merenja/iskustva tuka.
Normalno ne poradi tvojot post tuku gledam deka konstruktiven i civiliziran razgovor tuka ne mozi da ima koga site na klimive namesto kako na alatka/investicija za greenje gledaat kako na nesto sveto. Ako nekoj reci za parite ima daleku podobra klima od taa sto nekoj ja ima, se svaka kako nekoj da im go natepa deteto. Ova e ludo...

Druga pricina e cisto strukturata. Kolku i da e nesto konstruktivno se zatrupuva za 2 dena so 200 nekonstruktivni postovi i se e bas za badijala.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk
Epa za da ne e vaka kako shto velis ti brat deka e na forumov, a jas se slozuvam 100% so tebe deka e taka, a tuka sum samo 15tina dena, bi trebalo da si go drzite site vasheto mislenje za vas koga se raboti za tip na klima zoshto temava ne e "Koju klimu kupiti, koju poruku poslati" nego e "najekonomicno greenje", i konzensusot e jasen, najevtino e na klima. A koja klima, e toa koga ke prasha nekoj nov (a jas nikogas ne prashav) vo privatna poraka ke mu pishuvate, a nekoj kako mene koga ke dojde i javno ke kaze shto klimi kupil, nema da go napadnete i da solite pamet so brojki, varijabli, SCOPoj, MOPOj, graficki kartici, izduvi, procesori i kompresori, nego ke mu cestitate za izborot shto odbral NAJEKONOMICNO GREENJE i ke si prodolzite so rabotata. Jas kako eden od najnovite tuka mozam da vi kazam deka tuka vi e zgreshena rabotata.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
A ja ke bidam iskren i ke postiram video kolku moze da povlece mojata Amber Nordic na -7 i deka mojata 3,5ka? dava nad 7,2Kw i zatoa gree i 80m2...a kako great drugite luzeri so Mitsu 80m2 veruvajte im na zbor bez fakti i videa....
Granica Limit negree.jpg

barem si kazale deka nivnite Mitsubishi FH Delux Tissot na -5 nemozat nad 1400W da povlecat.Ako im e pogolem neka dokazat.

L

lleeoo

Гостин
Daj be postirajte smetki za Januari/Fevruari po moznost nekoj od vas shto ima pogolema kvadratura i shto se gree isklucivo na klima. Na zena mi sakam da i pokazam iskustva. Kupivme sho kupivme klimi, kakvi se, takvi se, ama sme na ista strana, brakja sme po klimi.
Go skinale od posta bas delot koj sto e smetkata za plakanje ama ide vaka racunaj i ti ako sakas
2688+1362=4050*18procenti ddv 4779 den mislam deka bese taka
Januarska smetka so aeri 5,5
On off Beko koja mi ja bilda smetkata:)))
I site drugi raboti boljer non stop susara peralna za sadovi i alista i site januarski pecenja i slavi. Lanska so panelki 8700 ama ne zgrean ova go pisuvav pred malku pa malku mi e dezavu :)))[DOUBLEPOST=1520287624][/DOUBLEPOST]
A be neznajko eden da ne te shanmaram ama Haier i u Gree se pravi....koj nepismen neznajko si ti moze voda da mi nosis....aj soberi si toa partalite i kupi si edno Gree -Haier
http://www.haier.com/id/sanyo_produk/air_conditioner/split_type/aqa-kc105agc6.shtml
Salbo filtiras postovi.....citaj go ovoj post za Aqua
Moze voda da ti nosam ama da li si siguren deka sakas da se napies od taa voda sto ke ti ja donesam :))))
Inaku sum kulturen ama sega ne mozev da izdrzam :)))))[DOUBLEPOST=1520287709][/DOUBLEPOST]
A ja ke bidam iskren i ke postiram video kolku moze da povlece mojata Amber Nordic na -7 i deka mojata 3,5ka? dava nad 7,2Kw i zatoa gree i 80m2...a kako great drugite luzeri so Mitsu 80m2 veruvajte im na zbor bez fakti i videa....
Прегледај го приврзокот 186703

barem si kazale deka nivnite Mitsubishi FH Delux Tissot na -5 nemozat nad 1400W da povlecat.Ako im e pogolem neka dokazat.
Dzabe nikoj ne ti veruva da ne bese pateticno ke bese zalno[DOUBLEPOST=1520287867][/DOUBLEPOST]
Epa za da ne e vaka kako shto velis ti brat deka e na forumov, a jas se slozuvam 100% so tebe deka e taka, a tuka sum samo 15tina dena, bi trebalo da si go drzite site vasheto mislenje za vas koga se raboti za tip na klima zoshto temava ne e "Koju klimu kupiti, koju poruku poslati" nego e "najekonomicno greenje", i konzensusot e jasen, najevtino e na klima. A koja klima, e toa koga ke prasha nekoj nov (a jas nikogas ne prashav) vo privatna poraka ke mu pishuvate, a nekoj kako mene koga ke dojde i javno ke kaze shto klimi kupil, nema da go napadnete i da solite pamet so brojki, varijabli, SCOPoj, MOPOj, graficki kartici, izduvi, procesori i kompresori, nego ke mu cestitate za izborot shto odbral NAJEKONOMICNO GREENJE i ke si prodolzite so rabotata. Jas kako eden od najnovite tuka mozam da vi kazam deka tuka vi e zgreshena rabotata.
Alal vera za postov

Attachments

Последно уредено од модератор:
Член од
11 јануари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
114
Златен форум пак го уништувате истите 2-3 потпалувачи и уште толку сељци... Жално.

Ayk

Член од
5 февруари 2015
Мислења
54
Поени од реакции
142
Ne brzaj... Jas klima ne sum preporacal na nikogo niti pak sum te napadnal tebe.
Ako vidis po moite postovi osven merenja i licni iskustva nisto drugo nema. Bas i cekav da padnat nesto temperaturite za da so moite merenja ne nasocam pogresno nekoj. Pustiv merenja odkako padna temperaturata na -9. Toa e seto konstruktivno. Za toa ako nekoj nov procita iskustvo da znae od prilika sto da ocekuva od hansolot i da se razbie mitot deka so relativno evtina klima nema greenje.

Ova e seto za luge kako sto bevme ti i jas pred nekoe vreme - pred da kupime klimi.

Sent from my Redmi Note 4X using Tapatalk

D

Deleted member 95595

Гостин
@lleeoo
Pa taka e brat. Kaj nekoj se mislel, se mislel, glava tupel da donese odluka na shto ke se gree, kako jas, kaj na kraj ke se odluci konecno na inverter da se gree, ke postira tuka i ke go izedat ziv za izborot na klimata, a ne za izborot za nacinot za greenje shto e 10000 pati pobitno.

Jas iskreno so ovoj forum zavrshiv, toa shto sakav go ispolnav, mi pomogna mnogu i sum preblagodaren na site vas za sovetite, pridonesot, vremeto shto go odvoivte mnogu od vas da mi replicirate shto javno, shto po poraki so soveti i idei i toa od samiot start.

Edinstveno zoshto ne sum skroz zaminat od tuka e toa shto osekjam odgovornost da dadam i jas nekoj pridones na temava, a ne samo kako dosega da prashuvam i prashuvam i prashuvam. Taka da shtom ke imam relevantni podatoci, ke spodelam tuka i toa ke e toa. Kasno e sega, znam, zavrshi zimata shto ne znaci deka naredna zima nema pak da postiram tuka, togas ke sum i poiskusen so klimite, ke znam na shto da obrnuvam vnimanie, poseben saat za struja ke imam togas i ke mozam mnogu potocno i pojasni podatoci da dadam.

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Sea @Fikshe1989 ko ke vi pokaze edno video kako risto-traktoristo WN35 raboti na -7 i site komsii go klnat....ne, nema da vi pokaze....za 86.000 on go kupil najuboto, nitu buci nitu defrsoti pravi....ako e poinaku ke jade zauski od dedoto :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Последно уредено:
L

lleeoo

Гостин
Sea @Fikshe1989 ko ke vi pokaze edno video kako risto-traktoristo WN35 raboti na -7 i site komsii go klnat....ne, nema da vi pokaze....za 86.000 on go kupil najuboto, nitu buci nitu defrsoti pravi....ako e poinaku ke jade zauski od dedoto :)
C c c cc c
Kade e tuka najekonomicno greenje ?
Kade e tuka aj da gi naterame drugite da gi batalat drvata za da diseme nie i nasite deca?
Bratko ne mislis deka si izmoren deka si za vo penzija ja ova najdobronamerno navistina zal mi padna na dusava

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.654
Поени од реакции
7.500
Ajde Aeri i WN i FH da gi vidime....ne se sramite so vasite 3,5ki (2-ki) sto ni 1500W nemozat da povlecat.....mojava gree kako 7ca.....vasite i so jambolii edvaj 3:)
Sto e peercnja...ne gi izmerivte na ladnovo....cekavte prolet da dojde da kupite meraci i termometri.....a be tie finti vekje nepalat ovde....moze na IT da palat, ama ovde tesko.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom