Најдобрo изиграни улоги - EVER!

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Anthony Hopkins во The Silence of the Lambs. Прекрасно изглумено! Тука можи и да се спомни и Jodie Foster во истиот филм.

Brad Pitt во Twelve Monkeys. Не сум голем фан на Бред Пит, ама во овој и во Fight club чоекот растури.

Diane Lane во Unfaithful. Совршено одглуменo и баш ми е жал шо не доби Оскар за оваа глума. Филмот токму поради неа ми е еден од најдобрите.

Hilary Swank во Boys don't cry. Филмот не ми се допадна многу, ама па како Hilary изглуми, алал да и` е.

Tom Hanks, Philadelphia. То е!

Tom Cruise а.к.а Frank T.J во Magnolia.

И Sean Penn во Mystic River.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
hm....
Johnny Depp - Pirates of the Carribean ( ili bilo koja negova uloga, ama ovde e zakon :D )
Anthony Hopkins - The Silence of the Lambs
Russel Crow - Gladiator i The Beautifful Mind
Heath Ledger - Joker
Bruce Willis - The Sixth Sense...

Член од
27 јули 2011
Мислења
216
Поени од реакции
94
Anthony Hopkins-The elephant man
Anthony Perkins-The Trial
Laurence Olivier-Hamlet,Rebeca

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор е дефинитивно најдобрата глума што сум ја видела до сега. Сепак, Едвард Нортон е брилијантен во скоро секоја улога. Почнувајќи од улогата на Арон, тинејџер со опсесивно компулсивно пореметување во Primal Fear, покајаниот неонацист Дерек во American History X, неименуваниот наратор во Fight Club па се до улогата на лепрозниот крал Болдвин во A Kingdom Of Heaven (според мене најдобрата негова улога). Со нетрпение го чекам секој нов негов филм, иако за жал прави премалку филмови.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор е дефинитивно најдобрата глума што сум ја видела до сега. Сепак, Едвард Нортон е брилијантен во скоро секоја улога. Почнувајќи од улогата на Арон, тинејџер со опсесивно компулсивно пореметување во Primal Fear, покајаниот неонацист Дерек во American History X, неименуваниот наратор во Fight Club па се до улогата на лепрозниот крал Болдвин во A Kingdom Of Heaven (според мене најдобрата негова улога). Со нетрпение го чекам секој нов негов филм, иако за жал прави премалку филмови.
Не е негова најдобра улога, се појавува неколку минути и постојано е зад маска. Иако импресивно и за паметење, сепак има подобри и комплетни улоги. Мене лично најмногу ми се допадна во Primal Fear па во American History X па во Rounders, па во Fight Club.... :)

Opsessive fangirl

Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Не е негова најдобра улога, се појавува неколку минути и постојано е зад маска. Иако импресивно и за паметење, сепак има подобри и комплетни улоги. Мене лично најмногу ми се допадна во Primal Fear па во American History X па во Rounders, па во Fight Club.... :)
Затоа во заграда ставив според мене. Најмногу ме воодушевил со таа улога.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Едвард Нортон одлична глума има и во The Score со Роберт де Ниро и Марлон Брандо.

Opsessive fangirl

Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Едвард Нортон одлична глума има и во The Score со Роберт де Ниро и Марлон Брандо.
Заклучок: Нема улога во која прикажал помалку од одлична глума. Брилијантен е.:cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom