- Член од
- 10 јануари 2011
- Мислења
- 238
- Поени од реакции
- 306
Да, добро не е од рангот на другите спомнати во темата ама мене ми се допадна како ја одигра улогатанавистина?
Да, добро не е од рангот на другите спомнати во темата ама мене ми се допадна како ја одигра улогатанавистина?
Не е негова најдобра улога, се појавува неколку минути и постојано е зад маска. Иако импресивно и за паметење, сепак има подобри и комплетни улоги. Мене лично најмногу ми се допадна во Primal Fear па во American History X па во Rounders, па во Fight Club....Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор е дефинитивно најдобрата глума што сум ја видела до сега. Сепак, Едвард Нортон е брилијантен во скоро секоја улога. Почнувајќи од улогата на Арон, тинејџер со опсесивно компулсивно пореметување во Primal Fear, покајаниот неонацист Дерек во American History X, неименуваниот наратор во Fight Club па се до улогата на лепрозниот крал Болдвин во A Kingdom Of Heaven (според мене најдобрата негова улога). Со нетрпение го чекам секој нов негов филм, иако за жал прави премалку филмови.
Затоа во заграда ставив според мене. Најмногу ме воодушевил со таа улога.Не е негова најдобра улога, се појавува неколку минути и постојано е зад маска. Иако импресивно и за паметење, сепак има подобри и комплетни улоги. Мене лично најмногу ми се допадна во Primal Fear па во American History X па во Rounders, па во Fight Club....
Едвард Нортон одлична глума има и во The Score со Роберт де Ниро и Марлон Брандо.Ентони Хопкинс како Ханибал Лектор е дефинитивно најдобрата глума што сум ја видела до сега. Сепак, Едвард Нортон е брилијантен во скоро секоја улога. Почнувајќи од улогата на Арон, тинејџер со опсесивно компулсивно пореметување во Primal Fear, покајаниот неонацист Дерек во American History X, неименуваниот наратор во Fight Club па се до улогата на лепрозниот крал Болдвин во A Kingdom Of Heaven (според мене најдобрата негова улога). Со нетрпение го чекам секој нов негов филм, иако за жал прави премалку филмови.
Заклучок: Нема улога во која прикажал помалку од одлична глума. Брилијантен е.Едвард Нортон одлична глума има и во The Score со Роберт де Ниро и Марлон Брандо.