Најдобрите серии укинати после прва сезона

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Заборавив на Lone Star. Не знам ни дали воопшто и' е местото во темава, бидејќи не само што не е укината после прва сезона, туку е укината после само две епизоди. Мене ептен ми се допадна и сметам дека имаше огромен потенцијал. Сепак, се прикажуваше не Fox, која не е баш телевизија за вакви тешки драмски серии. Да беше на HBO мислам дека уште ќе се прикажуваше.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Браво за темава!

Долго време барам некој да ми каже добри, а кратки серии од по сезона-две за да ги гледам со мерак.
Од темава, овие ги ставив на репертоар за наредниве 2-3 недели:

1. Day Break
2. Alcatraz
3. Person of Interest
4. Firefly
5. Eleventh Hour
6. Rubicon

Препорака од мене - The Confession со Kiefer Sutherland. Многу добра мини серија, толку мини што за нецели 2 саати се гледа цела серија, има 10 епизоди од по некои си 10 минути.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Браво за темава!

Долго време барам некој да ми каже добри, а кратки серии од по сезона-две за да ги гледам со мерак.
Од темава, овие ги ставив на репертоар за наредниве 2-3 недели:

1. Day Break
2. Alcatraz
3. Person of Interest
4. Firefly
5. Eleventh Hour
6. Rubicon

Препорака од мене - The Confession со Kiefer Sutherland. Многу добра мини серија, толку мини што за нецели 2 саати се гледа цела серија, има 10 епизоди од по некои си 10 минути.
Зошто оваа?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Знам дека ќе се повторувам ама сепак:
The Event - после такво финале незнам како имаа срце да ја укинат серијава. Можда не беа кјојзнае колку сјајни низ целата сезона, ама во последните 10 се средија пефектно беше.
Fortysomething - Хју Лори во малку поинаква улога.....незнам дали толку е планирано од серијава или е укината, ама сепак само 6 епизоди има.
The Class - Иако моментално сум на бан од него, ама морам да го спомнам Io Sono Interista....со него сме единствени фанови на серијава на форумов и стварно имаше надеж во серијава....можда не за да ги стасаат Пријатели, ама да бидат и тоа како пристојна замена.

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Flashforward, Alcatraz и V.

Срамно е да се продолжуваат бедни серии кои не би ги набројувал моментално а на вакви епици да не им се даде шанса.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
За Persons Unknown ми е најмногу жал. Серијава на имдб е дефинитивно потценета. Мене ми беше совршена. Значи немаше епизода што не ми се бендиса. Крајот исто. Заедно со Лост и Harper's Island (која исто така има само една сезона ама мислам дека не е укината, туку толку било планирано од старт), овие три серии ми се во топ 5 серии ever.

Flash Forward. Аууу која идеја човече, и за ништо. Првата епизода и неколкуте последни беа супер. Средината беше катастрофа, па претпоставувам дека ради нив се намали гледаноста и беше укината. Во секој случај, финалето нуди можност за продолжеток на серијата.

Не знам дали е откажана - ама еве ќе ја спомнам Arrested development. Само три сезони, сега као треба да се сними филм. Ептен добра комедија, ликовите кој од кој поомилен, а само три сезони :(

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
За Persons Unknown ми е најмногу жал. Серијава на имдб е дефинитивно потценета. Мене ми беше совршена. Значи немаше епизода што не ми се бендиса. Крајот исто. Заедно со Лост и Harper's Island (која исто така има само една сезона ама мислам дека не е укината, туку толку било планирано од старт), овие три серии ми се во топ 5 серии ever.

Flash Forward. Аууу која идеја човече, и за ништо. Првата епизода и неколкуте последни беа супер. Средината беше катастрофа, па претпоставувам дека ради нив се намали гледаноста и беше укината. Во секој случај, финалето нуди можност за продолжеток на серијата.

Не знам дали е откажана - ама еве ќе ја спомнам Arrested development. Само три сезони, сега као треба да се сними филм. Ептен добра комедија, ликовите кој од кој поомилен, а само три сезони :(
Harper's Island не знам дали било планирано или не, ама сите се испотепаа така да... :) FlashForward имаше пад, исто како и The Event, ама на крај се подобрија. The Event завршницата беше лудница, најава за супер втора сезона, не знам кој ненормален ја укина...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Predlog do Io, da se smeni naslovot vo: серии укинати после прва сезона, zatoa shto srceto mi se kine koga chitam "najdobri serii" i gledam Persons Unknown spomnata.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
Член од
11 јуни 2009
Мислења
44