Најдобар фудбалер за 2010 година - FIFA Ballon d'Or 2010

Кому би му ја доделиле оваа најпрестижна награда?

• Вкупно гласачи
    223
Добро бе хејтери. На вас ви смета што Меси е добитник на златна топка или што Снајдер не беше во 3те финалисти??

Добро бе хејтери. На вас ви смета што Меси е добитник на златна топка или што Снајдер не беше во 3те финалисти??

Што Снајдер уопште не беше у 3 те финалисти .... а у исто време и што не ја доби , пошо ја заслужи ПОВЕЌЕ од другите .... не дека другите не ја заслужија ....

Ја бев за Снајдер ама кога веќе не влезе, за Чави. Човекот е во години а греота е да ја заврши кариерата без трофејов зашто стварно е мастермајнд, најголемиот. Кога не доби сега, со освоено СП, за разлика од Меси, нема никад да добие.
А реално, Меси е најдобар фудбалер на свет, веќе ја има наградава, и веројатно уште ќе ја добива.
Затоа мислам дека требаше Чави да биде.

+1
Кој сака нека се буни се е во знак на љубомора и информираност, тие што се реални си кажаа како што е останатите се бунат исто како и за најдобар тренер за 2010 иако го сакам и го ценам многу Гвардиола како навивач на мојот омилен тим.

Што Снајдер уопште не беше у 3 те финалисти .... а у исто време и што не ја доби , пошо ја заслужи ПОВЕЌЕ од другите .... не дека другите не ја заслужија ....

Ај, сега да зафанеме реално.
Снајдер најмногу се покажа минатата сезона, во однос на предводник на тимот кој освои тројна круна, воедно прв италијански клуб што некогаш освоил триплет. Снајдер беше мозок, мотор, машина на тој тим. Снајдер беше главен што Интер освои се што можеше(со исклучок на Европскиот Супер Куп).
Снајдер беше играч кој даваше максимум за Интер, се бореше кога најмногу му треба, му донесуваше бодови и освои многу титули и успеси. Тоа е факт, дека Снајдер како лидер на Интер газеше во сезоната 2009/10.
Ама, оваа награда треба да се доделува на најдобриот фудбалер. Најдобриот во смисла на најдобар индивидуалец, на најдобар технички, во таа смисла. А, ако споредиме индивидуални способности кај Меси и Снајдер, Меси(не само според мене) е подобар во (скоро) секој поглед. Е, сега што Жозе ја надмудри Барселона и Интер си освои ЛШ е сосема друго.
Во дуел 1 на 1 Меси е подобар од Снајдер и затоа ја заслужува наградава. А, тоа што Весли не се најде во трите финалисти, не се виновни никои фанови, ниту пак Блатер. Гласаат новинари, капитени и селектори. Еве изјава од Чави каде што вели дека Снајдер заслужувал да се најде во првите 3.

Двете.
И не сме хејтери, го поштуваме малиот, најдобар фудбалер на светот е, само викаме дека оваа сезона не требаше да ја освои оваа награда затоа што потфрли кога беше најпотребно. Статистиката е супер, тоа е позитивниот дел што му оди во прилог. Катастрофалниот ефект на светското и потфрлувањето во полуфиналето на ЛШ исто така се резултати, и мора да се земат во предвид. За разлика од него, Снајдер беше на ниво секогаш кога беше потребно.

Да не тупиме: Иниеста или Чави, не се сеќавам кој беше од нив, уште пред месец и кусур изјави дека Снајдер треба да ја освои Златната топка. Не го хејтаат и тие Меси, ваљда...

Ај, сега да зафанеме реално.
Снајдер најмногу се покажа минатата сезона, во однос на предводник на тимот кој освои тројна круна, воедно прв италијански клуб што некогаш освоил триплет. Снајдер беше мозок, мотор, машина на тој тим. Снајдер беше главен што Интер освои се што можеше(со исклучок на Европскиот Супер Куп).
Снајдер беше играч кој даваше максимум за Интер, се бореше кога најмногу му треба, му донесуваше бодови и освои многу титули и успеси. Тоа е факт, дека Снајдер како лидер на Интер газеше во сезоната 2009/10.
Ама, оваа награда треба да се доделува на најдобриот фудбалер. Најдобриот во смисла на најдобар индивидуалец, на најдобар технички, во таа смисла. А, ако споредиме индивидуални способности кај Меси и Снајдер, Меси(не само според мене) е подобар во (скоро) секој поглед. Е, сега што Жозе ја надмудри Барселона и Интер си освои ЛШ е сосема друго.
Во дуел 1 на 1 Меси е подобар од Снајдер и затоа ја заслужува наградава. А, тоа што Весли не се најде во трите финалисти, не се виновни никои фанови, ниту пак Блатер. Гласаат новинари, капитени и селектори. Еве изјава од Чави каде што вели дека Снајдер заслужувал да се најде во првите 3.

Е ова е одговорот за сите пристрасни фанови,навијачи на Барса и Интер и остали екипи.

Наградата се доделува на оној со најдобри,со најјаки способности во било кој поглед.Меѓутоа индивидуално.

Споредете ги сите статистики на планетава ако сакате и ќе видите дека индивидувално по бројот на голови пасови дриблинзи шутеви и све остало Меси е ЧОВЕКОТ.И Крај.

Може да бидат подостоинствено од комисијата и без размислување да стават Снајдер во најтесниот избор,меѓутоа му компензираа со наградата најдобар играч од средината на теренот во ЛШ(по мене требаше и најдобар во целото првенство) и тоа е тоа!

А, јас сум сигурен дека низ годината што измина, многу од вас, дури и оние кои велат дека Меси незаслужено ја земал наградата, доаѓаа во Фан Клуб Барселона, честитаа победи и зборуваа, т.е. пишуваа дека Меси не е од оваа планета, дека Меси е најдобар без конкуренција....
Сетете се што зборувавте после натпреварот Барселона-Арсенал на Камп Ноу, кога Барселона победи со 4-1, а Меси беше стрелец на 4те погодоци.

Еве ви изјави од играчи, во текот на 2010:
Руни: 'Добро е што луѓето ме спомнуваат и мене, ама тој е најдобар во светот. Тоа што тој го прави со топката е неверојатно, исто така постигнува многу погодоци и е најдобар играч на светот'.
Чави: 'Играчи како него се појавуваат еднаш во 50 години. Тој е несомнено најдобар играч во светот, подобар од тоа што Марадона некогаш бил.'
Снајдер: 'Мислам дека во моментот, тој е најдобар играч на светот.'

Посеизгледа капитените,селекторите и новинарите не гласаат за тоа кој колку постигнал за репрезентацијата и клубот, туку за нивните омилени играчи.Се сложувам дека Меси е најдобар фудбалер во последниве децении но лани не беше ни малце подобар од Снајдер , Чави и Иниеста.,,, и ова не е Хејтерство како што одредени членови демонстрираат,уживам во играта на Меси но не ја заслужи оваа награда за ланската сезона бидејки кога најмногу требаше да даде од себе тотално потфрли.Фала многу , пријатно.

Меси - заслужено, најзаслужено... Снајдер, ха, абе ајде ти се молам.... Снајдер во една изиграна сезона, на веројатно за него, чудно ниво, да ја добиел... Попрво за Форлан би гласал....

Лео Меси константно секоја година ни дава по нешто, ни дава доза фудбал, за разлика од овој... Јесте да оценувањето се однесува на 2010 година, но во срцата не неутралните фанови, остануваат игри од порано, остануваат головите, остануваат сеќавањата... Јесте ни даде 4 гола и не одпадна од ЛШ, но тоа не го намалува фактот дека тој е еден и единствен..... Исто така, останува тоа каков е на терен, останува тоа колку е скромен, останува неговата леснотија... Штета е што во умот и срцата на нетралните фанови, никогаш не може да преовладува антифудбалот наспроти тоталфудбал, во едниот случај Интер во другиот Барселона.... Тука е разликата, што за Интер (и сите Италијански тимовим) навиваат само нивни фанови, а за Барселона сите ширум светот... Сите се восхитуваат, па и јас не сум исклучок...

Колку и да се трудат да наметнат дека Интер е најдобар за 2010, тоа е за Вас лична сатисфакција, а за мене е уште поголема кога ке зборуваат дека тимот кој бил најдобар статистички, го играл и најдобриот фудбал... Штета што во оваа година што измина го немаше тоа...

Колку и да се трудат да наметнат дека Интер е најдобар за 2010, тоа е за Вас лична сатисфакција, а за мене е уште поголема кога ке зборуваат дека тимот кој бил најдобар статистички, го играл и најдобриот фудбал... Штета што во оваа година што измина го немаше тоа...
Tипична реченица за фан на Арсенал, вака размислува некако и воајерот, фудбал за око, циркус, затоа од 2004 и немаш осетено голем трофеј а Мурињо со неговиот '' антифудбал '' ( збор што само проста незналица го користи за овој спорт ) дојде виде и победи со Челзи во Англија, а да не зборам за она што лани го осетија и фановите на Интер ( дур ги победуваа со својот антифудбал шампионите ( Барса, Челзи и Баерн ) од трите најсилни фудбалски првенства во Светот ), просто уникално што би рекле источните комшивки.

Кога тоа ќе го почувствуваш на своја кожа ќе сватиш колку глупо си изгледал со овој пост, глупаво и смешно, али ко што реков, кога ќе почуствуваш, а до тогаш, муабетот ќе ти биде аналоген на фантазија и ќе се бламираш со овие муабети зашто едноставно, незнаеш како е. Предалеку си од тој осет за вакво уникатно достигнување, али битно, уживаш во прекрасниот фудбал за око на воајерот, титулите не се битни, се спротивно од тоа е антифудбал, антифудбал кој у една сезона донел 3 круни и во една сезона победил Се што е најдобро од Шпанија-Германија-Англија, да, Англија и Челзи, тимот што си играше курташак лани со супер фудбалот на Венгер и тим кој на домашен терен беше согазен од Интер у секој можен сегмент на фудбалската игра, нормално, со антифудбалската стратегија на Жозе.

Сакаш да испаднеш паметен, али со муабетов за антифудбал на италијанските екипи, испадна само смешен и тешко се избламира, очигледно не си гледал Милан како играле, или Јуве на времето, или Интер лани кога одржуваа лекции по фудбал сред Лондон и му го нанесоа најтешкиот пораз на Пеп во неговата кариера.

Makedonec 7@

Чекај чекај што сакаш да кажиш дека Интер оваа и минатата сезона играше анти-фудбал????????..се шиташ што пишуваш или твојата омраза спрема интер не знаеш како да ја прикажиш па измислуваш глупости???..сериозен си со тоа дека Интер игра/л анти фудбал или гледаше само еден натпревар во полуфиналето лани??..ми се смачи веќе да ви реплицирам за тој натпревар и веќе сите досадни станавте(посебно фановите на барселона) те дека интер играл антифудбал,те дека имал помпош од судиите(мадиња реднани),а заборавате како стигна Барселона до титулата во 2009...епа ИНТЕР е најдобрата екипа за во 2010 и помирете се веќе со тоа..Месси несомнено е најдобар играч а Интер е тимот кој остави впечаток во оваа година..Барселона можи и по 16 гола на помалите екипи да му дава голови, но кога беше најпотребно потрфлија и нема потреба од дискусија повеќе за ланската ЛШ каде Интер најзаслужено си ја зеде...ајт

pro_photo1294739519.jpg

Како се избламираа овие од ФИФА со изборот на финалисти, добро е што барем Иниеста не ја зема наградата. Од тие тројца, највеќе наградата ја заслужи Чави. Типот докажа дека може и без Меси, што не беше обратниот случај. Милион пати сум кажал, ќе кажам и сега. Би сакал да го видам Меси во друга екипа, само за да се уверам дека тој е најдобар, а не дека е само машина за голови.
Заклучок од целава работа: Вака Роналдо ако продолжи, би требало да ја освои наградата за 2011, макар ништо не освоил.

Како се избламираа овие од ФИФА со изборот на финалисти, добро е што барем Иниеста не ја зема наградата. Од тие тројца, највеќе наградата ја заслужи Чави. Типот докажа дека може и без Меси, што не беше обратниот случај. Милион пати сум кажал, ќе кажам и сега. Би сакал да го видам Меси во друга екипа, само за да се уверам дека тој е најдобар, а не дека е само машина за голови.
Заклучок од целава работа: Вака Роналдо ако продолжи, би требало да ја освои наградата за 2011, макар ништо не освоил.

Па го виде во Аргентина.

Па го виде во Аргентина.
Ништо посебно, ни пред Марадона, ни за време на Марадона, ни после Марадона... значи не е баш до селекторот. Ги тепаат Шпанија и Бразил во пријателски, ама во званични утакмици губат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom