после ова очекуваш да ти реплицирам????Џони дај бе не спомнувај просечни напаѓачи од типот на Ди Натале,
ајде да ти нацртаме подетално...немаше да даваат над 60 гола ама во Италјанската лига се игра потврд и подефанзивен фудбал каде со малите тимови како Киево и Болоња е тешко да постигниш над 20 голови бидејќи зад тебе ги имаш некои просечни италјанци што ти пуштаат топки а не Рибери,Робен,Милер,Крос,Лам и разноврсни класа креативци каде имаат изградено одредена шема..Германската лига е подобра но во германската лига полесно се постигнува голови бидејќи се игра поотворен фудбал а не како во Италија со 10 души назад напикани и башка што маваат како ненормални..е поентата ми е дека Гомез во таквиот фудбал нема да се види за разлика од Пелисиер и Ди вајо..ме сфати сега???ќе се убијам еј.
Пелисиер и Ди Вајо да играа у баерн ќе даваа по 60 гола пошто нели Германската лига е 21438725 пати послаба од Италјанската..![]()
доволно напишав тука мислам..кој е интелегентен ќе разбери а кој оди со глата вѕид ќе ми пиши за колку голови имал даденоа факт е дека Пелисиер а посебно Ди Вајо се класа над Гомез тоа е сигурно.не во постигнувањата во кариерата туку во квалитет разграничувајчи малце работите....
средниот ред на Штутгарт коа Гомез давал над 20 голапосле ова очекуваш да ти реплицирам????
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 12:34 ---
ајде да ти нацртаме подетално...немаше да даваат над 60 гола ама во Италјанската лига се игра потврд и подефанзивен фудбал каде со малите тимови како Киево и Болоња е тешко да постигниш над 20 голови бидејќи зад тебе ги имаш некои просечни италјанци што ти пуштаат топки а не Рибери,Робен,Милер,Крос,Лам и разноврсни класа креативци каде имаат изградено одредена шема..Германската лига е подобра но во германската лига полесно се постигнува голови бидејќи се игра поотворен фудбал а не како во Италија со 10 души назад напикани и башка што маваат како ненормални..е поентата ми е дека Гомез во таквиот фудбал нема да се види за разлика од Пелисиер и Ди вајо..ме сфати сега???
А сите екипи кога играа со киево играат катанаџо?после ова очекуваш да ти реплицирам????
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 12:34 ---
ајде да ти нацртаме подетално...немаше да даваат над 60 гола ама во Италјанската лига се игра потврд и подефанзивен фудбал каде со малите тимови како Киево и Болоња е тешко да постигниш над 20 голови бидејќи зад тебе ги имаш некои просечни италјанци што ти пуштаат топки а не Рибери,Робен,Милер,Крос,Лам и разноврсни класа креативци каде имаат изградено одредена шема..Германската лига е подобра но во германската лига полесно се постигнува голови бидејќи се игра поотворен фудбал а не како во Италија со 10 души назад напикани и башка што маваат како ненормални..е поентата ми е дека Гомез во таквиот фудбал нема да се види за разлика од Пелисиер и Ди вајо..ме сфати сега???
не знам човек како да ви нацрта повеќе..не знам кој аргумент да го повторам...дали со вас или со мене е како со дрво не знам..јас се трудам учтиво да ви објаснам зошто мислам дека Гомез не е квалитет и досега над 10 реплицирања напишав за тоа зошто мислам дека е така и пак не ве разубедив..едноставно мисли си што сакаш јас споредби доволно направив..и да италјанските напаѓачи во Сериа А се многу подобри и поснаодливи за разлика од другите лиги бидејќи се игра потврд потежок фудбал и плус во некои ситуации треба и сам да се снаоѓаш против робусните одбрани кои ги има за разлика од Германија каде е многу полесно да се постигне гол..Гомез се докажал во ЛШСо овој Џони ко да збориш со дрво боље ќе се разбереш уште и на графчиња глеал ако играл Гомез во Италија немал да дава голови му се погодило а уствари за Штутгарт кој имаа просек тим се утепа од давање голови. Башка ти реков Гомез се докажал и во ЛШ а сите тие набројани од Сериа А се тешки просеци и немаат никад играно у голем клуб или во голем тим Хунтелар за нив е ѕвер али ај Сериа А па Сериа А. Еј Гомез е 100 пати побрз и поагилен од Тони и Инзаги па овие се растураа голови давање во Сериа А овој ја напраи Сериа А само Меси и Роналдо можеле голови да даваат
А најсмешното е што глеам си фураш само Сериа А играчи пошто 90% само тоа глеаш и ми кажуваш како некој си просек ги тормозел Јувентус и затоа бил боље од Гомез а такви играчи надвор од Сериа А уствари никој не ги знае пошто се просеци и никад немаат играно некоја голема утакмица. И тој напаѓачот у кинеска лига ги тормози ги дрибла секое коло играчите мислам дека е меѓу топ 10 у свет пошто Инзаги и Гомез да играа таму немаше да можат да дриблаат така.
Аргументиве![]()
А сите екипи кога играа со киево играат катанаџо?
Да во Италија повеќе внимание посветуваат на одбраната ,ама каде жити све го ископа Пелисиер за споредба .Човекот изиграл 204 натпревари во Серија А, а постигнал само 51 гол.Ако јувентус редовно ги частел со голови не значи дека е некој класа напаѓач,па макар и да игра во најтврдата лига во светотЧоек Италија е разбери..јас не пишам дека катанаџо играат но играат три пати потврд фудбал за разлика во Германија..екипите повеќето истиктивно се стационирани на одбрана и не размислуваат во напад во одредени моменти..мене поентата не ми беше дека играат катанаџо поентата ми беше дека играат подобра одбрана и тоа му е во крва на Италјанците
Италијанската лига е очајна, не најтешка. Гомез е десет класи подобар од сите напаѓачи во Италија сем Кавани. На 5 страни тераш инает и браниш нешто што не се брани. И споредуваш напаѓач што гарантира 30+ гола по сезона со некои просеци. Па и со „аргументи“ како изедначување на југословенската со 3-тата лига во светот по квалитет моментално. Смешно е.најтешката Италјанска Лига
Добро де, 2007ма е отворена анкетава.Пола од овие на анкетава или не играат веќе или играат за големи пари по затуцани клубови.