Најдобар напаѓач

Кој е најдобар напаѓач на денешницата?

• Тиери Анри

Гласови: 70 16,4%
  • Андреј Шевченко

Гласови: 23 5,4%
  • Алесандро Дел Пиеро

Гласови: 44 10,3%
  • Руд Ван Нистелрој

Гласови: 26 6,1%
  • Раул Гонзалес

Гласови: 13 3,0%
  • Дидие Дрогба

Гласови: 36 8,4%
  • Франческо Тоти

Гласови: 10 2,3%
  • Филипо Инзаги

Гласови: 17 4,0%
  • Вејн Руни

Гласови: 51 11,9%
  • Хавиер Савиола

Гласови: 2 0,5%
  • Ибрахимович

Гласови: 44 10,3%
  • Адриано

Гласови: 5 1,2%
  • Ето

Гласови: 50 11,7%
  • Роналдо

Гласови: 37 8,6%

• Вкупно гласачи
    428

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
:pos::pos::pos::pos: ќе се убијам еј.

Пелисиер и Ди Вајо да играа у баерн ќе даваа по 60 гола пошто нели Германската лига е 21438725 пати послаба од Италјанската..:pos::pos:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Џони дај бе не спомнувај просечни напаѓачи од типот на Ди Натале,
после ова очекуваш да ти реплицирам????
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 12:34 ---
:pos::pos::pos::pos: ќе се убијам еј.

Пелисиер и Ди Вајо да играа у баерн ќе даваа по 60 гола пошто нели Германската лига е 21438725 пати послаба од Италјанската..:pos::pos:
ајде да ти нацртаме подетално...немаше да даваат над 60 гола ама во Италјанската лига се игра потврд и подефанзивен фудбал каде со малите тимови како Киево и Болоња е тешко да постигниш над 20 голови бидејќи зад тебе ги имаш некои просечни италјанци што ти пуштаат топки а не Рибери,Робен,Милер,Крос,Лам и разноврсни класа креативци каде имаат изградено одредена шема..Германската лига е подобра но во германската лига полесно се постигнува голови бидејќи се игра поотворен фудбал а не како во Италија со 10 души назад напикани и башка што маваат како ненормални..е поентата ми е дека Гомез во таквиот фудбал нема да се види за разлика од Пелисиер и Ди вајо..ме сфати сега???

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Со овој Џони ко да збориш со дрво боље ќе се разбереш уште и на графчиња глеал ако играл Гомез во Италија немал да дава голови му се погодило а уствари за Штутгарт кој имаа просек тим се утепа од давање голови. Башка ти реков Гомез се докажал и во ЛШ а сите тие набројани од Сериа А се тешки просеци и немаат никад играно у голем клуб или во голем тим Хунтелар за нив е ѕвер али ај Сериа А па Сериа А. Еј Гомез е 100 пати побрз и поагилен од Тони и Инзаги па овие се растураа голови давање во Сериа А овој ја напраи Сериа А само Меси и Роналдо можеле голови да даваат

А најсмешното е што глеам си фураш само Сериа А играчи пошто 90% само тоа глеаш и ми кажуваш како некој си просек ги тормозел Јувентус и затоа бил боље од Гомез а такви играчи надвор од Сериа А уствари никој не ги знае пошто се просеци и никад немаат играно некоја голема утакмица. И тој напаѓачот у кинеска лига ги тормози ги дрибла секое коло играчите мислам дека е меѓу топ 10 у свет пошто Инзаги и Гомез да играа таму немаше да можат да дриблаат така.

Аргументиве :tapp:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
а факт е дека Пелисиер а посебно Ди Вајо се класа над Гомез тоа е сигурно.не во постигнувањата во кариерата туку во квалитет разграничувајчи малце работите....
доволно напишав тука мислам..кој е интелегентен ќе разбери а кој оди со глата вѕид ќе ми пиши за колку голови имал дадено

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036

ајде да ти нацртаме подетално...немаше да даваат над 60 гола ама во Италјанската лига се игра потврд и подефанзивен фудбал каде со малите тимови како Киево и Болоња е тешко да постигниш над 20 голови бидејќи зад тебе ги имаш некои просечни италјанци што ти пуштаат топки а не Рибери,Робен,Милер,Крос,Лам и разноврсни класа креативци каде имаат изградено одредена шема..Германската лига е подобра но во германската лига полесно се постигнува голови бидејќи се игра поотворен фудбал а не како во Италија со 10 души назад напикани и башка што маваат како ненормални..е поентата ми е дека Гомез во таквиот фудбал нема да се види за разлика од Пелисиер и Ди вајо..ме сфати сега???
средниот ред на Штутгарт коа Гомез давал над 20 гола

Antônio da Silva ,Alexander Farnerud,Roberto Hilbert,Thomas Hitzlsperge,José Ikeng,Sami Khedira,Silvio Meißner Pável Pardo, Peter Perchtold , Julian Schuster,Christian Träsch

види еј од тука сите врска немаат освен Кедира(кој тогаш уште копиљ) па Гомез давал голови и ај сеа како успеал Гомез да даде толку гола

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108

А сите екипи кога играа со киево играат катанаџо?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Со овој Џони ко да збориш со дрво боље ќе се разбереш уште и на графчиња глеал ако играл Гомез во Италија немал да дава голови му се погодило а уствари за Штутгарт кој имаа просек тим се утепа од давање голови. Башка ти реков Гомез се докажал и во ЛШ а сите тие набројани од Сериа А се тешки просеци и немаат никад играно у голем клуб или во голем тим Хунтелар за нив е ѕвер али ај Сериа А па Сериа А. Еј Гомез е 100 пати побрз и поагилен од Тони и Инзаги па овие се растураа голови давање во Сериа А овој ја напраи Сериа А само Меси и Роналдо можеле голови да даваат

А најсмешното е што глеам си фураш само Сериа А играчи пошто 90% само тоа глеаш и ми кажуваш како некој си просек ги тормозел Јувентус и затоа бил боље од Гомез а такви играчи надвор од Сериа А уствари никој не ги знае пошто се просеци и никад немаат играно некоја голема утакмица. И тој напаѓачот у кинеска лига ги тормози ги дрибла секое коло играчите мислам дека е меѓу топ 10 у свет пошто Инзаги и Гомез да играа таму немаше да можат да дриблаат така.

Аргументиве :tapp:
не знам човек како да ви нацрта повеќе..не знам кој аргумент да го повторам...дали со вас или со мене е како со дрво не знам..јас се трудам учтиво да ви објаснам зошто мислам дека Гомез не е квалитет и досега над 10 реплицирања напишав за тоа зошто мислам дека е така и пак не ве разубедив..едноставно мисли си што сакаш јас споредби доволно направив..и да италјанските напаѓачи во Сериа А се многу подобри и поснаодливи за разлика од другите лиги бидејќи се игра потврд потежок фудбал и плус во некои ситуации треба и сам да се снаоѓаш против робусните одбрани кои ги има за разлика од Германија каде е многу полесно да се постигне гол..Гомез се докажал во ЛШ:pos:..човек си ги читаш аргументите??..јас пишам за квалитет а не кој е докажан за трагедијата да биди поголема горе некој напиша Гомез бил класа за Ди Натале :pos::pos::pos:мислам трагикомедија е ова не трагедија..ајде мислете си што сакате и да завршиме со дискусијата веќе еднаш неможам на секое јас да објаснувам
--- надополнето: 15 октомври 2012 во 12:42 ---
А сите екипи кога играа со киево играат катанаџо?

Чоек Италија е разбери..јас не пишам дека катанаџо играат но играат три пати потврд фудбал за разлика во Германија..екипите повеќето истиктивно се стационирани на одбрана и не размислуваат во напад во одредени моменти..мене поентата не ми беше дека играат катанаџо поентата ми беше дека играат подобра одбрана и тоа му е во крва на Италјанците

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Оф леле, каква дебилна дискусија се води еј...Значи, Гомез дефинитивно е во топ 10 НАПАЃАЧИ! И убаво пиша Igorce, оној кој вика дека Гомез е ептен тапа во техника, сигурно нема изгледано 20+ натпревари кај што играл Гомез. Сигурно не очекувате од таков тип напаѓач да има техника како Меси, а тука не се дискутира најдобар ТЕХНИЧАР. За ваков тип на напаѓачи сосема е солиден во тој поглед. Не е ни најдобар финишер затоа што често му требаат повеќе шанси да даде гол. Ама влага во шанси. Оној напаѓачкиот осет за да влезе во шанса му е world class , а тоа заедно со завршницата се најважните работи за еден напаѓач. Па уште го споредуваат со Пелисиер или Пацини....:facepalm:

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Чоек Италија е разбери..јас не пишам дека катанаџо играат но играат три пати потврд фудбал за разлика во Германија..екипите повеќето истиктивно се стационирани на одбрана и не размислуваат во напад во одредени моменти..мене поентата не ми беше дека играат катанаџо поентата ми беше дека играат подобра одбрана и тоа му е во крва на Италјанците
Да во Италија повеќе внимание посветуваат на одбраната ,ама каде жити све го ископа Пелисиер за споредба .Човекот изиграл 204 натпревари во Серија А, а постигнал само 51 гол.Ако јувентус редовно ги частел со голови не значи дека е некој класа напаѓач,па макар и да игра во најтврдата лига во светот

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
најтешката Италјанска Лига
Италијанската лига е очајна, не најтешка. Гомез е десет класи подобар од сите напаѓачи во Италија сем Кавани. На 5 страни тераш инает и браниш нешто што не се брани. И споредуваш напаѓач што гарантира 30+ гола по сезона со некои просеци. Па и со „аргументи“ како изедначување на југословенската со 3-тата лига во светот по квалитет моментално. Смешно е.

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Пола од овие на анкетава или не играат веќе или играат за големи пари по затуцани клубови.

Kajgana Shop

На врв Bottom