Најдобар интернет според вас?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Другари ај вака да ви кажам......не знам за Скопје како е Телекабел ама за другите градови Он.нет е цар.....нема подобар.....еве зошто:
1) Да паѓа на секои 20 минути???
Што имам другари ми велат Мах Адсл паѓа на секои 15-20минути...ја откако го имам нетот на он.нет(а го имам од летоска) дали 2 пати ми има паднато!
2) Брзина
Он.нет нема промена во брзината и на 31 и на 1 во месецот нема промена т.е. сакам да кажам дека на крајот на месецот симнува со брзина невообичаена за другите провајдери!!!
3) Опрема
Додека во Мах Адсл се плаќа некаде околу 2000денари за модем при склучување на договорот, во Он.нет ова е гратис т.е. опремата ја користиш додека го користиш и интернетот потоа ја враќаш....значи ти ја даваат на чување со надеж дека ти ќе си добар домаќин!!!

Бај тхе веј.....што се мачам јас....еве ви тука па видете си сами:

http://biz.on.net.mk/

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Зависи колку сте оддалечени од централата, а и можно е да има прекин во некои од каблите, па им паѓа интернетот.
Јас имав од телекабел 2 години и барем еднаш во месецот паѓаше.
Сеа имам Call and surf comfort адсл и од ноември кога го ставив до сега нема ниеднаш паднато.
А сега на пример да ми заврши договорот можеби ке ставам од кејблтел, оддалечен сум 100 метри од централата :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
722
Он.нет мислам дека се најдобри.Можда во знак на револт сум плукал по нив сепак не го исполниле договорот ама тоа што сум потпишал тоа сум добил.Додека имав Соло3 не сум имал никаков проблем освен кај нив нешто ако не беше во ред а сеа и од ДуоЕкстримов сум задоволен можда не вади на тестови 10 мбит точно ама мене доволно ми е да го видам торентот кога симиња со 1.200 +/- кбит во секунда.Одкога имам интернет имам од нив.Задоволен сум.и то....

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Што подразбирате под поимот "Интернет"?
Интернет е светска глобална мрежа или мрежа на сите мрежи.
Ако мислите на протоколи, брзини и сервиси тогаш тоа е нешто друго.
Не е добро форумилирана темата.

bobi1993

bobi1993
Член од
24 јануари 2009
Мислења
1
Поени од реакции
0
АДСЛ. Жица си е жица:pos2::pos2::pos2::toe:

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
Имав Onnet WADSL сега имам MaxTV, за мене вториот е многу, многу подобар. Со првиот имав доста проблеми.

Kajgana Shop

На врв Bottom