Најдобар бенд на сите времиња (GOAT) (Читај прв пост правило)

Најдобар бенд

• Вкупно гласачи
    98
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.139
Поени од реакции
13.263
3 пати ја поминував листата да видам дали сериозно Deep Purple ги нема, мојот глас за нив би одел. 21 албум зад себе, некој тука години нема толку, не смеело да се изостават од листата. Од останатите понудени Pink Floyd би одбрал иако не се многу по мој вкус, тоа што имаат оставено зад себе ги прави најголеми, музички уникат, незаменливи. Е сега најмногу по мој вкус се GnR, и тоа не поради Apatite for Destruction и целиот тој стил кој е можеби прва асоцијација за нив, туку поради Use Your Illusion х2, албум/и на столетието. Штета што често своевремено па и во денешницата го јадат хејтот поради карактерот на Axl, музички гледано болно добри песни имаат оставено зад себе (Coma, Breakdown, Estranged...), можеби и релативно кратката дискографија не би ги вметнала во една ваква дебата.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Сериозно бројот на прегледи на јутјуб ти е мерило за квалитет?
Не, тогаш Pen Pineapple Apple Pen би бил најдбоар бенд. Ама па од друга страна дека бенд со 100тина илјади прегледи оставил некаква трага на било каква сцена, не можам да замислам.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.246
Кога Металика ги нема ни во листава, покрај и многу други бендови, листава не требало ни да се прави, туку само сите да си наведуваат кој бенд го сметаат за најдобар.
Не сметам дека има најдобар бенд инаку, не можам такво тврдење да дадам, невозможно е и нечовечки :D

Последно уредено:

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
Pochnav da ja citam temava ama nekade do sredina na tretata strana prestanav zatoa shto si povrativ malku vo usta.
Da bidam iskren ne ochekuvav nishto pomalku megjutoa koga vsusnost ke zastane pred tebe onaa narodska nesuptilnost, onaa neistenchenost ednostavno se prashuvash sto po gjavolite barash ovde na ovaa tema, na internet voopshto.

Nejse, da ne ostanam pokuso, za mene najdobar bend na site vreminja e The Velvet Underground. Rok muzikata kako sto ja znaeme zapocna vo momentot koga ovie narkomani vlegoa vo studio za snimanje vo 1969. Eve go ultimativnoto masterpiece na rok muzikata, epsko parche od 17 minuti snimeno vo eden tejk koe se ramni so simfoniite na Beethoven.

Brian Eno ima kazano deka sekoj sto uspeal da kupi vinil od Velvet Underground sozdal svoj bend vo idinina.

Druga rabota shto me trigerna na temava e shto The Doors imaat nula glasovi i nikoj ne gi spomna za nishto. Po moe mislenje site drugi bendovi na anketata ne mozat da stignat ni do jajcata na Jim. Morison e covekot sto ja pretvoril rok muzikata od ednostavna happy bend pozadinska kafanska muzika vo vistinska umetnost. Toj e prviot rok muzichar shto stanal ARTIST, spojuvajki ja poezijata na Wiliam Blake vo edna kratka intenzivna kreativna sesija letoto 1967ma sto se manifestirala vo nivniot self titled album. The Doors ja pretvorile rok muzikata vo evangelie, i znachenjeto na Doors e galaksii pogolemo od bilo shto drugo na anketata.

Tolku od mene, prodolzete da lugjosuvate.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Какви луѓе само има на форумов господе боже. AC\DC не чинеле, а ставаат видеа од бендови во кои од насловот не знаеш кое е бендот, а кое е песната. Не дека ги готивам овие најизменичната струја, ама бендов на било кој концерт што го имаат направено до сега имале повеќе публика отколку овие другите прегледи на Youtube што имаат.

Инаку за мене Deep Purple се најдобар странски рок бенд. Иан Гилан е страшен вокал, од кожа да те извади. А фалат и Скорпионс и Lynyrd Skynyrd.
И Џастин Бибер собира милионска публика па пак е тапа. Така да тоа е апсолутно погрешно мерило :D

Што се однесува до тие луѓе, слушаат музика, така поприлично копаат и апсурдно е да ги обвинуваш зошто е тоа така, и зошто тебе бендот не ти бил познат. Капироваш? :D

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
И Џастин Бибер собира милионска публика па пак е тапа. Така да тоа е апсолутно погрешно мерило :D

Што се однесува до тие луѓе, слушаат музика, така поприлично копаат и апсурдно е да ги обвинуваш зошто е тоа така, и зошто тебе бендот не ти бил познат. Капироваш? :D
Не ги обвинувам дека бендот не ми е познат. Туку смешен ми е моментот да се листаат анонимни бендови во тема во која се дискутира GOAT бенд. Па Nickleback и HIM имаат направено поголемо влијние од некои од бендовите спомнати на темава.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Не ги обвинувам дека бендот не ми е познат. Туку смешен ми е моментот да се листаат анонимни бендови во тема во која се дискутира GOAT бенд. Па Nickleback и HIM имаат направено поголемо влијние од некои од бендовите спомнати на темава.
Кој бенд е анонимен по твое? Porcupine tree анонимен е? Стивен Вилсон како лик анонимен е? Прашај ги музичарите, не ме слушај мене еве. Најди некој што свири прогресив или џез и прашај го за Вилсон, за Гевин Харисон тапанарот на бендот (ако е тапанар ликот кој го прашуваш) дали му се анонимни или црпи инспирација од истите?

Никлбек и Хим како лајна од бендови нема ни да ги коментирам за нивното влијание.

Јас гласав за Radiohead.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.536
Поени од реакции
2.658
Pochnav da ja citam temava ama nekade do sredina na tretata strana prestanav zatoa shto si povrativ malku vo usta.
Da bidam iskren ne ochekuvav nishto pomalku megjutoa koga vsusnost ke zastane pred tebe onaa narodska nesuptilnost, onaa neistenchenost ednostavno se prashuvash sto po gjavolite barash ovde na ovaa tema, na internet voopshto.

Nejse, da ne ostanam pokuso, za mene najdobar bend na site vreminja e The Velvet Underground. Rok muzikata kako sto ja znaeme zapocna vo momentot koga ovie narkomani vlegoa vo studio za snimanje vo 1969. Eve go ultimativnoto masterpiece na rok muzikata, epsko parche od 17 minuti snimeno vo eden tejk koe se ramni so simfoniite na Beethoven.

Brian Eno ima kazano deka sekoj sto uspeal da kupi vinil od Velvet Underground sozdal svoj bend vo idinina.

Druga rabota shto me trigerna na temava e shto The Doors imaat nula glasovi i nikoj ne gi spomna za nishto. Po moe mislenje site drugi bendovi na anketata ne mozat da stignat ni do jajcata na Jim. Morison e covekot sto ja pretvoril rok muzikata od ednostavna happy bend pozadinska kafanska muzika vo vistinska umetnost. Toj e prviot rok muzichar shto stanal ARTIST, spojuvajki ja poezijata na Wiliam Blake vo edna kratka intenzivna kreativna sesija letoto 1967ma sto se manifestirala vo nivniot self titled album. The Doors ja pretvorile rok muzikata vo evangelie, i znachenjeto na Doors e galaksii pogolemo od bilo shto drugo na anketata.

Tolku od mene, prodolzete da lugjosuvate.
Baska ovie druguve zvucat kako tatko mi da gi slusal na vremeto
Sorry , морав. :D:D:D

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.220
Поени од реакции
84.135
Сериозно бројот на прегледи на јутјуб ти е мерило за квалитет?
и оноа - дали можеш да препознаеш што е наслов, а што име на бендот - исто му е мерило, изгледа

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.377
Поени од реакции
3.178
Металика.....најдобар бенд на сите времиња....Што да се пише за нив, не знам...ама ако ги вагам пример со битлси,дорси, пинк флојд, рејдиохед, цепелин.....Металика без сомнеж би ги ставил на прво место...
(има и еден друг бенд што се вика тул...ама....)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Британските бендови >>>> американските бендови.
Ова е далеку од вистина. Скушни го ова ремек дело, таканаречен пустински рок, чисто америчко производство.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Листава ме враќа во симплер тајмс, излегувавме во Апореа (прилепчаниве знаат), зркавме во расцицлени гот тетки (шо можеа уствари сварно да ни бидат тетки) ,препијани се враќавме од свирки во Битола со возо во 4саат , пробувавме разни глупости као сканк, хаш и прсканици шо ни го продаваа ко трева....
Коа пробувам да се сетам на тие времиња и настани, сите настани ми ги спојува еден бенд пред сите други - оне анд онли Цепелин

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дорс ми се едини бенд што можам све од нив да слушам, од прво до последно без да има ни најмало напрегање. Има некоја мистика во нивната музика ебеш му матер.
Може ради Апокалипса Сега, али ќе остане како нешто најмоќно што го имам чуено.

Kajgana Shop

На врв Bottom