Најголемиот студентски дом во Македонија се распаѓа

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Сигурно штедат на материјали за санација, во мода е сега да се штеди.

Иначе Цитро и протест :pos: а за Спасов најгласен беше против :ROFLMAO:
Ај најди ми пост кај сум пишал и сум го бранел Спасов..не ова веќе стварно проаѓа сите граници.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ај најди ми пост кај сум пишал и сум го бранел Спасов..не ова веќе стварно проаѓа сите граници.
За протестот против Спасов Цитро, немој да кажуваш дека не збореше дека било полно соросоиди таму.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Кога еден фејспалм не е доволен.
Извини,ама незнам како да те задоволам (со одговор) ..очигледно тешка си за задоволување.
Од таквите како тебе 20 години немаме протести,додека грците цела земја ја запалија..таквите кои само дробат и солат пред компјутер...ОК ја сум партиски, ајде вие сите непартиски организирајте еден протест,оставете ги партиските војници..ама ве нема..зашто..зашто појако е од дома да дрндаш пред греалка и со кафе пред тебе,него ли на улица да се тепаш и да викаш.. (y)
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:01 ---
За протестот против Спасов Цитро, немој да кажуваш дека не збореше дека било полно соросоиди таму.
И за тоа стојам уште.. на некои протести не на сите..првите протести беа фер и искрени..отпосле се инфилтрираа непожелни луѓе..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не зезај, бев на роденден кај пријателка која е тврдокорен СДС-овец и редовно со неа се инаетиме на таа тема :) Не дека нема и портокалови, но верувам дека повеќе влијае митото, него книшката. Од книшка аир нема, од пари има ;)
океј, ја познавам други случаи, на другарчиња кои се членови на УМС на ВМРО и кои лесно влегоја у Пелагонија, и другарчиња кои не се партиски определени и од кои само еден влезе според условите у Пелагонија, другите беа одбиени...

Има и такви (споменав и у претходниот пост) кои и со кеш си ги купуваат собите, да. Но нивниот број не е значајно поголем од оној на партиските...

Но, општо, најлошо е тоа што процентот на оние кои стварно им треба таков смештај е најмал...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Ти? ти сметаш дека си компетентен да повикуваш на протест за распаѓање на некој студентски дом? Ти кој од петни жили го оправдуваш кичерајскион проект кој несакам ни да го именувам пошто срам ми е? Ти кој и да прдне Грујо во јавност ќе речеш Браво. И сеуште сметаш дека си компетентен?
Немој, жити Бога не се брукај. Треба да се засрамиш, ти си оној кој најмалку треба да повикува на некаков протест, пошто и пилето во гората знае дека смрдиш на партија корнеш.
И јас го оправдувам проектот и сум член на партијата.
И сепак мислам дека треба да се превземе нешто, за да се поправи ситуацијата со домот, и не само тој туку и Стив исто така.
Иако мене не ми се потребни ниту еден од нив, мислам дека треба сите да бидат барем еднакво добри како Пелагонија. Од тој не сум видела подобар дом, сум била во Стив, во бараките и во зградата, грозотија е, посебно бараките, во Гоце не сум влегла, но често поминувам од таму и гледам што мизерија е, што ми е чудно зошто Пелагонија и лифтови работат, и парно, и имаат добри услови во собите.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
И за тоа стојам уште.. на некои протести не на сите..првите протести беа фер и искрени..отпосле се инфилтрираа непожелни луѓе..
Од кога на протест постојат непожелни и пожелни луѓе?
Колку што знам протестите се за остварување на заеднички цели, ако целта се оствари, дали се битни луѓето?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Колку што знам протестите се за остварување на заеднички цели, ако целта се оствари, дали се битни луѓето?
А зошто мора во секој протест да има и политичари..и тоа во прв ред..
искочија тутунари.. се довлечкаа и политичари ( си еба матер протестот)
искочија млекари .. се довлечкаа политичари (си еба матер и тој протест)
искочија и за смртта на Мартин.. дојдоа Ѓунер,Милчин,Фрчко и слични ..си еба матер и тој протест.. и после зашто нема протести..затоа што секогаш политичарите ги расипуваат ,не им одговара на нив, а глупа раја им верува..истиот тој што бил на власт и не им го решил проблемот,сега протестира со нив за истиот проблем..ПА НЕЛИ Е ГЛУПО!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И ако има протест и за ова и да дојдат од тие непожелни луѓе што ги викаш, ќе кажеш ништо, враќајте се?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Битно е. Едно е да протестирам зошто нема елементарни услови за живот во домовите, а сосема друго е да ја плукам целата Влада. Тоа би било многу лицемерно, со оглед на тоа дека гласав и ќе гласам за нив. А и моето присуство е искористено за друга цел.
Едно е да протестирам за максимална казна за убиецот, сосема друго да плукам по целата полиција и Влада.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:14 ---
И да не заборавам - на протестот против Спасов, поточно на едно од рочиштата, излезе и Шеќеринска.
Мислам... дај, те молам, со неа да стојам во исти редови? Дебилизам. Како граѓанин има право да протестира, но не на протести каде што е потребно обединување на сите, без оглед дали припаѓаат или не на некоја партија.
И како што кажа Цитро, на кој сакаш протест да биде, ако излезе политичар, автоматски и самиот протест добива ,,боја,,.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
И ако има протест и за ова и да дојдат од тие непожелни луѓе што ги викаш, ќе кажеш ништо, враќајте се?
Не ,нека си дремат,неможеш на клоци да го исфрлиш.. него решение е зимаш мегафон и јасно кажуваш дека сите се оградуваат од било кој политичар и политичка партија.. а не да примаш тапшање по рамо и лупање у гради со изјави..ние ќе решиме кога ќе дојдеме на власт..

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аха.

А што би се случило кога на пример членот PurplePuma која си кажува дека е припадник на партија, некогаш изрази желба да излезе на протести? Да ја избркаат од толпата?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
искочија и за смртта на Мартин.. дојдоа Ѓунер,Милчин,Фрчко и слични ..си еба матер и тој протест.. и после зашто нема протести..затоа што секогаш политичарите ги расипуваат ,не им одговара на нив, а глупа раја им верува..истиот тој што бил на власт и не им го решил проблемот,сега протестира со нив за истиот проблем..ПА НЕЛИ Е ГЛУПО!
Многу е глупо, и се нарекува лицемерие. Но со Мартин е сосема подруга работата. Да не должам, секој може да излезе на протест, ако ти како граѓанин си загрижен излези и не го фермај политичарот, ако никој од нас не ги рецка 1% тие ќе се откажат, па и убеден сум дека никој од нив не би идел секој ден на протести.
Битно е. Едно е да протестирам зошто нема елементарни услови за живот во домовите, а сосема друго е да ја плукам целата Влада. Тоа би било многу лицемерно, со оглед на тоа дека гласав и ќе гласам за нив. А и моето присуство е искористено за друга цел.
Едно е да протестирам за максимална казна за убиецот, сосема друго да плукам по целата полиција и Влада.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:14 ---
И да не заборавам - на протестот против Спасов, поточно на едно од рочиштата, излезе и Шеќеринска.
Мислам... дај, те молам, со неа да стојам во исти редови? Дебилизам. Како граѓанин има право да протестира, но не на протести каде што е потребно обединување на сите, без оглед дали припаѓаат или не на некоја партија.
И како што кажа Цитро, на кој сакаш протест да биде, ако излезе политичар, автоматски и самиот протест добива ,,боја,,.
Аман со овие твои генерализации.
Кој рече дека треба да се протестира против целата Влада или си измислуваш причини зашто да не излезеш на протест за подобри услови во домовите?
Друго, муабетот за Мартин е правен во другата тема каде што ти беше цртано и објаснувано, нема да ја трујам оваа тема повторно со тоа.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Аха.

А што би се случило кога на пример членот PurplePuma која си кажува дека е припадник на партија, некогаш изрази желба да излезе на протести? Да ја избркаат од толпата?
И дали истиот член ако моменталната влада не го решат проблемот со лошите услови во студентските домови и партискиот влез во истите, пак би гласала за нив како шо наведе во постот бр 4788057:
Едно е да протестирам зошто нема елементарни услови за живот во домовите, а сосема друго е да ја плукам целата Влада. Тоа би било многу лицемерно, со оглед на тоа дека гласав и ќе гласам за нив .

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Аха.

Она не излага на протести. Она излага на контра протести.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Аха.

Oна е член .обичен на партија..нити има моќ,нити функција било што да превземе.. за разлика пример од Ѓунер,Милчин,Фрч,Буч и слични..кои имаат богами бајаги товар на себе...како партиско-функциски,така и криминален..мислам дека не е исто.

Kajgana Shop

На врв Bottom