Најголемиот студентски дом во Македонија се распаѓа

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Заради греалките и е топло, а не заради парното. Парно има, ама не е јако, затоа што е старо, векот на парно инсталацијата е одамна потрошен и плаче за нова инсталација.Топлата вода зависи до блокот и до временскиот период од денот. А единствено Медицинар е полошо од Гоце. :)
Јас живеев во 1204Б и чудна работа имаше топла вода цело време. :confused: Све друго беше крш, тој над мене еден ден ја заборави чешмата и настана поплава, ама дружењето и фудбалот беа доволни да се заборави на мизеријата околу тебе.
Малку офтопик, ама морав да се искажам. :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Затоплувањето во период декември - февруари во скоро сите државни СД е на принцип Македонски Железници.Парно од 7-9, 13-16 и од 20-22 т.е. за време на паузите за храна и пред одење скоро секој втор ден.Секоја чест на исклучоци.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Јас живеев во 1204Б и чудна работа имаше топла вода цело време. :confused: Све друго беше крш, тој над мене еден ден ја заборави чешмата и настана поплава, ама дружењето и фудбалот беа доволни да се заборави на мизеријата околу тебе.
Малку офтопик, ама морав да се искажам. :)
Сега е малку поинаку. Една година имам поминато еден спрат подолу и водата тогаш не беше топла. А за тоа околу дружењето си потполно во право.

M

Moon Child

Гостин
Ja..со име и презиме.. кога на тебе и на слични не ви текнуе.
Ти? ти сметаш дека си компетентен да повикуваш на протест за распаѓање на некој студентски дом? Ти кој од петни жили го оправдуваш кичерајскион проект кој несакам ни да го именувам пошто срам ми е? Ти кој и да прдне Грујо во јавност ќе речеш Браво. И сеуште сметаш дека си компетентен?
Немој, жити Бога не се брукај. Треба да се засрамиш, ти си оној кој најмалку треба да повикува на некаков протест, пошто и пилето во гората знае дека смрдиш на партија корнеш.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сигурно штедат на материјали за санација, во мода е сега да се штеди.

Иначе Цитро и протест :pos: а за Спасов најгласен беше против :ROFLMAO:

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Студентите се криви. Штом си ќутат сигурно им одговараат условите.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Со една другарка праиме муабет.
Топло ли ви е таму во студентскиот?
- Абе да, носиме греалка.

Значи до кое дереџе надојдовме....

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Како тоа? Па знаеш ли дека последните студенти што излегоа да протестираат беа истепани и тужени зашто викале на протест?
Ова колку да ти ја доловам ситуацијата во Македонија, не дека така ќе биде и со овие/нас, но ако добро ги разгледаш околностите ќе заклучиш дека никој не ја сече раката што го храни...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Ти? ти сметаш дека си компетентен да повикуваш на протест за распаѓање на некој студентски дом? Ти кој од петни жили го оправдуваш кичерајскион проект кој несакам ни да го именувам пошто срам ми е? Ти кој и да прдне Грујо во јавност ќе речеш Браво. И сеуште сметаш дека си компетентен?
Немој, жити Бога не се брукај. Треба да се засрамиш, ти си оној кој најмалку треба да повикува на некаков протест, пошто и пилето во гората знае дека смрдиш на партија корнеш.
Не навредувај,немаш причина..
Ја го подржувам само СК 2014.. и тук тамо по некој проект.. како компјутери по школи,казни за фрлање ѓубре по улици ,увоз на поевтини половни коли и уште некои пар проекти..иако сите од овие имаат фалинки мислам дека е сепак малце позитивно..е сега проблемот било што грујо ги донел тие закони..хм добро проблем е .. и НЕКА Е! мудава ме болат кој ги донел.. ако нешто е од корист за сите не ме тагира , кој сака нека ги донесе... а ти мисли си и понатаму дека ја сум у партија и слични глупости.. ја знам дали сум или не.

M

Moon Child

Гостин
Не навредувај,немаш причина..
Ја го подржувам само СК 2014.. и тук тамо по некој проект.. како компјутери по школи,казни за фрлање ѓубре по улици ,увоз на поевтини половни коли и уште некои пар проекти..иако сите од овие имаат фалинки мислам дека е сепак малце позитивно..е сега проблемот било што грујо ги донел тие закони..хм добро проблем е .. и НЕКА Е! мудава ме болат кој ги донел.. ако нешто е од корист за сите не ме тагира , кој сака нека ги донесе... а ти мисли си и понатаму дека ја сум у партија и слични глупости.. ја знам дали сум или не.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Кога еден фејспалм не е доволен.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Па дека им одговараат условите на студентите, не баш. Студентите, т.е. ние студентиве у Македонија ќутиме затоа што и кај нас длабоко се навлезени партиските бактерии... И студентите се поделени за основни прашања како што политичките фактори у државава се поделени за основните политички прашања...

Секаде во „модерниот“ свет студентите се движечка сила на новите идеји, кај нас студентите (и младите луѓе) се патриски потрчковци кои гледаат да ги обрукаат оние од спротивниот табор...

Студентски протест у Македонија е апстрактен поим... :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Како тоа? Па знаеш ли дека последните студенти што излегоа да протестираат беа истепани и тужени зашто викале на протест?
Ова колку да ти ја доловам ситуацијата во Македонија, не дека така ќе биде и со овие/нас, но ако добро ги разгледаш околностите ќе заклучиш дека никој не ја сече единствената рака од која животот им зависи
Fixed.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Државен е. Само за да те пикнат таму треба да си со портокалова книшка, татко ти да е заебан тип, или да имаш среќа да те извлечат у 50те места (шо е да речеме 5% од капацитетот) кои навистина ги даваат како што треба...
Не зезај, бев на роденден кај пријателка која е тврдокорен СДС-овец и редовно со неа се инаетиме на таа тема :) Не дека нема и портокалови, но верувам дека повеќе влијае митото, него книшката. Од книшка аир нема, од пари има ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom