Најавени измени во законот за увоз на автомобили

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
И да е реално, слаба утеха ти е.
Каталошки тоа возило е 16.000 евра и на таа цена ќе ја даночат и царинат. Акциза за неа би била 1500, царина 800, ддв 3300 евра, плус транспорт тив, цол, превод, атест, регистрација... ете ти 12.000 евра.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
На половни коли се плаќа ддв во германија?
Не би рекол
На граница би требало да ти го вратат, сепак ја вадиш надвор од D, не гледам причина за да не биде данокот вратен...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
На граница би требало да ти го вратат, сепак ја вадиш надвор од D, не гледам причина за да не биде данокот вратен...
Јас мислам дека на половни работи НЕ СЕ плаќа ДДВ.
Зато ми е чудењето.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас мислам дека на половни работи НЕ СЕ плаќа ДДВ.
Зато ми е чудењето.
Платил ДДВ тој пред тебе што ја купил нова... па откако ќе ја извезеш, логично е да ти го вратат ддв-то од матичната земја назад, а да платиш ДДВ кај нас откако ќе ја увезиш.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали може некој да ги каже сите пресметки колку би коштало нешто како ова да се увезе од Бугарија од градовите блиску до границата најдалеку до Софија? И ако може до последно со патни трошкови и сите давачки :nesum:

Suzuki Swift 1.3 GS

Цена 1 369 лв.
Дата на производство јули 1993 г.
Тип двигател Бензинов
Моштност 75 к.с.
Скоростна кутијаР'чна
КатегоријаКупе
Пробег 169000 км

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Шо ти личи ова овде? Царинска служба.

Напишав за таа работа погоре. Читајте ја темата и пресметајте си сами.
:tapp:

mamba

UNITED MACEDONIA
Член од
13 декември 2009
Мислења
93
Поени од реакции
3
Дали може некој да ги каже сите пресметки колку би коштало нешто како ова да се увезе од Бугарија од градовите блиску до границата најдалеку до Софија? И ако може до последно со патни трошкови и сите давачки :nesum:

Suzuki Swift 1.3 GS

Цена 1 369 лв.
Дата на производство јули 1993 г.
Тип двигател Бензинов
Моштност 75 к.с.
Скоростна кутијаР'чна
КатегоријаКупе
Пробег 169000 км
Skapo, staro i mnogu kilometri. porazgledaj si ja varijantata da uvezes od Slovenija, Italija ili Germanija za istite pari ke najdes ponovo i so pomala kilometraza.

Член од
23 февруари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Шо ти личи ова овде? Царинска служба.

Напишав за таа работа погоре. Читајте ја темата и пресметајте си сами.
:tapp:
Не ми личи на царинска служба туку гледам има некои со искуство што имат увезувано или што знаат како одат тие работи, а тоа ти што си напишал погоре можеби е за кола со необјаснета моќност и цена , документи за во Германија пат за до Германија и што уште не, јас бидејќи незнам за тоа прашав поточно за тој модел со тие пари и од Бугарија а не од Германија а ако мислиш дека се исти пресметките за автомобил од 2000€ од германија и автомобил од 600-700€ од бугарија тоа е друго

Skapo, staro i mnogu kilometri. porazgledaj si ja varijantata da uvezes od Slovenija, Italija ili Germanija za istite pari ke najdes ponovo i so pomala kilometraza.
700€ ако е скапо што е ефтино? Словенија малку поскапо во споредба со Бугарија за тие модели што сум ги гледал , за Италија незнам, а за Германија има поефтини но патат повеќе ќе кошта и пак ќе испадне исто како од Бугарија :toe:

Е сега ај ако сака нека каже некој што е најисплатливо за одржување(ефтини резервни делови, мала потрошувачка) до 600-700€ и колку би коштало до МК таблици

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Не ми личи на царинска служба туку гледам има некои со искуство што имат увезувано или што знаат како одат тие работи
Епа супер. Ајде народе гргнете со прашања за секој модел посебно. И ќе испадни како на Јанко јади бурек кога беше Ставревски како гостин и место да се прашуваат прашања за цените за а-тест и разни бирократски трошоци, луѓе како тебе се јавуваат и прашуваат „Министре колку пари ќе ме кошта да увезам Опел Вектра?“

Мислам прст на чело? Не мислиш дека соодветно прашање би било „Некој да има искуство со увоз на коли од Бугарија?“.

Кај ќе е крајот на темата со вакви постови. Изгледате како луѓе што сакаат да добијат се на готово.

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Извинете ако не е постот за темава, ама може ли некој да ми даде неколку веб-страници, неколку линкови каде шо се понудени половни автомобили од Бугарија. Онака, скромно :)
Ако не го мрзи и да напише за тоа колку е царината (по старост ли, по кубикажа, модел... )

Однапред фала :smir:

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Некој ги чита претходните страни? Објаснати се повеќе работи.
:wink:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Извинете ако не е постот за темава, ама може ли некој да ми даде неколку веб-страници, неколку линкови каде шо се понудени половни автомобили од Бугарија. Онака, скромно :)
Ако не го мрзи и да напише за тоа колку е царината (по старост ли, по кубикажа, модел... )

Однапред фала :smir:
1. mobilen.bg
2.по каталошка вредност
3.читај назат, се ти е објаснето!

T

Tetro

Гостин
Е сега ај ако сака нека каже некој што е најисплатливо за одржување(ефтини резервни делови, мала потрошувачка)
дефинитивно opel astra, ако си најдеш дизелаш, поефтино одржување, здравје, лепота :helou:

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
И да е реално, слаба утеха ти е.
Каталошки тоа возило е 16.000 евра и на таа цена ќе ја даночат и царинат. Акциза за неа би била 1500, царина 800, ддв 3300 евра, плус транспорт тив, цол, превод, атест, регистрација... ете ти 12.000 евра.
И според твојата пресметка транспорт тив цол атест вкупно ти е шес ипол илјади евра?
Изгледа математиката ти е слаба страна или јас не сум знаел дека е толку скап а тестот и таблите.. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom