Најавени измени во законот за увоз на автомобили

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Tоа не е фактура.
Нотарот ќе напише колу и да му кажеш, тој не ги брои парите и нема да ти даде фискална како што ќе ти даде фирмата (плацот) кој ти дава и фактура.
Не сум сигурен дали таков договор на нотар ќе биди валиден за цена на колата без фискална.

Еве ти еден пример за тоа. Јас знам 2-3 овде во БТ кои имаат свои луѓе во германија и му бараат и купуваат коли па после ги носат во МК со камион. Тој што ги купил колите во германија (нашинецот) на својот партнер овде во Македонија може за секоја кола да му даде изјава од нотар дека или му ја поклонува или му ја продава за 100 евра.
Ете ти одма бизнис
Чим немаш фактура - ќе те дерат според Швакето...просто ко граф :)

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Колкави ќе се давачките според новиов закон за BMW Z4 3.0 ако го купиш 11.000 евра?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Разбравте што е променето или која е процедурата при увоз на моторцикл? Баш ме интересира ако најде некој инфо, обавезно да го постира.

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
И ја го барав тој каталог, али никако да го најдам,мислам дека го нема онлајн,
каталот го нема на интернет и како што разбрав при муабет со луге кои живеат во германија таков каталог излегува еднаш годишно и во него има податоци за возила стари до 10 години. кој знае ове нашиве од каков каталог ке гледаат кога ке проценуваат возила увезени во македонија :toe:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
каталот го нема на интернет и како што разбрав при муабет со луге кои живеат во германија таков каталог излегува еднаш годишно и во него има податоци за возила стари до 10 години. кој знае ове нашиве од каков каталог ке гледаат кога ке проценуваат возила увезени во македонија :toe:
Имаше некој овде постиран сличен каталог (онлајн). Швакето е со пари а тој постираниот е бесплатен и ко што напиша дискутантот (заборавив кој беше) цените се исти.
Побарајте назат низ постовите негде го има линкот

J

Johnny Stulic

Гостин
Можи некој напишал погоре ама не можев да најдам . Дали цената од он-лајн каталозите е со вклучен ДДВ, ВАТ, ПДВ како и да се вика данокот на соодветната земја? Гледав на бугарски и германски mobile ама не можев да ја видам таа информација?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Можи некој напишал погоре ама не можев да најдам . Дали цената од он-лајн каталозите е со вклучен ДДВ, ВАТ, ПДВ како и да се вика данокот на соодветната земја? Гледав на бугарски и германски mobile ама не можев да ја видам таа информација?
Само кај оние кај што стои само цената, се со вклучен ДДВ.

Кај останатите има вака:

Price Net: 13,437 EUR

VAT (19.00%): 2,553 EUR
Gross: 15,990 EUR

Дали ова ви изгледа реално? :

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=127287595&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=49&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2002-01-01&maxPrice=17501&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=100000&customerIdsAsString=&tabNumber=3&

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Обично цените на бугарското мобиле се со вклучено ДДВ (ДДС) освен ако не пиши дека е без ДДС. Ама сепак ако се заинтересираш за некоја кола најубо е да си се јавиш и да си прашаш. Во Бугарија обично и ти спуштаат од цената кога се договараш на автоплацевите (пример од 3600 на 3200 евра а можи и повеќе)...

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
http://www.dat.de/fzgwerte/index.php?action=fzgsearch&sid=FF3C282F36EB46A7B6DC3A6894B7DE68&stamp=1265012135http://www.forum.zazabava.com/posting.php?mode=quote&p=477712&sid=4a7f0ebffa1319bc3f3a95dbd6dd574a

Овој каталог беше постиран поназад а за ддв мислам дека не се пресметува преку овој каталог ова е само за да видиш дали е реална цената на автомобилот што планираш да го купиш ако купиш BMW од 500€ спореди спрема каталогот година километри зафатнина на мотор и ќе ти каже цена спрема тој каталог и ддв ќе се пресмета по таа цена а не по цена од 500€ или слично

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Што му е тоа Бартер ваму кај бугариве на mobile.bg. кредит е нешто?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Бартер значи замена:helou:
Е фала сега ми е јасно, а бе гледам ваму пола од ова коливе десен волан имаат, будала работа таман ќе ја види во ред се човек цена километри година, воланот на погрешна страна е :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
На половни коли се плаќа ддв во германија?
Не би рекол

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Е фала сега ми е јасно, а бе гледам ваму пола од ова коливе десен волан имаат, будала работа таман ќе ја види во ред се човек цена километри година, воланот на погрешна страна е :pos::pos::pos::pos::pos::pos:.
Тие што се со десен волан се многу поефтини. Ако не ти смета тебе, земај :tv:

Kajgana Shop

На врв Bottom