Начини на запросување?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Не те разбирам.
Како може да одбиеш некој што го сакаш,само ако начинот на запросување бил глуп?
Тоа е само еден незначаен момент,кој ке избледне многу брзо ако после имате убав и срекен брак.
Замисли колку ке се каеш кога потоа сватиш колку го сакаш,и заради каква глупост завршила вашата врска,пошто,мислам дека по такво одбивање,врската ке заврши,и тешко дека некој одбиен ке се обиде пак.
Сето тоа ке биде по твоја вина,а вракање назад нема.Животот ке ти тргне во многу погрешна и непосакувана насока,работите никогаш нема да бидат исти,а во позадина константно ке те копка совеста за грешката што си ја направила.
А сето тоа можело воопшто да не се случи,ако си била малку потолерантна кон некреативноста на дечкото шо си го сакала.
Хипотетички ова,нели....:smir:

Колку и да сакам некого, ако ме запроси на прост начин, на тотално неромантичен и несмислен начин (ме разбирате, така нешто да тресне глупаво, што ќе му текне во моментот, или многу обично), би можела да одбијам само поради тоа.
Не верувам дека би одбила,туку девојчето рече дека би можела да одбие,значи не дека сигурно ќе го одбие,ама ќе му се налути,не мора се буквално да се сфаќа,нормално дека ако го сака нема да го одбие :smir:

Едит:аааа ме престигнала Еце

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Не верувам дека би одбила,туку девојчето рече дека би можела да одбие,значи не дека сигурно ќе го одбие,ама ќе му се налути,не мора се буквално да се сфаќа,нормално дека ако го сака нема да го одбие :smir:

Едит:аааа ме престигнала Еце
Па да, не сум сигурна дека ќе одбијам (само за тоа мислам, ако нема други причини), ама дека ќе се налутам тоа сигурно. :)

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Ти сакаш несекојдневен начин на запросување...
Клечење на коленици,серенади,пишување поеми...па тоа се уствари обичните начини,кои се употребуваат отсекогаш.Нема ништо инвентивно во нив,тоа е обично клише.
Ако сакаш нешто ново,тоа било баш додека гледате телевизија,за време на обични ситуации,наеднаш да дојде шок...тоа е нешто посебно.
А запросување на таков начин,воопшто не би значело дека не те сака.Многу различни фактори можат да придонесат за тој тоа да го направи така...
-Можеби нема доволно пари.
-Можеби неговата претстава за запросување е таква.
-Можеби не му е толку битен начинот на запросување.
Се на се,не верувам дека било кој воопшто би пробал да те запроси,ако не те сака навистина.Зошто воопшто да се одлучи на тој чекор,ако не е сигурен дека сака да го помине остатокот од животот со тебе.
А ако го одбиеш,мислам дека тоа е бидејки ти не го сакаш него,а не обратно.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Па да, не сум сигурна дека ќе одбијам (само за тоа мислам, ако нема други причини), ама дека ќе се налутам тоа сигурно. :)
А ние после ако се налутиме поради тоа што вие за таква работа сте се налутиле а???

:):vozbud::tapp:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Ти сакаш несекојдневен начин на запросување...
Клечење на коленици,серенади,пишување поеми...па тоа се уствари обичните начини,кои се употребуваат отсекогаш.Нема ништо инвентивно во нив,тоа е обично клише.
Ако сакаш нешто ново,тоа било баш додека гледате телевизија,за време на обични ситуации,наеднаш да дојде шок...тоа е нешто посебно.
А запросување на таков начин,воопшто не би значело дека не те сака.Многу различни фактори можат да придонесат за тој тоа да го направи така...
-Можеби нема доволно пари.
-Можеби неговата претстава за запросување е таква.
-Можеби не му е толку битен начинот на запросување.
Се на се,не верувам дека било кој воопшто би пробал да те запроси,ако не те сака навистина.Зошто воопшто да се одлучи на тој чекор,ако не е сигурен дека сака да го помине остатокот од животот со тебе.
А ако го одбиеш,мислам дека тоа е бидејки ти не го сакаш него,а не обратно.
Ако ме запроси додека гледаме телевизија не е поголем шок и изненадување отколку да ме запроси романтично. Ако ме однесе во романтичен ресторант и тогаш јас сигурно нема да очекувам да ме запроси, нема да знам па да не се изненадам, што значи дека му доаѓа исто, а како и да се вика оној начин на кој што јас сакам да бидам запросена (обичен начин, планиран, романтичен...), битно обичното запросување не е она што го сакам.
Што се однесува до парите, јас да сум машко и да планирам да ја запросам својата девојка, ако не сум од тие што стално имаат паричка при рака, би собирала пари неколку месеци можеби и година претходно. Значи, ни парите ни ништо не е оправдување за мене ако дечко ми ме запроси глупаво и неромантично.
Не сакам да звучам како разгалена шмизла, ама кога ќе треба со еден да останам до крајот на животот (така се вика, инаку можам да се разведам ако не ми чини:)) сакам да имам романтично запросување, дијамантски прстен и голема свадба. :icon_mrgr:icon_mrgr:icon_mrgr:icon_mrgr

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
НЕ сакам да ми клекнува на колена и да ме бара.Тоа сите го прават и го сакаат.Значи пошто уште не е официјално ќе видам како ќе биде.А инаку кога беше неофицијално многу ми се допадна.Се возевмево кола и наеднаш ме праша дали сакам да се земеме и јас реков да.Е такво нешто ми се допаѓа.Спонтано.

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Многу,ептен многу сум романтична:pipi:
Би сакала да ме запроси на некое место кај чо би биле сами,на пример на плажа да има ставено свеќи во форма на срце,со ливвчиња од роза, во срдината кутиче со прстен и на песокот да има напишано-КЕ СЕ ОМАЖИШ ЛИ ЗА МЕНЕ???ДА!ДА!ДА!:back:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не сум по романтикава и пола саат се мислам на темава и ништо не ми текна:)Ајде нека ви работи фантазијата,мажи?
Или најдобро да се повикам на еспанола:)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Jas ne bi sakala zaprosuvanjeto da bide nisto spektakularno. Obicno prasanje, vmetnato megu nekoj sekojdneven razgovor.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
ако некад дојдам до ова дереџе би можел да ме побара за жена ( замена за популарниот србизам- запроси) во кревет после добра партија... тогаш може и ќе прифатам...

Член од
10 јуни 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Еве еден добар начин за запросување:
Купуваш прстен.
После земаш некое биолошко лепило, и прстенот го лепиш на к....
И кога ќе ти дојди девојкати, ја гасиш сијалицата и се раскомотувате. Ти и навестуваш дека сакаш прво орален секс. Таа го зема вуста и оп го почуствува прстенот. Ти вели: срце одма запалија сијалицата имаш нешто на к.....
И ти ја палиш сијалицата и вуала...
И се разбира за да си го земи прстенот ќе мора малку да се помачи, дури да го растопи биолошкото лепило.
:drk:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Сакам тоа да биде на начин поразличен од другите..... нешо шо ке ме изненади...

како шо присуствувв на една забава од порано...и дечкото се качи на бината...побара да се изгаснат светлата.. музиката стивна...и на микрофон ја побара девојката да оди на бината кај него..клекна поред неа и ја побара за жена...беше толкуу романтично... и девојката од срека заплака... стварно беше убаво..
Ауу,мразам јас така,пред еден куп луѓе.Така можи само да ме изнервира.И мразам клечење,барање на раката и слично.
Сакам тоа да биди кога најмалку очекувам.На пример на мојот роденден.Кога ќе ми го дава поклонот,и во него да биди скриен и прстенот.А да,и обавезно да има од оние убавите големи балони,во ГТЦ што се продаваат.:pipi::pipi::pipi:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еве еден добар начин за запросување:
Купуваш прстен.
После земаш некое биолошко лепило, и прстенот го лепиш на к....
И кога ќе ти дојди девојкати, ја гасиш сијалицата и се раскомотувате. Ти и навестуваш дека сакаш прво орален секс. Таа го зема вуста и оп го почуствува прстенот. Ти вели: срце одма запалија сијалицата имаш нешто на к.....
И ти ја палиш сијалицата и вуала...
И се разбира за да си го земи прстенот ќе мора малку да се помачи, дури да го растопи биолошкото лепило.
:drk:
Нема што,оргинално решение:)
А наместо да го лепиш прстенот да пробаш да го ставиш како украс,сигурно ќе остане фазла простор.

Де некоја идеја со плажа:)
п.с.Не планирам да се мажам,сеуште.

Kajgana Shop

На врв Bottom