Во предизборната кампања а и некое време пред тоа има движење на две струи... Според опозицијата,барем според изјавите на нивниот кандитат за претседател Љ.Фрчкоски за нас е побитно да се влезе во НАТО и ЕУ и да се реши спорот со името...на кој начин некажува...
Според постапките на владата ми изгледа дека нивниот став е поцврст и тие се за варијантата името и идентитетот пред се..!.. не дека не се за ЕУ и НАТО..меѓутоа сеуште не се спремни да го понесат тој товар тие да бидат историските "виновници" што го продале името..
Вашиот став,што е побитно да влеземе во овие институции и веројатно да живееме подобро,или пак патриотизмот е пред се друго??
Nema dve dvizenja be.... ima edna struja, ista e, samo od edna strana e jasna i razbirliva a od druga magliva, zavitkana so demagoska retorika, odnosno narodno kazano,sakam kazam ne znam recam a bugarski kazano, em mi se iska em mi se stiska.
I dvete navodno sprotivstaveni strui imaat ista glavna cel: NATO i EU.
I dvete non-stop trubat okolu toa.
Prvata struja racionalno si kazuva deka za toa treba da se napravi otstapka vo sporot i pojasnuva precizno na koj nacin. So promena na imeto za megunarodna upotreba i so garantiranje na identitetot.
E sega vtorata struja ti e ubi boze, tatarot ne moze da gi sfati, samo obezglavenite verni ovci go drkaat na nivnite seljacki faci, a i samite ne znaat zosto, oti realno ne ni moze da ima nekoja pricina, od prosta pricina sto pekmezite ne ni imaat stav.
Od edna strana kenjaat deka prioritet e NATO i EU, a koga ke im se postavi prasanje kako do tamu, okolu sporot ( oti i dete veke znae deka sporot stana uslov za vlez vo niv ), tie so taa abdalska faca ko mutavi ke pocnat da brmbaat nesto.... identitet, identitet, identitet.... Imeto nigde ne se spomnuva.....
E sega prasanjeto e: kaj e razlikata pomegu navodnite prva i vtora struja?
Identitetot da ne se cepka. I prvite i vtorite. Isto gomno.
Vsusnost postoi edna druga mala razlika. Ovie vtorite nemaat g'z da prevzemat odgovornost za golemi igri, kelesi se, kurlinja.....