- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 776
не си у право ...Добро е што си ја разбрал главната поента на референдумот :helou:
А лошо е што се обидуваш дури и во една таква ситуација, Груевски да го амнестираш и претставиш како голем патриот и мудрец, кој демек успеал да ни го зачува идентитетот.
Ова само ги потврдува моите пишувања од пред седум/осум месеци:
Интегрално пренесено^^
Значи да финиширам.
Груевски ги прогласи за државни непријатели сите оние кои рекоа Северна Македонија за ФИРОМ со гаранции за идентитетот и јазикот.
Груевски три години дел од својот фамозен рејтинг билдаше токму на етикетирањето и барањето предавници.
После се' ти очекуваш Груевски да го промени името ?
Или пак можеби очекуваш откако ќе го направи тоа, сите станати да му ракоплескаме ?
Доколку Груевски мисли да направи некаков компромис во врска со името, има пријателе прво сам да си ја залепи етикетата на која со големи црвени букви ќе пишува "И ЈАС СУМ ПЛЕДАВНИК", па потоа да продолжи да го прави тоа.
Истото го очекувам и од неговите слепи подржувачи!
работата стои обратно ...
грција вели името е проблем ... се разгорува проблемот ни го пуштаат Нимиц ...
одат преговори ...
Нимиц иде со предлог ...
цела Македонска јавност знае дека името е проблем ...
Нимиц на маса фрла решение за името заедно со неколку подточки ...?!?!
тие подточки знаеме шо се...
не е груевски тој шо го стави тоа на маса ...
грците го бараат тоа од нас ..
тие нема да се сложат да смениме име, а во устав да остане дека ние сме Македонци ... во пасош да ти пишуе дека си Македонец, јазик Македонски ...
значи до кога ќе се преправаме дека името е проблем ..
еве јас сум за Северна Македонија - тоа незначи дека ќе бидам некој северно македонец ... него Македонец од Северниот дел на Македонија ...
и пак ќе повторам не го наметна проблемот Груевски ...
цел проблем е спакован од страна на грците па и нимиц у пакет задскриен зад проблемот со името ...
мое верување: Груевски како и сите други би прифанал а и Македонскиот народ ќе прифане смена (Северна Македонија) но цела прикаска тука да застане ...
сдсм би го прифанал цел пакет ..
јас само тука ја гледам разликата, околу ова прашање ...
значи Факт е дека нема начин да одиме у ЕУ ако не смениме име со ЦЕЛИОТ ПАКЕТ у позадина.
прашањето е едноставно, дали го сакаме тоа (не само името него цел пакет).
факт е дека фрчко ветува брз влез у ЕУ ... ако е тоа вистина не блеф за кревање рејтинг демек ете со него ќе завршиме работа ... дали тоа брзо решавање на спорот со грција ќе значи прифаќање на цел пакет?(име, идентитет, устав, пасоши.. се ...) во цел тој пакет најмал проблем е името ...