Насилства во Македонија

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Не ми се верува што читам...Леле крвта ми врије, до кога бе?
Алооооо пола држава се исели, а пола ќе изгине вака и по патишта.
Кој да ја подигне свеста?
Треба ли да се тепаме и да гинеме за некој да превземе нешто? Да бидеме хулигани па палиме и кршиме за што? Народот сам да се брани? И да тера правда?...Ако сите се жалат и плачат од владата кој ги избра тогаш?
Неможам да сфатам како некоја проклета амеба, седи пред компјутер и се смее за ова? Стајте бе прст на глава, чукни ја бе таа празна ебена тиква шо ја носиш се работи за дете бе, за некој кој допрва требаше да живее...Без разлика на националност за ова треба најстрога казна, да го мачат, да плаче и да моли да му ги скратат маќите.
Мене рацеве ми се тресат од нервоза неможам да замислам како му е на семејството.
Нека почива во мир детето :place:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Уште неможам да сфатам што ви е крива државата? Тие немаат абсолутно никаква врска со убиствово. Му го украле точакот на детето, тргнал по нив и тие го убиле. Не ја гледам државата во приказнава?
И во убиството кај Смиљковци не ја гледаш државата во приказната ? Епа истото шо ги снајде тие копилиња ќе биди и со ова копиле, цела фамилија да му умри од тешка и долга болест, а тој да ги гледам и да неможи да му поможи.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дај бе на она свињана на Сител 3 пишете му спамирајте го нека не се праи дебил ако така му рекле од Влада да ќути.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Нели ти е срам вакво нешто да напишеш? Без коментар!
Прво да се посакува смрт некому е болно, а со ова другово, уште поболно.
Да болно е, еве и јас сум болен, психопат и посакувам секој шкон низ земјава што гази да не дочека сонцето да изгрее сабајле.

Ајде шетња сега.

Up Yours ...

Smell the other holes ....
Член од
23 април 2014
Мислења
25
Поени од реакции
13
Ilija AngelevskiПред три години во средното ГУЦ, дете од Албанска националност почина бранејќи си го другарот Македонец, така да повикување на национална омраза е повеќе од глупаво.Убиецот е убиец, крадецот е крадец без разлика на која вера или нација припаѓа.Само идиот може да повикува на убивање
пред 2 минути · Ми се допаѓа · 14

B

Borg_Drone

Гостин
Не најискрено несфаќам. Не се занимаам со политика такада не ми се јасни тие трикови и финти. Можеш да ми објасниш зошто е крива државата и власта во случајов? СДСМ ДУИ ГРОМ МОМ кој и да беше на власт овој случај нема да беше спречен.
Власта е виновна зошто не обезбедува еднакви права за сите.Без разлика дали тоа станувало збор за едниот политички блок или пак за другиот.Сакаат мултикултурна држава, нема проблем, ние никогаш не сме имале нешто против тоа, најмногу сме гневни што на нас не нè третираат како рамноправни граѓани на оваа држава.И јас имам пријатели Албанци, ама реално гледано тие уживаат поголеми права од нас, нас пак за најмалата ситница нè прават од гомно подоле.

Тие не плаќаат даноци, јас плаќам, тие седат дома и земаат плата, јас одам на работа за да земам плата, тие прават протести и се загрозен вид а за нас, ова е пу, пу, не важи.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Уште неможам да сфатам што ви е крива државата? Тие немаат абсолутно никаква врска со убиствово. Му го украле точакот на детето, тргнал по нив и тие го убиле. Не ја гледам државата во приказнава?
Нефункционирањето на институциите е 99% од причините за состојбата во државава.Во оваа држава воопшто нема владеење на правото туку има владеење на популизам и законите се директно зависни од тоа дали е политички корисно или не.Ај нека ми објасни некој каква е разликата помеѓу дедото што ги имаше БРКАНО крадците што го мачеа дома и жена му од кој еден уби а друг рани и полицаецот кој убил во самоодбрана и тоа дури испукал и предупредувачки истрели ? Али дедото од една страна е слободен а вториов не .Патем јас мислам дека е правилно што дедото е пуштен на слобода али не можеш ти да решаваш парцијално кога ќе спроведуваш закони а кога не тоа создава хаос и ситуација каде секој мисли дека другиот ќарил додека он е обесправен.Или двајцата треба доживотно во затвор или ни еден.

Не може ти на одредени групи да им дозволуваш да се извлекуваат со криминални дејствија за да сочуваш социјален мир додека други за исти работи да ги казнуваш.Да бидеме искрени да направат циганите нешто слично пола шутка ќе им ја срамнат и ќе јадат ќотек како волови.Одреден период може ова ќе се провлекува али порано или подоцна ќе почнат и региони населени со Македонци да се закануваат со насилство ако не им се гледа низ прсти и тоа ќе биде крај на државава.

Последно уредено:

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Оффф леле овие пак ќе се тепаат да не може човек да се шета по Скопјево. После ова се селам во Јужна Тунгузија со Бугарски пасош.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Aj so e kriva kriva e drzavata ama zosto vie sto nekni ja izbra te ovaa vlast koja sega ja obvinuvate? Zosto sea ste heroi a na glasanje nigde ve nema.

E zatoa ne biva drzava od nas, samo na pc sme jaki, e taka dragi vlast ne se soboruva!

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Без коментар!
.
Ако не ти е тешко, на ова што си го пишала - на тоа и можеш да останеш. Дете умре денес, за курташак умре, а ти си нашла да усрамуваш луѓе Каролина што ти ја спомнале.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Од кај извираат плакатолепачиве, да ми е да знам.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
Ilija AngelevskiПред три години во средното ГУЦ, дете од Албанска националност почина бранејќи си го другарот Македонец, така да повикување на национална омраза е повеќе од глупаво.Убиецот е убиец, крадецот е крадец без разлика на која вера или нација припаѓа.Само идиот може да повикува на убивање
пред 2 минути · Ми се допаѓа · 14
Ок колку е тоа често?за разлика од ова што се дешава нис државава.има поштени не викам не,ама само оние што се растени со македонци цел живот,ама тоа како што реков е еден на милион.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Aj so e kriva kriva e drzavata ama zosto vie sto nekni ja izbra te ovaa vlast koja sega ja obvinuvate? Zosto sea ste heroi a na glasanje nigde ve nema.

E zatoa ne biva drzava od nas, samo na pc sme jaki, e taka dragi vlast ne se soboruva!
Проблемот е поточно во системот...но да се вратиме на темата...со протести, притисоци, па дури и со вакво мрчење на форуми се укажува на тоа дека системот не чини...

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Многу жална работа. :place:
Нека му е лесна земјата. :(

Сега гледам народ еден куп се движи по 4-ти Јули, полиција ги следи.
Се палат контејнери, голема врева....

Уф, страшно...

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Не најискрено несфаќам. Не се занимаам со политика такада не ми се јасни тие трикови и финти. Можеш да ми објасниш зошто е крива државата и власта во случајов? СДСМ ДУИ ГРОМ МОМ кој и да беше на власт овој случај нема да беше спречен.
Не никако, не е виновна Владата, како што не беше виновна во Случајот на Нешковски.Зошто мешаш партии,ова е етнички проблем.Сите Албанци се исти,дали во Дебар,дали во Струга или Куманово.Зошто еднаш не речат дека убијците се или Турци или Власи.До кога ке се правиме слепи или глупи.

Kajgana Shop

На врв Bottom