Насилства во Македонија

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
не ми јади трици , а детето е Ангело Петковски .....
Добро, не мораше да пишуваш презиме. И така со ова кршиш Закон за заштита на лични податоци. (што е небулозен, да не се сфатиме погрешно):)

Прееска сакав да цитирам еден тип (или девојка, не сум сигурен, сеедно) ама погрешка рифреш, исклучив, бла бла.

Зошто повикуваме на смртна одмазда? Ок, признавам, можда е афект, можда ни прекурчило од овој мочан судски систем, од целиот мочан систем...и што сега? Овој монструозниот планинар ќе добие некои си 20 години, ќе отслужи 12-13 и заради добро однесување (нема да убие никого во затвор) ќе биде пуштен. А од друга страна имаш полицаец кој во самоодбрана (макар била и надминување на истата) утепал двајца за да ја заштити својата неколку-годишна ќерка и себеси (бидејќи не знае на што све се спремни другите двајца) добива доживотен затвор. Каде е тука правдата?!?! Додека не се среди системот, да функционира како што треба, луѓето ќе посакуваат смртна казна. Што мислиш, ако за ова сега се изрече доживотна казна без право на помилување/условно дослужување, ќе му текне на некој пак да направи? Ама во затвор да не глеа ТВ, да си ручка пица, да има мобилен, да се карта. Како во америчките затвори што ги глеаме на ТВ. Двајца во келија, најстрого што може, обезбедување еден куп, да не им се дозволи ништо, најстроги контроли што може да постојат. Ни играње баскет ни теретана, ништо!

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Проблемот е доста широк, обемен, излегува од границите и треба да се гледа и пошироко. Од медиуми (вклучувајќи од филмови до турски серии со насилна содржина) па до затупеноста на тие љунгите, нивните традиционални сфаќања кои ги негуваат и не сакаат да ги истиснат. Овие последниве засега се покажуваат како сериозен проблем, кој не може да се контролира.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Решниое можеби е да имаш во секое време нож или пиштол.
Нема друго колку што гледам :(
Од сите конфликти со орките само Јаќим (полицаецот од Гостивар) ми е светол пример, да не речам херој ми е.
Ти прават проблем? РОКНИ ГИ НА ЛИЦЕ МЕСТО !!!! Не одмазда. ИНСТАНТ ПРАВДА!
Сеа џабе да одиш по улица и да убиваш орки. Не вреди.

Те напаѓаат со оружје? И ти купи оружје и возврати им на лице место.
Те напаѓаат во групи? Не оди никаде без другарите.
Некој те чепне? Погрижи се да го запамти денот кога решил да дигне рака на тебе.

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Заслужуват но проблемот е што планинци не се сите и засега не е најден рецепт за нивна класификација. Не треба да се заборави дека не се сите исти. Но исто така очекувам и Албанците кои себеси не се осеќат како планинци да се оградуваат и полека да ги изолира ваквите имбецили.
Кога јас би бил Албанец би се борел против ваквите гниди и би ме било срам што припаѓам на нација со најизразен насилен и криминален менталитет во Европа и пошироко. Но за ваквото дивјачко однесување според мене најголема заслуга имаат вахабистичките движења против кои и Албанците треба да се борат а не после секој инцидент да се кријат по подруми и да се прават на удрени во стилот ЈА НЕ ЗНАМ.
Добро кажано. Јас ќе ја поддржам интерграцијата и соживотот дури кога тие ќе се извинуваат за вакви убиства и гнасни дела, а не да ќутат за се и да се прават на тошо. Се дотогаш тие за мене се ПЛЕМЕ и неандерталци. Многу ми е драго што живеам во една од ретките населби, каде не се решаваат работите само со збор. А тоа мостот, под итно негово минирање и да не постои повеќе.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.878
Поени од реакции
21.800
сите се исти ... само бесилка за нив колку сакате убедувајте се нема соживот со нив, прават лице се прават невини жртви ама во главата гледаат само ножот како да ви го бапнат у грб !!!!

Член од
30 август 2012
Мислења
3.627
Поени од реакции
6.389
Кај можат бе пички шиптар_ки да нападнат еден на еден...Овде се е јасно и точна е приказната на a1on 100%... Овде треба муда и тие најблиските на детето уште одма да си ја расчистат ситуацијата и да се одмаздат инаку од утре ќе биди се заташкано....
Од вечер ќе има перење на мозок на Јади Бурек и сите телевизии а пак од најкасно до среда слушајте ми го зборот ќе има некоја јака афера за да се скрени вниманието на јавноста...Ова се познати методи применети безброј пати до сега....
Лесна му Земја :place:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
сите се исти ... само бесилка за нив колку сакате убедувајте се нема соживот со нив, прават лице се прават невини жртви ама во главата гледаат само ножот како да ви го бапнат у грб !!!!
Соживот се прави со луѓе, цивилизаран народ, а не со говеда и ѕверови невоспитани!

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Некој од Ѓорче ако има да каже дали има потреба да се оди натака, има некоја најава за протест вечерва или утре?

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Проблемот е доста широк, обемен, излегува од границите и треба да се гледа и пошироко. Од медиуми (вклучувајќи од филмови до турски серии со насилна содржина) па до затупеноста на тие љунгите, нивните традиционални сфаќања кои ги негуваат и не сакаат да ги истиснат. Овие последниве засега се покажуваат како сериозен проблем, кој не може да се контролира.
Тие традиционални сфаќања нив всушност ги прави силни и ги оддржува на овие простори. Radiohead нема да ни дадат просперитет!

Член од
13 февруари 2012
Мислења
90
Поени од реакции
26
СРАМОТА, РЕЗИЛ И НЕЗНАМ ШТО ПОВЕЌЕ ДА РЕЧАМ!!! Ова стварно е за нигде никаде. И зошто сите медиуми кажуваат различно???? Како и да е ВИСТИНАТА ќе излезе за брзо..
А за тоа со Ѓорчевци.. Бравос дечки... Само така немојте да падните ниско, се работи за МЛАД ЖИВОТ.. Изгубен млад живот.. Утре тоа би можело да биди вашиот син, вашиот брат, сестра и да не споменувам.. Како вие би реагирал ако се случило тоа?? Срамота е ова до кај стигнавме срамота сварно..... Скопје или повеќе ми личи на Багдад... Доколку ова го премолчите исто како и другите инциденти.. само ќе се качуваат на глава..
Бог да го прости младиот загубен живот.. Бог да го прости :( Тешко на неговите најблиски..

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Врти сучи во голема мера е крива државата т.е. тој проклет рамковен договор ради кој албанците се заштитени бели мечки. И онака албанците од секогаш биле наша најбројна затворска популација со рамковниот сега само ги поттикнуваме да продолжат. Да е нормална ситуацијата за кражба ќе пријавиш во полиција. Ама сега полицијата ќе ти каже Сарај....купи си нов точак.
Ако тргнеш да ги бркаш ќе те утепаат...трагично. Решниое можеби е да имаш во секое време нож или пиштол.
А ако го фатиш на лице место и го убиеш, ќе го лежиш за убиство во самоодбрана

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Не постои соодветна институцијална казна за ваква работа. Дури и да има смртна казна, повторно ќе остане горчината. Само свесност за тоа со кого се има работа може да ги намали ваквите случаи. Не се конфротираш со дивјак со збор. А во Скопје ќе има многу дивјаци и во наредниве 10 години.

Ф

Флеш

Гостин
Некој од Ѓорче ако има да каже дали има потреба да се оди натака, има некоја најава за протест вечерва или утре?
јас живеам одма тука кај настанов , нема потреба , никаков протест седи мирен ... само полиција е и луѓе од љубопитност

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
прво не го сваќаш вори
второ ако мислиш дека подобро е да се убијат веднаш сторителите со среќа во животните одлуки
џабе ти објаснувам всушност под ниво си ми
јади перици квики
Да да, ок. Ти си оупенмајндед и со широки погледи кон светот.

Јади :гомце:.

Kajgana Shop

На врв Bottom