Епа муабетот е што тепачките меѓу членови од иста етничка припадност најчесто се случуваат со некоја причина, а меѓуетничките тепачки најчесто се случуваат само од таа причина што противникот не е од "твоите"... Затоа се интересни за јавноста и треба да бидат предмет на разгледување.
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 02:17 ---
Да, ама ти немаш потреба да одиш низ нивни населби после тоа. Секој автобус те носи низ Македонски населби, а они мора да поминат секој ден низ Ѓорче.
Со Македонците од оваа страна е обратна ситуацијата
Абе они беснеат и кога поминуваат низ македонски населби, еднаш мене ми се има случено да влезат Албанци од студеничани или батинци во 41 а автобусот полупразен , само неколку старци, јас со другарка и еден дечко, они носеа палки и ги кршеа стаклата, удираа кај ќе им дојде, ние не знаевме што да правиме од страв , мислевме и нас ќе не натепаат , дечкото едниот што беше им се пушти да се расправа со нив и после он си го доби , го натепаа, така да нема што да праиш кога си сам , кога немаш помош освен да ќутиш и да се молиш ништо да не ти се случи, тие што не знаат како е , низ каков пекол поминуваат луѓето во тие моменти нека не зборат.