Насилства во Македонија

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Наместо да седнат и со разумен компромис да го решат проблемот, овие ке се тепаат со стапови.
Битно полицијата брзо интервенираше, после 10тина минути стигна. Брзо нели?

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Много јаки бе овие скопјанчишта( радишани ) :pos::pos::pos:

Член од
26 февруари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
30
Првата полициска патрола шо помина,добро шо реаѓираше :cautious:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.345
Поени од реакции
26.344
Некој славел, некој се нервирал, па се тепале во помала група, па после се собрале пизди од двете страни што само урлаа и на крај преку пациентите од Нова ТВ правиш ко којзнае што да се случило.

Треба да си добијат сите опомени и прекршочни од МВР, а овие обесправениве можат да тужат за нанесените повреди. Многу галама за ништо.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Се бара @Beric Dondarrion

Се гледа што е работата , десетина луѓе доаѓаат пред домот на локалните жители со намера да предизвикаат инцидент.

Денеска и еден претседателски кандидат беше навреден на ист начин: Уа шипт*ри.

Значи чим се навредува он , зошто не би се навредиле обичните албанци ?

Според теоријата на македонците: Кога група насилници напаѓа семејство (во присутство на жени и деца) , треба сите напаѓачи до еден да се стрелаат. (примерот со Гостивар).
Но фактите овдека се уште посилни: Во Радишани напаѓачите употребиле и огнено оружје , како и обид за газење со кола. Во Гостивар немаше употреба на огнено оружје и на тврди предмети.

И овој пат изгледа МВР однапред ја кажува верзијата која потоа паѓа на суд, одма. (на пример за случајот во Гостивар рекоа дека имало пукање во воздух и дека убиството било самоодбрана , што на суд падна целосно),

Уште и кога гледаш дека полициското возило си заминува како да имало веселба некоја , а не инцидент каде можело да има убиени.

Ние само на географија сме европска земја, иначе работите ни се афрички ... сешто се случува низ центарот на градовите , а полицијата нигде ја нема.

Немаш помош од полиција, они можат да те обезбедат само до болница откако ќе те скршат од котеќ насилници.

Последно уредено:
E

emission

Гостин
Кога ќе прочитате од албанските медиуми како на припадници на племето им влегле во куќа и ги тепале и кога ќе го видите видеото како племето прво напаѓа ќе ви стане јасно дека секогаш лажат.

N

NikolaMKD91

Гостин
Се бара @Beric Dondarrion

Се гледа што е работата , десетина луѓе доаѓаат пред домот на локалните жители со намера да предизвикаат инцидент.

Денеска и еден претседателски кандидат беше навреден на ист начин: Уа шипт*ри.

Значи чим се навредува он , зошто не би се навредиле обичните албанци ?

Според теоријата на македонците: Кога група насилници напаѓа семејство (во присутство на жени и деца) , треба сите напаѓачи до еден да се стрелаат. (примерот со Гостивар).
Но фактите овдека се уште посилни: Во Радишани напаѓачите употребиле и огнено оружје , како и обид за газење со кола. Во Гостивар немаше употреба на огнено оружје и на тврди предмети.

И овој пат изгледа МВР однапред ја кажува верзијата која потоа паѓа на суд, одма. (на пример за случајот во Гостивар рекоа дека имало пукање во воздух и дека убиството било самоодбрана , што на суд падна целосно),

Уште и кога гледаш дека полициското возило си заминува како да имало веселба некоја , а не инцидент каде можело да има убиени.

Ние само на географија сме европска земја, иначе работите ни се афрички ... сешто се случува низ центарот на градовите , а полицијата нигде ја нема.
Проговореа момчињата од Радишани: Албанците не нападнаа а сега глумат жртви во медиумитe

Албанците не нападнаа а сега глумат жртви во медиумите. Дел од момчињата кои учествуваа во инцидентот кој во неделата вечерта се случи во скопско Радишани во зијава за Press24 велат дека биле нападнати од група Албанци, демантирајќи ги информациите објавени од одредени медиуми дека започнале тепачка славејќи победа по гласањето.
„Момчето кое можете да го видитед ворот група Албанци на снимките облечено во бела тренерка поминуваше со мотор покрај куќата. Тогаш од дворот група Албанци почнале да му дофрлуваат и да го навредуваат. Ние тука живееме и се познаваме. Застанал и го паркирал моторот со намера да разговара со едно од момчињата од албанска националност. Се ќе се смирело да не излезеа нколкумина вооружени со метални шипки и дрва и без причина да почнат да го удриаат. Тој почна да бега и тогаш настана мешаница. Неговите другари Македонци седеа во трговскиот центар кој е во близина. Забележале дека има тепачка и дека е нападнат нивниот другар па дојдоа на местото на инцидентот. Потоа настана голема галама. Не знам што се случувало. Ги познавам и двете групи. Инциденти немало. Групата од македонска националност беше сочинета од млади деца, голем дел и малолетници, додека меѓу Алабанците имаше и возарсни луѓе“ - тврди очевидец за Press24

Вели дека е револтиран од известувањето на одредени медиуми кои детелно ги распрашле Албанците но од ниту еден Македонец не земале изјава
„Никој не се јавил и не прашал која е другата страна на приказната. Видеото кое што може да се види денеска на интернет е монтирано. Не знам кој го монтирал но можам да ви кажам дека фалат доста сегменти од него. Тоа е срамота“ - вели очевидецот за Press24.

Изјавата на очевидецот ја потврдува и видеото на кое може јасно да се види дека момчињата од албанска националност ја почнуваат тепачката.

На снимката може да се забележи и едно момче како со возило влетува во толпата. Сепак, чудно е зошто снимката е монтирана токму пред возилото да влета во толпата

Медиумите финансирани од СОРОС и под директна контрола на опозицијата веќе втор ден пишуваат како група Македонци малтретирала семејство од Албанска националност и дека полицијата го прикрива инцеидентот. Тие дури и го објавија видеото кое им го доставило семејството пред чија куќа се случил инцидентот. Пишуваат дека инцидентот кој што се случил вечерта по изборите полицијата го криела бидејќи го нарушил изборниот процес.

Од МВР официјално велат дека немало нарушување на изборниот процес и дека случајот е целосно документиран.

“Во врска со пишувањето на одредени портали околу случајот во Радишани и негово поврзување со изборниот процес, МВР сака да потсети дека нема регистрирано, ниту пријавено какви било нерегуларности на избирачките места на посочената локација кои би влијаеле на гласањето.

Инволвираните во случајот се идентификувани, а пронајдено е и лицето кое го управувало возилото и во консултација со надлежниот Јавниот обвинител, против него ќе биде процесуирана пријава за сторено кривично дело „Предизвикување на општа опасност“. Кај сите останати за кои надлежниот јавен обвинител ќе утврди натамошна одговорност ќе следуваат соодветни поднесоци.

Како што веќе информиравме, на 13.04.2014 година, околу 22,30 часот, на ул. „Радишанска“ во Скопје пред куќата на Ш.З.(74) настанала расправија, а потоа и тепачка помеѓу Б.З.(20) и Б.З.(23) од една страна и од друга страна Н.Б.(23) и Б.Д.(34), во која си размениле некоку удари по телото нанесувајќи си видливи повреди, додека на Б.З. му е нанесена скршеница вопределот на раката. По ова, од куќата излегла Ш.З. да види што се случува, по што А.Д.(1988) со патничко возило влегол во толпата, удирајќи ја при што и нанел телесни повреди. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

МВР во целост му стои на располагање на Јавниот обвинител за сите дејствија за кои натаму ќе смета дека е неопходно да бидат преземени во врска со случајот

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
@Dardan-ia ти или си слеп или слеп се правиш? Убаво се гледа на почетокот на видеото како го тепаат типот со белата јакна 3ца, од куќата излагаат со дрва и секири, за на крај истите тие да излезат жртви? Нема логика.

C

cige

Гостин
-Ме викнаа и јас отидов накај човекот, како и што се гледа на снимката и почнавме да разговараме што се случило околу пцовките кои први ми ги упатија кога поминував и на кои јас вратив. Во тој момент излегоа двајца, тројца дечки со шипки и даски и почнаа да ме удираат. Тогаш паднав малку зашеметен и избегав на страна да извлечам жива глава. После видов повеќе луѓе на улицата како се двојат. Не сум кренал рака на никој, само муабет отидов на правам, за тоа ме викнаа, ама излегоа и ме маваа со шипки и дрва, тврди Никола кој од снимките се гледа дека е нападнат по разговор.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
@Dardan-ia ти или си слеп или слеп се правиш? Убаво се гледа на почетокот на видеото како го тепаат типот со белата јакна 3ца, од куќата излагаат со дрва и секири, за на крај истите тие да излезат жртви? Нема логика.
Тоа што јас гледам хулигани кои окупираат куќа на семејство со жена и деца во неа.

Тоа што јас гледам е дека во тоа место албанците се ретки.

Гледам дека е прегазена 74 годишна старица, која можеби за вас е терористка која војувала во Авганистан на страната на Ал Каеда.

Обид за влегување во дом.

Обид за етничко чистење , истото семејство пред 1 година беше нападната со молотов коктели во ноќните часови додека спиеле , среќа истите не паднале врз куќата, според тогашните изјави на членовите на семејството Зекири , нападите врз нив се редовни , имало фрлање и со рачни бомби, а хулиганите им се мотаат редовно околу куќата.
И што е најважно , велат дека немаат помош од МВР.

Еве пред 1 година истите луѓе:

-Ме викнаа и јас отидов накај човекот, како и што се гледа на снимката и почнавме да разговараме што се случило околу пцовките кои први ми ги упатија кога поминував и на кои јас вратив. Во тој момент излегоа двајца, тројца дечки со шипки и даски и почнаа да ме удираат. Тогаш паднав малку зашеметен и избегав на страна да извлечам жива глава. После видов повеќе луѓе на улицата како се двојат. Не сум кренал рака на никој, само муабет отидов на правам, за тоа ме викнаа, ама излегоа и ме маваа со шипки и дрва, тврди Никола кој од снимките се гледа дека е нападнат по разговор.
Да било прв пат ова, таман, ќе поверувавме , но притисокот е чест, се гледа и пред 1 година што претрпело оваа семејство. Им сметаат очигледно.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
И после снимка глумат ќори и сакати.Или можда не глумат.

Интересно вакви тепачки се скоро секојдневни, ама зошто баш сега им текна на медиумиве да известат, а секогаш се глувонеми?
И друга интересна работа, двегодишнина од масакрот во Смилковци...

Kajgana Shop

На врв Bottom