Насилства во Македонија

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.329
Идиотски идеи за чисти зони кај нас познати како територии, кои зачудо властите не прават ништо за да ги спречат. Отворено промовирани уште од оние Димовска и Љубчо бугарите. Чувај боже Македонија што све има од патриоти, да се продаде пола држава.

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Меѓуетничка пресметка на ученици во Тетово. Три убодни рани во грбот, вратот и десната страна од телото здобил 17 годишниот ученик од тетовската гимназија. Три негови другари поминале само со лесни телесни повреди.
Вака завршила тепачката која денеска нешто после петнаесет часот и триесет минути се случила во дворот на гимназија Кирил Пејчиновиќ каде настава се одвива само на македонски јазик.
Според првичните информации од СВР Тетово физичката пресметка започнала со расправија во дворот на училиштето меѓу две групи. Најверојатно велат од таму се работи за меѓуетничка пресметка.
Веднаш по настанот прекината е наставата, а учениците заедно со професорите од безбедносни причини со обезбедување се испратени дома.
Како што информира полицијата три лица се повикани на разговор. Постои сомневање дека директно учествувале во инцидентот.
Прободеното дете по хоспитализацијата во тетовската клиничка болница по барање на родителите препратено е на скопска клиника.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Во Тетово немаат апарат за томографија и е префрлен на скопска клиника. Расправија немало никаква, 2 групи по 10 деца дошле од двете страни, другите успеале да побегнат и повредениот пред да влезе во училиштето едниот SHиптар му поставил сопка, тој паднал, го тепале и му нанеле 3 убоди со нож.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
@Rockey.1 смири ги страстите и контролирај се во пишувањето. Нареден пат кога ќе го едитираш воведниот пост ќе добиеш казнени поени. 3 пати ти го едитирам, не мислам до утре да си играме.

GordonGoldader

Brother Nature
Член од
18 јануари 2014
Мислења
445
Поени од реакции
599
Постојат говеда и на двете страни.
Работата е то шо ние македончињата сме желни еден на друг очи да си ископаме и сме одгледувани по менталитето „ да умре козата на комшијата, а ако нема коза, ондак децата“.

Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Чека жандармеријата да се деси нешто полошо (како потсетување: Смилковско езеро), па да превземе мерки против племево. Ќе излезеле они од станица да спроведат ред и мир по улици...каков апсурд!!!
Па уствари излезени се џандарите.Сега со новите закони ќе ги казнуваат каурите за 0.01 промили алхохол,додека во Чаир шипо го врти под ручна на дупла пуна.Јавна тајна е дека они не плаќаат струја,вода,немаат уште слушнато за фискална.Казнениве закони се смислени за нас македонците.Шипо не ти плаќа казна.Се повеќе сум убеден дека намерата на власта е да ги отераат македонците надвор од сопствената земја.А богами и успешни се во тоа.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Највероватно си приметил, ни јас не сум по тепање, колење, убивање. Не треба да си ниту просечен интелигентен за да знаеш дека ништо не добиваш со тоа, апсолутно ништо.
Ниту територии, едноставно не се поклопува со никаква стратегија која вообичаено му ја препишуваат некако севкупно врз албанците. Сосема јасно е дека овие дела кои му ги препишувате врз целото племе се дела кои работат против интересите на племето, па и на државата.
Многу е важно да сфатите дека дела на поединци не може да се земат како дела на цела нација.
Не можеш да кажеш дека албанците ни убија деца, ниту сите албанци беа убијците, ниту тие се ваши деца, затоа што не е можно ти да жалеше повеќе од мене.
Кај кои форуми жив ти се се славеше тоа? Јас насекаде кај сум бил никаде не сум приметил славење, освен некој немиен, такви има и во форумов па ниту се банираат ниту се казнуваат.

Има обострана омраза, не може народот да се обвини за тоа, но што направиле интитуциите во врска со ова? Да не се правиме наудрени, знаеме сите дека се храни народот со омраза.

Стварно ве замислувам дека стварно мислите дека ножевите самите мајки им ги пикнат во чанта за заштита, а таткото ги тренира да колат на труп на животно кој виси.
Многу ги има “поединците“. Зошто најмногу криминал има таму каде што има најмногу Албанци?
Некој да не им подметнува криминал и агресија?
Албанците ги мразат сите што не се Албанци. ФАКТ. Може до утре сабајле да се правиме наудрени, ама така е.
Е сега држи вода и тоа дека институциите треба да си ги превземат работите во свои раце.
Секој Албанце/Македонец што ќе посегне по туѓ живот треба да си лежи во затвор. Па нека протестираат до утре сабајле забегани националисти.
Наместо да ги полниме затворите со убијци и агресори, ние ги полниме со новинари, млекари и опозициони политичари, а првите слободно си шеткаат по улиците барајќи ја следната жртва.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.387
Поени од реакции
3.594
Идиотски идеи за чисти зони кај нас познати како територии, кои зачудо властите не прават ништо за да ги спречат. Отворено промовирани уште од оние Димовска и Љубчо бугарите. Чувај боже Македонија што све има од патриоти, да се продаде пола држава.
Да бевме паметни и да го послушавме Љупчо на времето немаше сега да бидеме добиток и кираџии во сопствената држава. ;)

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.593
Поени од реакции
9.236
Meне и понатаму не ми јасно зашто на сајтот на Алат-м нема никаков извештај ни за прободениот ученик во Тетово, ни за прободениот ученик во ГУЦ, ниту за двајцата прободени во Чаир.
@puno, @Dardan-ia, зошто е тоа така?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.829
Поени од реакции
12.329
Да бевме паметни и да го послушавме Љупчо на времето немаше сега да бидеме добиток и кираџии во сопствената држава. ;)
Тоа беше најглупавата идеја што некоја власт јавно ја промовирала и што гледаме активно се спроведува. Луѓе се бореле за оваа слободна Македонија, ние би ја продале за една торба урда. Да не се лажеме, тоа не е размена на територии, тоа е чистење на македонски територии од македонци. Одвај добивме некаква држава, сега да сакаме да ја трампаме за некој привиден мир. Не се лажете со вакви идеи.
Овие заплашувања и насилства веројатно се со една цел, да се забрза продавањето (затоа што извесно време стагнира) пошто зашто куќа за да се отсели македонецот во т.н. македонски дел (само кој дел, е прашање, ако се наоколу е населено со албанци) и така ред поредум да се продаде цела една територија од Македонија. И потоа циклусот да се повтори, овојпат на помала територија. Нам името не ни е проблем.
За жал, македонскиот дел од власта и тоа оној во чиј вокабулар секој втор збор е патриотизам, кој гради споменици на Александар, Филип, гради античка историја, немо гледа на сево ова и со ништо не помага. Некако е премногу проѕирно за да е случајно.

Последно уредено:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па уствари излезени се џандарите.Сега со новите закони ќе ги казнуваат каурите за 0.01 промили алхохол,додека во Чаир шипо го врти под ручна на дупла пуна.Јавна тајна е дека они не плаќаат струја,вода,немаат уште слушнато за фискална.Казнениве закони се смислени за нас македонците.Шипо не ти плаќа казна.Се повеќе сум убеден дека намерата на власта е да ги отераат македонците надвор од сопствената земја.А богами и успешни се во тоа.
А кој е на власт?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.619
Поени од реакции
5.257
Многу ги има “поединците“. Зошто најмногу криминал има таму каде што има најмногу Албанци?
Некој да не им подметнува криминал и агресија?
Албанците ги мразат сите што не се Албанци. ФАКТ. Може до утре сабајле да се правиме наудрени, ама така е.
Е сега држи вода и тоа дека институциите треба да си ги превземат работите во свои раце.
Секој Албанце/Македонец што ќе посегне по туѓ живот треба да си лежи во затвор. Па нека протестираат до утре сабајле забегани националисти.
Наместо да ги полниме затворите со убијци и агресори, ние ги полниме со новинари, млекари и опозициони политичари, а првите слободно си шеткаат по улиците барајќи ја следната жртва.
Релативно е твоево толкување за тоа дека многу ги има.
Колку албанци ти знаеш лично?[DOUBLEPOST=1417355833][/DOUBLEPOST]
Meне и понатаму не ми јасно зашто на сајтот на Алат-м нема никаков извештај ни за прободениот ученик во Тетово, ни за прободениот ученик во ГУЦ, ниту за двајцата прободени во Чаир.
@puno, @Dardan-ia, зошто е тоа така?
Пробај со оваа прашање кај Мухамед Зекири, моште активен е на фејсбук.
Јас алсат го читам евентуално за некој конкурс, без работа сум, така да...

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Релативно е твоево толкување за тоа дека многу ги има.
Колку албанци ти знаеш лично?..
Демек треба да ги знаеш повеќето албанци лично за да знаеш дека повеќето од убиствата/нападите/кражбите се извршени од нив? :confused: Многу интересен пристап кој веројатно важи само за албанците.
Не морам да знам ниту еден единствен Албанец, доволно ми е да ги погледнам статистиките и вестите и во краен случај, да поминам низ Бит-пазар, за да знам со што си имам работа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.351
Поени од реакции
84.563
Ноќеска по полноќ во кичевската полиција е пријавено дека во Медицинскиот центар на службата за итна помош е доведен 24-годишен кичевец со повреда во стомакот нанесена од остар предмет.

Според сомневањата на лекарот од службата за Итна медицинска помош, момчето идентификувано со иницијалите Ј.М. најверојатно било повредено со нож, а поради можност од внатрешно крвавење, било пренесено во Ургентниот центар Скопје.

Од извршените проверки, полицијата утврдила дека околу полноќ во Кичево на улицата „11-ти Октомври“ се случила банална расправија околу првенство на минување меѓу повредениот и автомобил со кој управувало непознато машко лице. Ј.М. бил удрен во пределот на стомакот со остар предмет, по што непознатиот со возилото го напуштил местото на инцидентот.

Kajgana Shop

На врв Bottom