Јас немам ништо против никого во државава, и ќе го почистувам секој кој ќе ме почитува, а оние кој нема да ме почитуваат сакам да ги одминам без да ме навредуваат бодат тепаат и слично само зашто се разликувам од она што тој/тие сака/аат да бидам ? Мене не ме праќале ниту ме воспитувале на начинот на кој се воспитуваат денешните хорди од албанска националност а тоа е носење нож и загорчување на нечиј живот. Зашто иде на училиште со оружје, од некого се плаши сака да се заштити од некого па спремен е да посегне по човечки живот ( напад со нож треба да се третира како обид за убиство а не насилство ) ? Зашто групирањето во хорди од по 50 души е практика, се плашат некој да не ги истепа или зашто така е полесно да демонстрираат сила и да истепаат некој што нема да клекне пред нив кога ќе поминат покрај него ? Поединец, Лице, Група она што ти го тврдиш ќе беше веродостојно доколку ова се случуваше еднаш месечно, но ова се случува на дневна база и не еднаш туку повеќекратно на различни места на различни локации. Полни со омраза полни со гнев од што? Што тоа им направија македонците што толку ги мразат?Ќе ти кажам зашто, зашто се христијани, ги мразат зашто се македонци ги мразат зашто не се воспитани да живеат како АГИ ХОРДИ И ПЛЕМЕ кај кои насилството е нешто кое треба да се практикува за добро утро. Незнам вака изгледаш како ок лик не те знам лично за да те проценам, а пошто си архитект а не секој може да биде тоа претпоставувам дека си паметна личност но може овдека глумиш добар човек со цел да претставиш подруга слика за албанците во државава, а таквите како тебе се ретки и интелигентни 1-2-3% но врз база на тој процент не можам да кажам дека сите останати се исто така добри за да ги почитувам. Не викам дека сите македонци се цвеќе за мирисање но најголемиот број од нив се воспитани да ги почитуваат сите околу нив без разлика што се и од кај доаѓаат, кај нив може да постои омраза која е стекната со време но кај албанците постои омраза од самото раѓање. За мене албанците престанаа да бидат луѓе од денот кога убија 5 лица за време на верски празник, да беа група но никој не покажа ни тронка жалење за направеното дело напротив се славеше делото по албанските форуми се поивикуваше за уште крв се цртаа големи албании а и косово гледам излезе во пресрет да ги предаде оние кој згрешиле премногу за да останат неказнети. Да не набројувам уште колку лица после тој инцидент го изгубија животот како Ангел во ѓорче и слично и колку лица останаа истрауматизирани од нечовечкото однесување на ОРКИТЕ, но секогаш ќе има некој лик кој ќе се појави и ќе каже ама да може и другиот бил тепач. Толку од објективноста и праведноста ... а денот кога мене или на близок ќе ми наштетат е денот кога ќе ги применам сите "демократски" средства кој ги практикуваат оние кои шират лажен мир.
Највероватно си приметил, ни јас не сум по тепање, колење, убивање. Не треба да си ниту просечен интелигентен за да знаеш дека ништо не добиваш со тоа, апсолутно ништо.
Ниту територии, едноставно не се поклопува со никаква стратегија која вообичаено му ја препишуваат некако севкупно врз албанците. Сосема јасно е дека овие дела кои му ги препишувате врз целото племе се дела кои работат против интересите на племето, па и на државата.
Многу е важно да сфатите дека дела на поединци не може да се земат како дела на цела нација.
Не можеш да кажеш дека албанците ни убија деца, ниту сите албанци беа убијците, ниту тие се ваши деца, затоа што не е можно ти да жалеше повеќе од мене.
Кај кои форуми жив ти се се славеше тоа? Јас насекаде кај сум бил никаде не сум приметил славење, освен некој немиен, такви има и во форумов па ниту се банираат ниту се казнуваат.
Има обострана омраза, не може народот да се обвини за тоа, но што направиле интитуциите во врска со ова? Да не се правиме наудрени, знаеме сите дека се храни народот со омраза.
Стварно ве замислувам дека стварно мислите дека ножевите самите мајки им ги пикнат во чанта за заштита, а таткото ги тренира да колат на труп на животно кој виси.