Насилства во Македонија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Onion гомна да јадат кога кај нас вакви работи се реалност

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не е Омер Буњаку еден од приведениве ? :icon_lol:
неговите и на артан груби потрчковците. АКо се тие нема долго во притвор да бидат. изгледа тие биле..Лично Омер Буњаку.
Еден од осомничените за демолирањето на кафулето Њу Орлеанс во Старата Скопска Чаршија со дебело полициско досие. 24 годишниот О.Б. во навивачкие кругови познат како еден од предводниците на навивачката група Шверцери беше третопријавен за инцидентите на скопско Кале.

На својот профил на Facebook напишал дека е вработен во општина Чаир а од фотографиите може да се забележи како е фотографиран со високи функционери на ДУИ, па и со претседателот Али Ахмети.
Во моментов тој заработи притвор во траење од осум дена. За познавачите на состојбите зачудува фактот што лице кое е веќе обвинето за исто дело, добива толку краток притвор, а второосомничениот за кршењето во Њу Орлеанс ќе се брани од слобода.
http://press24.mk/node/108547

лепотаните...

[DOUBLEPOST=1407416045][/DOUBLEPOST]ова да го направеше воџа на Комити веќе ќе ги имавме соросовите медиуми како плачат за фашизам и бараат негово судење во Хаг а провладините ќе ја бараа поврзаноста со лицето БЦ и обидот за нарушување на одличните меЏуетнички односи...

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.129
Поени од реакции
75.079
Вработен е во некое од министерствата, мислам дека за економија :)
Завршуваш средно фискултурно, немаш факс, и опа си добиваш работа во министертсво или во општина :)

ФОРЦА ЈУВЕ btw :icon_mrgr:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Овај Омер изгледа не разбра дека ВМРО доби апсолутно мнозинството, и во интерес на коалицијата ќе го крка кривично гадно.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Za kakov sozivot ste vie? Dajte mi definicija sto podrazbirate pod poimot sozivot?
Spored vas sozivot e sve sto e makedonsko da se pocituva a sto e albansko i ne mora bas.
Gostilnica zapalena samo zatoa sto e gazdata albanec BEZ da pusta albanska muzika so visok glas (vo Gjorce), kako vie bi reagirale sred centar da se cue albanska muzika so visok glas sekoja vecer?
E pa vie sakate sozivot samo od carsija pa nakaj cair,. a niz centar i drugite naselbi samo makedonskoto da se pocituva.
o ultras be, ja çe ti kazhuvam definicia za nai boli sozhivot so vas u 7 taçki. 1. da bideme isto u zakon i u zhivot -- ako mene me fatat so killo eroin, ili da mrtavam nekoj Albanec, ili da shfercam kuravi od moldova da mozhat moite drugari od sello da go pravat protest i da ne mi faça policia, dodeka na se dokazhe deka nekoj drug go pravill tova. ako samo mene kako etniçka grupacia me façat policiata tova znaçi deka nema fer sudski sistem. 2. uvek da mora da ima tamo nekoi drugi shto go pravat zullumot i go skarat popullaciata, a nikako ja. 3. da mozhe brat mi shto nema iç shkolla da bide minister po nauka ili da bide ambasador u shfiqarska zatova shto se boril u pllanina i zbiral peçurki za çaj. ako ne tova, onda bar ministar za ekologjia. 4. da mozhe drugiot brat mi da ima sfakakvo oruzhanje za odbrana od policia ako go napaxha shto kradel ili gaxhal nekoi albanski objekti za sport, 5. da mozhe ushte drugiot brat mi da prai bizmis u duçan a da ne go pllaça iç danok za tebe ili za tfojata familia, da ne se skarat familiite bezveze, 6. da mozhe ushte mojot drugiot brat da ti krshi izllog i/ili da ti pali duçanot ako go pushtash muzika shto ne mu sfixha a policia da ne mu mesha interetniçki za da ne mu grozuva sozhivot so tebe. 7. da ti go poçituvam kulturata i folklorot i sfe i da ti ohrabruvam da selish u koi sakash gallaksia za da imash sfoj etniçki planeta i sozhivot so nai razvieni formi na zhivot.

Последно уредено:
Член од
18 јуни 2014
Мислења
60
Поени од реакции
35
Можеби барот нема дозвола за пуштање музика ? Нели по новиот закон се наплаќала музикаката :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Можеби барот нема дозвола за пуштање музика ? Нели по новиот закон се наплаќала музикаката :)
Па ако нема дозвола за пуштање музика (за ова не сум сигурна дека е стапено во сила, само шпекулации имаше), ќе дојде инспекција и ќе го затвори/казни, сигурно нема да пуштат бандити да влезат и да искршат се.
Иако во државава ништо повеќе не може да ме изненади.

Член од
31 јули 2014
Мислења
321
Поени од реакции
314
Може се спроведувачи на "законот" од Чаир и околината

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Како што реков треба да има такви закони од кога ќе ја плати и одлежи казната, толку да го здоболи од страв да не му се повтори дома да си ја пушта распукала Шар Планина по пет пати на ден доживотно како молитва да му биде.

Член од
2 октомври 2011
Мислења
82
Поени од реакции
62
"You wanna get Capone? Here's how you get him. He pulls a knife, you pull a gun. He sends one of yours to the hospital, you send one of his to the morgue! That's the Chicago way, and that's how you get Capone!"

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Насер Селмани: Ако навистина македонската музика била причина да се демолира кафулето Њу Орлеанс, тоа е чист примитивизам
Ако навистина македонската музика била причина да се демолира кафулето Њу Орлеанс во старата скопска чаршија, тоа навистина е за секоја осуда. Ова искрено ме навредува како човек и како граѓанин на ова земја.
Мои сограѓани, ова не е патриотизам, туку чист примитивизам. Тие луѓе или не се арни со мозокот или некој ги потикнал на таква глупост. Трето не ми текнува.
Но, во едно сум сгурен. Тој што не знае да ги почитува културните вредности на своите сограѓани од друга етничка припадност, тој не знае да ги цени ниту културните врености на сопствениот народ.
Дополнително сум тажен што ова му се случува на сопственикот на овој локал, кој го запознав случајно пред извесно време. Тој е топ човек. Светски слободоумен човек.
Сакам да му кажам дека следниот пат кога ќе поминам во чаршија ќе застанам на кафе кај него и обавезно ќе барам да ми ја пушти Распукала Шар планина.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ќе излезат ли утре со пароли “ние не го кршиме барови“!? Или “аљбанците не се хуљигани„!?

И после (ќе) читаме на форумов “вие имате погрешен впечаток за нас“. Впечатокот се оформува благодарение на делата кои ги правиме/те. За да правиш добри (општествено позитивни) дела потребно е да имаш мозок. А ако си под условно, и направиш глупост, само го поткрепуваш впечатокот и докажуваш дека не разбираш што ти се збори т.е. немаш мозок. :)

Сега треба да се зголеми штетата за 100%, да си ја платат казната и потоа спокојно да се одмори (еден е под условно, берам до досегашното истражување) 7 месеци.

Баш би ме интересирала реакцијата, да при тој настан идиотите да биле претепани од лицата кои биле внатре. Претпоставувам дека тие би излегле како случајни минувачи. Тоа е старо сценарио. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom