одржуваат кондиција, тамам се смирија малку, сега пак овие овие од полицијава ги провоцираат, нема демокрација во оваа држава.Леле не... уште протести...
неговите и на артан груби потрчковците. АКо се тие нема долго во притвор да бидат. изгледа тие биле..Лично Омер Буњаку.Не е Омер Буњаку еден од приведениве ?![]()
o ultras be, ja çe ti kazhuvam definicia za nai boli sozhivot so vas u 7 taçki. 1. da bideme isto u zakon i u zhivot -- ako mene me fatat so killo eroin, ili da mrtavam nekoj Albanec, ili da shfercam kuravi od moldova da mozhat moite drugari od sello da go pravat protest i da ne mi faça policia, dodeka na se dokazhe deka nekoj drug go pravill tova. ako samo mene kako etniçka grupacia me façat policiata tova znaçi deka nema fer sudski sistem. 2. uvek da mora da ima tamo nekoi drugi shto go pravat zullumot i go skarat popullaciata, a nikako ja. 3. da mozhe brat mi shto nema iç shkolla da bide minister po nauka ili da bide ambasador u shfiqarska zatova shto se boril u pllanina i zbiral peçurki za çaj. ako ne tova, onda bar ministar za ekologjia. 4. da mozhe drugiot brat mi da ima sfakakvo oruzhanje za odbrana od policia ako go napaxha shto kradel ili gaxhal nekoi albanski objekti za sport, 5. da mozhe ushte drugiot brat mi da prai bizmis u duçan a da ne go pllaça iç danok za tebe ili za tfojata familia, da ne se skarat familiite bezveze, 6. da mozhe ushte mojot drugiot brat da ti krshi izllog i/ili da ti pali duçanot ako go pushtash muzika shto ne mu sfixha a policia da ne mu mesha interetniçki za da ne mu grozuva sozhivot so tebe. 7. da ti go poçituvam kulturata i folklorot i sfe i da ti ohrabruvam da selish u koi sakash gallaksia za da imash sfoj etniçki planeta i sozhivot so nai razvieni formi na zhivot.Za kakov sozivot ste vie? Dajte mi definicija sto podrazbirate pod poimot sozivot?
Spored vas sozivot e sve sto e makedonsko da se pocituva a sto e albansko i ne mora bas.
Gostilnica zapalena samo zatoa sto e gazdata albanec BEZ da pusta albanska muzika so visok glas (vo Gjorce), kako vie bi reagirale sred centar da se cue albanska muzika so visok glas sekoja vecer?
E pa vie sakate sozivot samo od carsija pa nakaj cair,. a niz centar i drugite naselbi samo makedonskoto da se pocituva.
Па ако нема дозвола за пуштање музика (за ова не сум сигурна дека е стапено во сила, само шпекулации имаше), ќе дојде инспекција и ќе го затвори/казни, сигурно нема да пуштат бандити да влезат и да искршат се.Можеби барот нема дозвола за пуштање музика ? Нели по новиот закон се наплаќала музикаката![]()