Насилства во Македонија

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Да не си паднал/а на главата случајно? Ако за тебе е тоа нормално, еве јас ти посакувам да осетиш на своја кожа како е, некој твој братучед, брат, сестра, да отиде на ваков начин, и јас да се појавам со реторика "абе детска игра која малку ја претерале. Јебига, се дешава.". Немате ниедна човечка одлика, ни свест, ни срам, ни страв, ни сожалување. А со нечовечки сушества, се знае, во Зоолошка Градина ги чуваме. За вас, само тоа.

Македонците денес не ни стапуваат во брак затоа што немаат ни за тоа пари, не па дете да раснат, ти викаш 4 да накотеле по фамилија. Ало, не сме во Шведска, во Македонија живееме. Тие 4 деца по фамилија од што ќе живеат, од воздух и љубов?

Се согласувам со најголемиот дел од тоа што пиша во постот, но за ова не си во право. Тепани се, и тоа на големо, и на дебело. Но, како и во воовој случај, тоа не се прифатливи/привлечни случки за медиумите па не се третираат во било каква форма на репортажа. Ќе видиш чат пат нешто на нет, но отприлика тоа е тоа. Коментирам колку да бидеме фер, и реални. Само, ова не е тема сеге на муабет, на страна треба да се дискутира.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.559
У источна се помеки затворите или како за кого ?
Јас како што знам од сигурни извори, играат пендреци за оние што се прават курнази. И тоа многу...

@ MONKEY @

ultras
Член од
12 декември 2007
Мислења
280
Поени од реакции
153
Џабе ви се протести кога диктаторот се држи под контрола, само ќе си добиете ќотек ништо нема да решите, јас мислам дека најдобар начин да им се одмаздиме на шипциве е да ги игнорирате во се, да не купувате од кај нив на пазар, економски да ги изолираме, еве веќе некое време кај мене на пазар се намалува бројот на македонци кои купуваат од кај нив, целосно да се изолираат најдобро ќе биде и сами ќе си одат после, тоа е најдобрата одмазда сега за сега, се друго е пиши пропало.
Друже како да ги изолираме економски кога тие се најголеми увозници на прехрамбени продукти во државав, најголем дел од увозов во нашава држава е од албански фирми, а сите пазари во државав се преплавени со продукти купени од Битпазар

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ccc... :-(
Se rastaziv, kolku emotivno site ste ja doziveale sluckava :-(
Bog da bide so negovata familija :-(
Џеси сите шетаме по улици навечер и сите сакаме слободно да го праиме тоа а не да мораш со нож у џеб да шеташ.

Ти не ги доживуваш емотивно ваквите трагични случки? Може другарче од средно/факс/населба да го снајде истото? Нели?

Член од
14 февруари 2011
Мислења
55
Поени од реакции
30
Јас како што знам од сигурни извори, играат пендреци за оние што се прават курнази. И тоа многу...
оди види во Штип во затворот кој е најкурназ како што викаш ти ....

T

templar55

Гостин
Па инцестите у затвор се едни од најмирните, мудро играат. У Битола нели ги малтертираа монструмите без претходна провокација и еден полицаец беше суспендиран.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Друже како да ги изолираме економски кога тие се најголеми увозници на прехрамбени продукти во државав, најголем дел од увозов во нашава држава е од албански фирми, а сите пазари во државав се преплавени со продукти купени од Битпазар
Мислам на тие од селата што продаваат кај мене на пазар, тие да се изолираат, не знам иначе за кои увозници збориш ти.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ви текнува на Планинска бура?!Е тогаш првпат по 2001 добив надеж дека можеме да имаме држава,и дека кога се сака се се може!Стварно се осеќав гордо во тие моменти,кога заеш дека не може некакви муџахедини да бидат над државата и законите!За жал се ислажав,тоа беше само инстант покажување јајца!Да продолжеше во тој стил фирерот,до сега племето ќе се вртеше по трипати пред да фрли отпадок на земја од страв да не го видат џандари,а не ко сега да се шетат со оружје!Рецепт за здрава Македонија,двапати дневно Планинска бура,пред доручек и ручек!
Планинска бура беше тешка фарса, ефтина реклама.
Што мислиш зошто Албанците не се побунија тогаш? Затоа што сценариото беше договорено помеѓу вмро и дуи. Неважни воџи уапсиле, а главните учки у собрание седат и државата ни ја водат.

Член од
12 мај 2014
Мислења
236
Поени од реакции
422
Да не си паднал/а на главата случајно? Ако за тебе е тоа нормално, еве јас ти посакувам да осетиш на своја кожа како е, некој твој братучед, брат, сестра, да отиде на ваков начин, и јас да се појавам со реторика "абе детска игра која малку ја претерале. Јебига, се дешава.". Немате ниедна човечка одлика, ни свест, ни срам, ни страв, ни сожалување. А со нечовечки сушества, се знае, во Зоолошка Градина ги чуваме. За вас, само тоа.

Македонците денес не ни стапуваат во брак затоа што немаат ни за тоа пари, не па дете да раснат, ти викаш 4 да накотеле по фамилија. Ало, не сме во Шведска, во Македонија живееме. Тие 4 деца по фамилија од што ќе живеат, од воздух и љубов?

Се согласувам со најголемиот дел од тоа што пиша во постот, но за ова не си во право. Тепани се, и тоа на големо, и на дебело. Но, како и во воовој случај, тоа не се прифатливи/привлечни случки за медиумите па не се третираат во било каква форма на репортажа. Ќе видиш чат пат нешто на нет, но отприлика тоа е тоа. Коментирам колку да бидеме фер, и реални. Само, ова не е тема сеге на муабет, на страна треба да се дискутира.
Не е само стандардот важен за демографија. Многу подлабок е проблемот. Ако беше проблемот само стандардот тогаш Македонците во дијаспората ќе имаа 4-5 деца, а како гледаш сите имаат пак минимален просек 1-2 деца, па ни толку. Сите што ги знам Македонци што се во Европа или Америка се во просек 1-2 деца. Повеќе е културен феноменот отколку економски. Одмори, облека, скапи коли, дневна шема, патувања стана дел од нашето постоење, а го забораваме она за што навистина постоиме.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Би сакал да искоментирам за инцидентов нешто..
Прва работа многу е глупо што сите на фејсбук пишуваат почивај ангелу наш ова она.Лесна му земја на детето стварно ми е многу криво и ептен ми жал,но уште една трагична работа дека повторно иде тој акцент на македонски синдром со кршење тастатури.Јас живеам во Гостивар,знам што е соживот,и имам другари албанци,сум видел свашта од ножови до пиштоли како се носеле,но ова искрено е банално.Како може родител да дозволи дете ДА ВОСПИТА ДЕТЕ!!! да оди и да му дае убоди со нож на друго дете,при тоа да искрши палка од него и секира.Ова искрено е срамота и невидено и се докажува дека некој очигледно е на многу ниско социолошко ниво(не потенрцирам Албанци или слично).Исто,убиството настана поради точак,ем му го украле точакот ем го убиле,јас да би бил татко/брат,стрико или слично во буквална смисла одам и палам све што е во близина на убиецот,кој како сака нека го свати ова,ама да ми убие некој дете заради точак,со заби ќе го изгризам.Не се искорени и неможе да се искорени тоа поседување на ладно оружје кај некои одредени лица.До пред некое време се носеше за украс да бидеме реални ретко се случуваше да настане ваков инцидент,но последно време,а вклучиш вести деца се истепале и едното го избодело другото со нож или му ја пукнало главата со шипка.Ако си толку јак факер или тепач господ ти дал две раце тепај се види дали ти држи,не едно,две ножот и пиштолот.Почнавме да живееме како во гета,ќе дојде некој мисир што без причина нож ќе ти зачука или ќе те пукне од никаде.Мора да се освести малце народот оваа не смее да продолжи вака,уште колку деца треба да настрадаат за на некој ТЕЖОК КРЕТЕН од родител на кој никако да му светне дека оружјето не е играчка со која треба да се заминава некој,па у пи*ку матер више секој втор калаш има дома,ајде и базуки нека почнат да чуваат па ако комшијата ти истурил вода на глава по грешка земи разнеси цела зграда.Не ми е гајле дали е албанец,или ром или македонец ти невино дете да убиеш на таков начин треба стварно да ти фали нешто,а искрено најмногу ме нервира толку ниското социјализирање од некои што стварно му нема крај,ако незнаеш да живееш со луѓе имаш села,оди таму тепај се со мечки и такви срања.Колку и да бидам погрешно сфатен ич,ама ич не ми е гајле,малу е што гори пола Ѓорче,треба повеќе,изгледа овој народ само со стап може да си ја научи лекцијата како што треба!

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846
Зошто не не бива бе? Неможеш ти никој да обвиниш зошто не излегол на улица на протестира. У полициска држава, шо вечерно време кога си идам повеќе полицајци има од кучиња не се протестира. Се виде досега што се дешава со македонците шо протестираат за било што, немора да е од етнички причини. Проблемот е само, и исклучиво во државата, политичарите и институциите. Плаќаме радиодифузија да се информираме? Не плаќаме да не лажат. Плаќаме даноци да сме безбедни? Не бе плаќаме даноци да не колат. Мора да се даде до знаење на политичарите дека не сме офци за стрижење. Прво влагаш во сите продадени курви кои себеси се нарекуваат новинари и палиш све таму. Како не им е срам онака да се продаваат, тоа е чист криминал според мене. Палење на опремата и студијата, нив на судење за лаги и клевети и поткуп. Кога веќе државата ќе нема со што да врши пропаганда тогаш ќе се потчини на народот и ќе биде трапспарентна. Јас почнав со бојкот на сите медиуми, абе земај ресиверот и скрши го, фрли го низ прозорец, многу поубаво ќе ви е.
Џабе мислам палење на касети,докуметни и се,кога народор Е ВЕЌЕ ИСПРАН,немаат ништо во главата,неможе некој да каже на владата дека НЕ сма офци,кога НИЕ сите ја избравме,да,НИЕ сите,иако и јас не отидов да гласам што мислам дека е само трошење време...Суд,собрание,влада,полиција,алфи вакви такви,се нека се запали,тие се тие што мирните македонци ги малтретираат,а гнасните шпони ги оставаат на мир и се плашат од нив...

M

.:makedonec:.

Гостин
Болесници, еј, со копачи и секири, како племе средновековно. Тоа мора де се некои како оние „обесправените“ и „прогонетите“ од Радишани.
Па што очекуваш ти, психички растроен народ ти е тоа...ако воопшто може да се нарече народ по ваквите гестови.... племе можеби, со оглед на тоа дека племињата во Африка се маваат и тепаат со стрели , копја и стапови (што е нешто слично на копачи и секири) ... додека народот македонски целосно е посветен да им помогне на загрозените луѓе во Србија и Босна кои жива глава спасуваат овие нашиве ''африканци'' со копачи и секири маваат како да се во Африка во лов на антилопи ,ова ако не ја прелеа чашата, тогаш значи дефинитивно имаме сериозни проблеми кои цело време се игнорираат !
Сочувство до семејството !

Последно уредено од модератор:
Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
оди види во Штип во затворот кој е најкурназ како што викаш ти ....
Кој затвор бре, кај има затвор кај нас, ова ли е затвор?????

Пола македонија ги нема овие услови по дома , они во затвор се прчат. Иначе оваа е бандата со дрога што ги фатија.

Член од
7 септември 2008
Мислења
62
Поени од реакции
44
Многу ми е жал за детево, и мене истотака во Скоје пред една недела ми беше украдено радиото од колата. Јас сум албанец и би ги казнил со доживотен затвор и трите убијци

Kajgana Shop

На врв Bottom