Насилства во Македонија

Член од
14 август 2006
Мислења
45.609
Поени од реакции
85.342
Груевски веќе неколку години флагрантно се праи на удрен. Али е прилично ревносен кога зима арач, казни, глоба, кога измислува давачки, и сето тоа селективно го применува (само врз својот народ).
Да беа Албанците малце побистри споменик ќе му изградеа на Груевски и сите ќе гласаа за ВМРО ДПМНЕ.
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 14:31 ---
Да де, наместо да убијат неколку, па да се израмни малку резилтатот, пху, безрбетници...
Па цитираниот велеше дека се израмнил резултатот.

За да се израмни резултатот ќе треба етничко чистење да се спроведе - ете толку многу сте во предност (кога веќе збориме со спортски речник).

Член од
25 март 2012
Мислења
8.682
Поени од реакции
5.372
Под голем стрес биле. И се баби и дедовци. Плус некој од каурите извадил нож. А полицаецот непрофесионален наместо да го убие на лице место, му рекол само не бива така. Гледај Алсат ако не веруваш.
--- надополнето: 15 ноември 2013 во 14:12 ---

Зависи од меѓународна поддршка. Ама „консензуален“ кандидат не смеат да добијат. Или ако веќе го добијат, нека биде Грујо. Па нека си ја оконча кариерата така. А за насилствава, ништо чудно да почнеме да читаме дека вооружени групи се собираат негде.
Зошто не смеат да добијат? Сега прифаќаш дека инцидентиве му прилагаат на Груевски?
Со кој памет помилсуваш дека Али бара консензуален кандидат а истовремено притиска со тепање македонци???
Каква атмосфера се креира денеска со инцидентиве ако не атмосфера во која се отежнува коалицирање на партии мак. и алб. за дури во првиот круг???

Член од
14 август 2006
Мислења
45.609
Поени од реакции
85.342
Pa bas deka nemalo, a joga ovie sakale da vratat vo niven avtobus kako odma dosla policijata.
Епа они имаат њух како свињи - многу јак.
Коа ќе намирисаат Комити идат натаму аутоматски. Вчера да видиш кај Борис Трајковски колку имаше желки, шмелки и друго.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.288
Поени од реакции
118.362
Pa bas deka nemalo, a koga ovie sakale da vratat vo niven avtobus kako odma dosla policijata.
Полицијата дошла за да изврши увид за претходно настанатата тепачка, а кога дошол другиот автобус они беќе биле тука и спречиле нов инцидент. Сеа тоа што на нам Македонците не ни одговара што ги спречиле да ги измлатат Албанците од вториот автобус е сосем друг муабет.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.682
Поени од реакции
5.372
Кај си бе ти, цела тема те чекам да ја цитираш оваа вест: Албанци од Страшинце вчера едвај спасиле жива глава . И веднаш да вратиш и поентираш дека ете не се само македонците тепани во оваа држава, туку има иживувања врз невиното албанско население од страна македонците. Плус да додадеш дека вчера се случила кристалната ноќ за албанците, а ние тука кукаме што некои деца биле малце удрени во автобус, а може и самите се удриле за да ги окриват албанците.
Види, јас сум никој и ништо за да те убедам тебе било што, има обострано инциденти, ако сакаш да почнеме сега да пресметаме кој е поголема жртва бујрум, го имам и дарданија да ми помогне, но тоа нема да не одведе никаде, ниту сум во состојба да се вртам во круг....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.609
Поени од реакции
85.342
Полицијата дошла за да изврши увид за претходно настанатата тепачка, а кога дошол другиот автобус они беќе биле тука и спречиле нов инцидент. Сеа тоа што на нам Македонците не ни одговара што ги спречиле да ги измлатат Албанците од вториот автобус е сосем друг муабет.
Албанците од другиот автобус веројатно не биле виновни за ништо и според некоја логика добро е што поминале без ништо.

Но сепак, Албанците покажаа на повеќе примери дека секогаш застануваат во одбрана на своите, што и да направиле. Свеж пример е велигденскиот масакр на деца од лани.
Така да на секој нормален Македонец, би требало да му е сеедно дали станува збор за некој кој тепа и убива кафирчиња или некој кој ги брани таквите тепачи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.429
Поени од реакции
26.704
Зошто не смеат да добијат? Сега прифаќаш дека инцидентиве му прилагаат на Груевски?
Со кој памет помилсуваш дека Али бара консензуален кандидат а истовремено притиска со тепање македонци???
Каква атмосфера се креира денеска со инцидентиве ако не атмосфера во која се отежнува коалицирање на партии мак. и алб. за дури во првиот круг???
Пуно, знам дека си малку бавен, затоа специјално за тебе ќе одиме чекор по чекор. Да не се почувствуваш дискриминиран.

1. Аљи вика или консензуален кандидат или не излегуваме на избори. Прво ќе разговарал со Груевски.
2. Грујо го игнорира комплетно, а Аљи добива информации дека ВМРО си прави сондажи за нивни кандидати, кои на командантот не му се допаѓаат.
3. Бара поддршка од Америте, тие му викаат ете ти го Волерс, кршете глава. Ние си имаме побитни работи во Сирија. Кој те тераше да се излетуваш.
4. Сега Али е оставен на избор или да ја стави цела кариера на ризик и да договара кандидат со СДСМ, а постои можност да биде одбиен и од таму, или да предизвика инциденти и криза кои ќе ги примораат Америте да се вклучат на повисоко ниво, и да го натераат Грујо да прифати консензуален кандидат.
5. Ако не му успее ни едното, ни другото, инцидентите му даваат можност да ретерира. Да урла по митинзи дека со каури не може договор и да предложи некој од командантите.

Сега појасно, или треба и потточки?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.609
Поени од реакции
85.342
, ако сакаш да почнеме сега да пресметаме кој е поголема жртва бујрум, го имам и дарданија да ми помогне, но тоа нема да не одведе никаде, ....
Тоа апсолутно ќе не доведе до констатирање на реалноста преку факти, кои сите ги знаеме, па затоа можеби е беспотребно да се зафаќаме за тоа.
Зарем мислиш дека на некој од овие кафири тука не му е јасно кој е соодносот на нападите? Зарем некој не знае дека неделно се сквернави по една кафирска светија некаде низ Македонија, кај што Албанците се мнозинство? Зарем не читаме за секој ден нападнато дете од Албанци? Па правевме статистика бе Пуно, провери низ форумов. И не сме ние у Тунгузија, тука сме, со свои очи глдаме и на своја кожа трпиме, секој ебан ден, тоа што власта систематски одбива да го забележи. Тоа воедно ќе биде и една од главните причини заради кои вашиот другар Грујо ќе изгуби на избори (btw ја сум ВМРО-вец)

Член од
23 август 2010
Мислења
40.288
Поени од реакции
118.362
Албанците од другиот автобус веројатно не биле виновни за ништо и според некоја логика добро е што поминале без ништо.

Но сепак, Албанците покажаа на повеќе примери дека секогаш застануваат во одбрана на своите, што и да направиле. Свеж пример е велигденскиот масакр на деца од лани.
Така да на секој нормален Македонец, би требало да му е сеедно дали станува збор за некој кој тепа и убива кафирчиња или некој кој ги брани таквите тепачи.
Види, јас отсекогаш сум бил против насилство! Ако на насилството вратиме со насилство ќе има уште повеќе насилство. Ама па од друга страна ова веќе не се издржува, невини деца страдаат а некои луѓе си ги прчат во своите фотељи... Нешто мора да се превземе, ова веќе не иде вака. Само знам дека џабе го праиме муабетов, се ќе си остане исто и после овие инциденти. Ќе промуабетиме ние на форум тука како треба да биде во иднина, ќе спласне напнатоста и се ќе си остане исто, т.е. ќе отиде накај полошо. И после се чудиме зашто многу млади луѓе си оделе од земјава, епа затоа.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Pa toa e se so edna cel , da ne proteraart od sopstvenata drzava i oni da vladeat, kaj demografski ke ne sotrat pa uste ni fali da si zaminat mladite.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Полицијава ни е страва !
Коа треба да се „воведе ред“ на трибини кај што се Комити, мислиш ќе влезат со се тенковите и авионите што ни скапуваат, ама у вакви ситуации се мирни и кротки мачиња.

Едно прашање ми се мота низ глава:
Два-три месеци на станицата кај Бит пазар имаше дифендер со 3-4ца припадници на ЕБР, денес ги нема. Зошто ?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.609
Поени од реакции
85.342
Таткото на девојчето кое вчера беше претепано во 65-ка
„Страшно е ова што се случува, среќен сум што ќерка ми е жива“
Сашо Трипуновски, жител на скопското село Булачани, е татко на малолетната девојка која беше една од осумината претепани средношколци – Македонци, вчера во автобусот на линијата со број 65.

Девојката по ноќта помината во болница денеска е пуштена на домашно лекување и се чувствува подобро.
„Има мала главоболка, но добро е, фала му на бога. Не знам што да кажам, немам зборови. Се чувствувам многу вознемирено и исплашено.Ова што се случува во последно време е загрижувачки. Оти човек да се доведе во ситуација сериозно да размисли дали да ги пушти децата на училиште е и повеќе од загрижувачки. И сега во иднина ќе треба секоја вечер да се тресам од страв на автобуската станица чекајќи ја дали ќе се врати жива и здрава од училиште“, вели Трипуновски.
Според зборовите на девојчето кога раскажувала дома што се случило во автобусот, напаѓачите прво го попречиле патот со две возила, а потоа маскирани со шалови и шамии и наоружани со шипки и безбол палки влегле внатре и почнале безмилосно да ги удираат патниците. Зборувале на лош македонски јазик. Кога автобусот бил сопрен, дел од патниците, откако ги виделе маскираните и наоружани насилници, почнале да викаат кон возачот да не запира и да не ги отвара вратите, но веќе било предоцна.

Ф

Флеш

Гостин
Искрено , не ми е гајле што се случуваат овие работи .... не ми е гајле дури и да загине некој .... зошто радикален ?! сета оваа глупост наречена тепања се прави од правење важен и мангуп .... живеам у маало со глупи деца каде што секојдневие е ова .... ако не се тепаш , ти си никој и ништо .... баш :гомце: за ова .... ова е доказ за културата на оваа генерација која сеуште се пали на филмот Ране .... идиот си останува идиот ... паметен како мене ќе си остане паметен и покрај тешкоитите и искушенија ги поминуваме од вакви идиоти да ти се комшии ... ова го зборувам од вистинско искуство ... за жал (n)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.682
Поени од реакции
5.372
Пуно, знам дека си малку бавен, затоа специјално за тебе ќе одиме чекор по чекор. Да не се почувствуваш дискриминиран.

1. Аљи вика или консензуален кандидат или не излегуваме на избори. Прво ќе разговарал со Груевски.
2. Грујо го игнорира комплетно, а Аљи добива информации дека ВМРО си прави сондажи за нивни кандидати, кои на командантот не му се допаѓаат.
3. Бара поддршка од Америте, тие му викаат ете ти го Волерс, кршете глава. Ние си имаме побитни работи во Сирија. Кој те тераше да се излетуваш.
4. Сега Али е оставен на избор или да ја стави цела кариера на ризик и да договара кандидат со СДСМ, а постои можност да биде одбиен и од таму, или да предизвика инциденти и криза кои ќе ги примораат Америте да се вклучат на повисоко ниво, и да го натераат Грујо да прифати консензуален кандидат.
5. Ако не му успее ни едното, ни другото, инцидентите му даваат можност да ретерира. Да урла по митинзи дека со каури не може договор и да предложи некој од командантите.

Сега појасно, или треба и потточки?
Интересно сценарио, нема што, секој македонец би поверувал...

Еве го моето:
Аљи му вика на Груевски дека треба да имаме заеднички кандидат, дека веќе треба да гледаме кон иднината, одамна заврши војната, раните се излечени...
НО Груевски комплетно го игнорира, знаејќи колку шлаканици изеде за Талат од народот и нема намера да ризикува пак...
Аљи оди во Америка на излет, да се слика со некоја ѕвезда евентуално, но овде личи дека отишол за да го исплаши Груевкси демек така ќе го притиснуе со се цела Америка...
Груевски што да прави, што да прави, почнува со својата тактика кој секогаш пали овде, иницирање инциденти, така полицијата исчезнуе или па се оќорави и спиралата се зголемува, и ОП Груевски има алиби за да не искача со заеднички кандидат, демек уште е рано, раните не се излечени, неодамна имавме војна, со Талат е доволно за овој мандат....

Мислам така затоа што не е можно да се случуваат инициденти толку често а полицајци има на секој метар, а полицијава не ја раководи ДУИ, туку ДПМНЕ, обвинети за инциденти нема воопшто, особено за инцидентите сторени од македонци...
А алфи има во Скопје повеќе од колку што можеме да замислиме, може во секој автобус да ги има, но....

Инциденти секој може да иницира, јас лично сом 1000 евра можам да најдам колку што сакам хулигани албанци кои би тепале дури за помалку, но кога би знаел дека полицијата ќе ја заврши својата работа нема да смеам, затоа што ќе ги најдат и ќе ме откријат и мене, освен ако јас не сум полицијата......

Kajgana Shop

На врв Bottom