Надворешни односи на Македонија

Член од
13 јуни 2009
Мислења
787
Поени од реакции
420

А на лепотанов кога ќе му направиме споменик во тутунскиот комбинат у скопје. Може да се викнат потомците на "администрираните" евреи да го откријат.
Кој е ова детaли ,нешто,овај лево на мицкоски личит :)
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
4.040
Поени од реакции
5.042
Кој е ова детaли ,нешто,овај лево на мицкоски личит :)
Патник низ времето maybe ?
Тој пред него на Чаушеску со залижаната фризура , а ќељајцата на Лукашенко :icon_mrgr:
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.255
Поени од реакции
7.458
Овде не станува прашане за понуди и задолжениja.
Овде станува прашане за утврдуване на чествуваниja от заедничката ни историja.
Ако некоj има предлог...може да го стави на маса. Тоа е утврдено во документот,што подпишаха и ратификуваха двете влади.
Ако сметате на ангажманот за споменика на Каварналиев тоа не произлегува от договора за приjaтелство,а от мегународните конвенции за воените споменици и гробови.
Не, туку станува збор за тоа кој колку инвестира/прави отстапки во договоров за пријателствово. Те прашувам, каква, и колкава инвестиција/отстапки во тој договор има направено Бугарија. До сега разбираше баш убаво македонски, сега три цитати по ред се правиш како да пиеш ефтина нафта. Сакаш на бугарски да те прашам? Тоа е? Како ќе избегнеш да дадеш прецизен одговор тогаш?
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.939
Поени од реакции
2.228
Испаѓа не добрососедски договор туку диктат под закана. Пример да признаете Македонцка нација јазик како што признава цел свет и со тоа нормално Македонско малцинство во Бугарија, чак и да признаете вина што прогонувавте Македонци во вашата земја. Не губите политички ништо туку за помирување потребно е сите страни да признаат грешки и вина каде што има.
Каде е диктатот?
Многу пати сме зборували,дека вакви атрибути не се признават со државни акти.
Ке ме извиниш,но за прогонуване и збор не може да става, кога овде има бегалци от Егеjска и Вардарска Македониja
За какво прогонуване можеме да зборим ,кога до 1939 година от Македониja имаш во Бугариja:
1 премиер
8 министри
70 депутата
20 дипломата
10 митрополита
100 публициста
35 артиста
150 судии
100 бирократа на високи дложности
8 генерала
31 полковници
800 офицери
4 лидери на различни политички партии
За какво прогонуване можеме да зборуваме?!

[DOUBLEPOST=1563463770][/DOUBLEPOST]
Не, туку станува збор за тоа кој колку инвестира/прави отстапки во договоров за пријателствово. Те прашувам, каква, и колкава инвестиција/отстапки во тој договор има направено Бугарија. До сега разбираше баш убаво македонски, сега три цитати по ред се правиш како да пиеш ефтина нафта. Сакаш на бугарски да те прашам? Тоа е? Како ќе избегнеш да дадеш прецизен одговор тогаш?
Тоа не е инвестициja или пазарлак. Прочитаj си договора, тамо се зборува за сосем други работи. Нема ни пазарене ни остапки, ни инвестира.
Eве ви го и протоколот от првата средба за коj зборувам.
https://drive.google.com/file/d/1KFIu22laiQlnEZCfDUgyQoXt_Vvyhek1/view
 
Последно уредено:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.255
Поени од реакции
7.458
Тоа не е инвестициja или пазарлак. Прочитаj си договора, тамо се зборува за сосем други работи. Нема ни пазарене ни остапки, ни инвестира.
Eве ви го и протоколот от првата средба за коj зборувам.
https://drive.google.com/file/d/1KFIu22laiQlnEZCfDUgyQoXt_Vvyhek1/view
Го имам читано, генију. Само затоа што ти така го интерпретираш, не значи дека така И Е. А лесно е да го карактеризираш како нешто друго затоа што твојата страна ништо нема ставено на кантар, затоа викаш дека не е пазарлак. Честито, станавте Кање Вест од Балканот.
 

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.607
Поени од реакции
214
Каде е диктатот?
Многу пати сме зборували,дека вакви атрибути не се признават со државни акти.
Ке ме извиниш,но за прогонуване и збор не може да става, кога овде има бегалци от Егеjска и Вардарска Македониja
За какво прогонуване можеме да зборим ,кога до 1939 година от Македониja имаш во Бугариja:
1 премиер
8 министри
70 депутата
20 дипломата
10 митрополита
100 публициста
35 артиста
150 судии
100 бирократа на високи дложности
8 генерала
31 полковници
800 офицери
4 лидери на различни политички партии
За какво прогонуване можеме да зборуваме?!

[DOUBLEPOST=1563463770][/DOUBLEPOST]
Тоа не е инвестициja или пазарлак. Прочитаj си договора, тамо се зборува за сосем други работи. Нема ни пазарене ни остапки, ни инвестира.
Eве ви го и протоколот от првата средба за коj зборувам.
https://drive.google.com/file/d/1KFIu22laiQlnEZCfDUgyQoXt_Vvyhek1/view
Бугарија државата на Боко Мафиотот :tvg:

https://www.youtube.com/watch?v=gEvSX4DGCnc
https://www.youtube.com/watch?v=sCekcTaBtIg
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.939
Поени од реакции
2.228
Го имам читано, генију. Само затоа што ти така го интерпретираш, не значи дека така И Е. А лесно е да го карактеризираш како нешто друго затоа што твојата страна ништо нема ставено на кантар, затоа викаш дека не е пазарлак. Честито, станавте Кање Вест од Балканот.
Како ти го интерпретираш,можеш да ни кажеш?
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.939
Поени од реакции
2.228
Специално за второто ти видео
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.939
Поени од реакции
2.228
Културно-историски едиторијал со благослов от Б'лгарска
Тежко на таа држава, што работи по нарачки на странски држави.
Едно мора да се каже, виде се дека отваране на нови и нови и нови проблеми со сите соседи не е плодородна надворешна политика. Този филм го гледавме около 10 години.
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.255
Поени од реакции
7.458
Тежко на таа држава, што работи по нарачки на странски држави.
Едно мора да се каже, виде се дека отваране на нови и нови и нови проблеми со сите соседи не е плодородна надворешна политика. Този филм го гледавме около 10 години.
Тешко нам, точно.

Така е (Турција, Србија, Романија, Македонија). Али среќа имате дебел тепих, и уште подебел џеб кај ЕУ. You're just a discount Greece right now. Minus the Recession.
 

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
12.939
Поени од реакции
2.228
Тешко нам, точно.

Така е (Турција, Србија, Романија, Македонија). Али среќа имате дебел тепих, и уште подебел џеб кај ЕУ. You're just a discount Greece right now. Minus the Recession.
За надворешната политика на Македониja зборуваме :)
 
На врв Bottom