Надал vs. Федерер

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Каква врска има стравувањето од играчи кога се работи за убрзување во рок од 2 секунди во полн спринт и кочење во една секунда, дали разбираш кое напрегање е тоа за колената? Роналдо со скроз здрави одеднаш ги еба и толку беше! не мешај судии нити пак имаа врска тоа што у тенисот нема контакт..Јас ти кажувам реално како што е колената се најосетливот дел кај скоро сите спортисти кои се занимааат со трчање. Поготово ако се работи за нагло кочење, се надевам си учел Физика и ме разбираш, без навреда. Надал го прави тоа на велико на секој меч е затоа друже нема да иде до 16 грен слема па какви сака доткори нека има околу него тоа е факт. Не дека го мрзам, напротив еден од најфер тенисерите е и згора на тоа скоромен е. Но сепак мора да бидеме реални!
Во мојот фанклуб имав презентирано многу обемен текст за повредта на Надал, составен од неколку специјалисти и превземен од ТВ, и плус преведено на Македонски....Затоа мислам дека никој не можи да ми кажи за повредата на Надал или пак како да ми ја споредуваш со Роналдо....Не се фалам, дека играм тенис, но знам која е таја брзина....Ако отсокот на топчето на Вимболдон е најбавен, тогаш на УС Опен е најбрз....и затоа Надал не го освојува овој турнир, бидејки игра дефанзивно, а не поради замори и триста глупости...

--- надополнето ---

Абре луге престанете да се глупирате..Да не беше Тони ,Рафаел сега немаше ни да играе тенис..Е сега како прво голем навивач сум на Федерер.Надал како таков играјач и со оваа игра нема да може да издржи да игра на оваа ниво на пример како Федерер и да ја има таа доминација..Не е дека не го сакам и тоој самиот кажа дека не сака да игра до 30 години.реално Надал ако не ги смали турнирите тенисот ке остане без надал за 2-3 години..Зошто надал никогаш го нема освоено УС Опен?Кон крајот на сезоната Надал е психолошки и физички е исцеден а америчкиот бетон ем е најбрз еми ги убива колената. Заслужено ги освои и вимблдон и Гарос но да го стигне федерер тоа малку потешко(малку повеке)еве една задача за Надал..(од мене)нека го престигне рекордот од 23 полуфиналиња на Гренд Слем турнири и јас ке го прогласам за најдоминантен најнадарен и најдобар тенисер во опен ерата..поз

А да ти гарантирам дека ке го престигне рекордот по гренд слем турнири, освоени ?? Не се гледат полуфиналиња, туку титули, кои сега Роџер ги има 16....Кога Надал ке има исто години како Роџер ке има повеке титули...

Да го престигнел рекорд од 23 полуфиналиња??? Хахахахах.....То ти е исто како да кажиш дека Германија е најдобра во фудбал, оти има најпоке полуфиналиња.....

Смешки

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
брат кочи сега малку вие зборувавте дека надал ке стане најдобар играч(со самото тоа што го руши рекордот -16 Гренд слем титули)епа ако сакаш баш да знаеш најголемите легенди на оваа прекрасна играа сами изјавија дека цитирам за нив,,федерер секогаш ке биде најдобар играч на оваа играа бидејки има 16 титули и 23 Гренд слем финалиња - затоа што тоа ја покажува неговата доминација во тој период..)и биди сигурен дека таква доминација нема НИКОГАШ да се повтори..јас не викам дека за сега надал е НАЈДОБАР,,а ти мисли си и живеј си со мислата деко тој рекорд е ирелевантен..за крај.. самата таа доминација покажува кој е кој во опен ерата,,а надал ..ке видиме колку ке му издржат КОЛЕНАТА..а тоа ако надал продолжи така ке има 20 титули ке видиме..онли тајм вил тел..позз

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Респект....Само времето ке покажи, ние само можи да нагаѓаме, погодуваме и слично....Јас не мислам дека Федерер не е најдобар ?! Кој го кажа тоа....Роџер Федерер е најголем меѓу најголемите и тоа е факт....Нема подобро од тоа фан на Надал ко мене да го признае тоа....Во тоа јас ја гледам големината....Се надевам дека кога еден ден ке го мине и ке имам задоволство да го прочитам и јас....истиот пост со само сменати имиња....But, you just said....Time will show.....

Поздрав

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Уште тупите со прогнози? Ни самиот Господ не знај дали Надал че стаса до 16 грендслеми, алоо... Безвеза муабети правите...

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Крајота ќе каже, полека, рипни па кажи оп.
poz

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
18.486
Респект....Само времето ке покажи, ние само можи да нагаѓаме, погодуваме и слично....Јас не мислам дека Федерер не е најдобар ?! Кој го кажа тоа....Роџер Федерер е најголем меѓу најголемите и тоа е факт....Нема подобро од тоа фан на Надал ко мене да го признае тоа....Во тоа јас ја гледам големината....Се надевам дека кога еден ден ке го мине и ке имам задоволство да го прочитам и јас....истиот пост со само сменати имиња....But, you just said....Time will show.....

Поздрав
Секоја чест друже...

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ако поминат вечерва ги чека средба во полуфинале. Без разлика во каква форма играат, нивните дуели се секогаш најголема атракција. :)

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Нели се наместени за во финале? Секогаш така правеа, сега видоа дека тешко се стига до секое финале, и оп да кренат креативост малку. Дај боже да биде така, ќе гледаме интересен тенис ...

С

сашенко

Гостин
Да да полуфинале ке играат...мора да биде јако.Незнам каква е статистиката за нивните полуфинални мечеви а и немаат играно многу пати.Се сеќавам еднаш или двапати имаа играно полуфинале во шангај-купот и тепаше федерер...

P

PewDiePie

Гостин
Пусти Американци му ги тргнаа од неговата половина на Родик,и Федерер и надал за да може да влезе некако во полуфинале/финале.

Ќе биде интересено полуфиналето утре.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Можеби ќе биде интересно, само нема да биде меѓу нив. :P

P

PewDiePie

Гостин
Ќе почекаме за двобој меѓу двајцава. јак овој надал мамата :tv:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.740
Поени од реакции
18.486
Dali kje gledame pak Nadal vs Federer finale?!:tv:
Да се надеваме, уште еден епски меч најверојатно, мада јас мислам дека еден од нив ќе испадне пред финале. Кој? стварно не би можел да кажам...

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Да се надеваме, уште еден епски меч најверојатно, мада јас мислам дека еден од нив ќе испадне пред финале. Кој? стварно не би можел да кажам...
A shto mislish ti??? Lopez, Verdasco/Ferrer, Wawrinka/Querrey, Youzhny kje go butnat Nadal???:nenene: Ako pagja nekoj toa e Fedex protiv Nole ili kje se gleda epskoto finale shto go posakuvaat site:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom