- Член од
- 13 август 2009
- Мислења
- 9.544
- Поени од реакции
- 5.772
Во мојот фанклуб имав презентирано многу обемен текст за повредта на Надал, составен од неколку специјалисти и превземен од ТВ, и плус преведено на Македонски....Затоа мислам дека никој не можи да ми кажи за повредата на Надал или пак како да ми ја споредуваш со Роналдо....Не се фалам, дека играм тенис, но знам која е таја брзина....Ако отсокот на топчето на Вимболдон е најбавен, тогаш на УС Опен е најбрз....и затоа Надал не го освојува овој турнир, бидејки игра дефанзивно, а не поради замори и триста глупости...Каква врска има стравувањето од играчи кога се работи за убрзување во рок од 2 секунди во полн спринт и кочење во една секунда, дали разбираш кое напрегање е тоа за колената? Роналдо со скроз здрави одеднаш ги еба и толку беше! не мешај судии нити пак имаа врска тоа што у тенисот нема контакт..Јас ти кажувам реално како што е колената се најосетливот дел кај скоро сите спортисти кои се занимааат со трчање. Поготово ако се работи за нагло кочење, се надевам си учел Физика и ме разбираш, без навреда. Надал го прави тоа на велико на секој меч е затоа друже нема да иде до 16 грен слема па какви сака доткори нека има околу него тоа е факт. Не дека го мрзам, напротив еден од најфер тенисерите е и згора на тоа скоромен е. Но сепак мора да бидеме реални!
--- надополнето ---
Абре луге престанете да се глупирате..Да не беше Тони ,Рафаел сега немаше ни да играе тенис..Е сега како прво голем навивач сум на Федерер.Надал како таков играјач и со оваа игра нема да може да издржи да игра на оваа ниво на пример како Федерер и да ја има таа доминација..Не е дека не го сакам и тоој самиот кажа дека не сака да игра до 30 години.реално Надал ако не ги смали турнирите тенисот ке остане без надал за 2-3 години..Зошто надал никогаш го нема освоено УС Опен?Кон крајот на сезоната Надал е психолошки и физички е исцеден а америчкиот бетон ем е најбрз еми ги убива колената. Заслужено ги освои и вимблдон и Гарос но да го стигне федерер тоа малку потешко(малку повеке)еве една задача за Надал..(од мене)нека го престигне рекордот од 23 полуфиналиња на Гренд Слем турнири и јас ке го прогласам за најдоминантен најнадарен и најдобар тенисер во опен ерата..поз
А да ти гарантирам дека ке го престигне рекордот по гренд слем турнири, освоени ?? Не се гледат полуфиналиња, туку титули, кои сега Роџер ги има 16....Кога Надал ке има исто години како Роџер ке има повеке титули...
Да го престигнел рекорд од 23 полуфиналиња??? Хахахахах.....То ти е исто како да кажиш дека Германија е најдобра во фудбал, оти има најпоке полуфиналиња.....
Смешки