Навредливи билборди во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Баш ме занима дали ќе ти се сипат атеистите од форумов да ја докажат својата бескомпромисност во борбата против опиумот за прос народ. А можда и нема пошо им кинам рука со постов. ;)
Here he goes again...
Што ќе му се сипат, пола и повеќе се банирани. :D

Редно време беше некој да се појави со ваков билборд, св. Димитрија се наполнија со пари...

Баш сега на еден пријател му го дадов тој пример. Сеуште чекам да видам билборд на кој е нацртан Муахамед, со тоа бомбата на глава, како јаде свинско, во реклама за Промес, на која пишува: "Промес -- вкус на кој никој не може да одолее".
Христијанството крка ќотек од уметниците редовно. Црквите се жалат, протести се прават...никому ништо. Уметникот е слободен пак да се заебава со Исус. Кај исламот не е така.

Oкеј нема храбри изгледа.

Ајде, ми даде идеја што да нацртам ново на deviant art. Само да најдам време, аплоудирам и линкувам во темава, да не биде дека не го резилиме исламот.

Ќе ја постирам сликата и на македонски портали по избор/предлог на увредениве наши христијани.

Па овие фраериве од Скопје Креатива што не го поставиле пророкот Мухамед на билборд.Вака црква е лесно да се исмева.Ама да беше Мухамед на билборд ќе гореше цело Скопје.

Oкеј нема храбри изгледа.

Ајде, ми даде идеја што да нацртам ново на deviant art. Само да најдам време, аплоудирам и линкувам во темава, да не биде дека не го резилиме исламот.

Ќе ја постирам сликата и на македонски портали по избор/предлог на увредениве наши христијани.
Не биди педер. Се работи за принципиелност. Јас ќе го поддржувам доследно сечие право на слобода на говор и креативност во врска со било која религија или светоглед. Иначе, сум бранел права и на хомосексуалци и на атеисти на форумов. Стојат постои. ;)

Ај не се криј позади банирани членови. Или знаеш само да напаѓаш у глутница?;)
Make love, not war... е моето мото. Не напаѓам бе Петар јас верници, само „дискутирам“ со нив. Муабетот ми беше дека ми фали Ставрогин да каже нешто....
п.с И плус, после чудото во Св. Димитрија, не сум веќе атеист... Сега сум Друид :ROFLMAO:

Па овие фраериве од Скопје Креатива што не го поставиле пророкот Мухамед на билборд.Вака црква е лесно да се исмева.Ама да беше Мухамед на билборд ќе гореше цело Скопје.

Тоа шо ти кажува ? Дека Христијаните се помирни, покултурни , пофлексибилни и поинтелигентни сушстества , за разлика од планинците .. коа видеш овоа му доаѓа ко некој комплимент на Христијанството :pipi:

Што мешаш поими, го виде ли ти билбордот? Беше ли Исус на него?

Тоа дека муслиманите се увредувале ради хумор не значи дека треба и Христијаните да паѓаат на такво лајнарско ниво, иначе што ги прави поразлични од нив...

Make love, not war... е моето мото. Не напаѓам бе Петар јас верници, само „дискутирам“ со нив. Муабетот ми беше дека ми фали Ставрогин да каже нешто....
п.с И плус, после чудото во Св. Димитрија, не сум веќе атеист... Сега сум Друид :ROFLMAO:
Не се криј мацо зад Ставрогин, Петко и Станко. Ако си ербап. бујрум, удри мавај!;)

Го гледам билбордот секое сабајле кога идам на работа. Навистина иновативна и интересна реклама. Нема што да се навредува никој, рекламата ја збори вистината.
Па нормално за вас сатанистите е во ред
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:01 ---
Се смеевте Саут Парк кога го исмеваа Мухамед а сега престанува да биде смешно? :) Инаку да, уметноста никако не смее да биде цензурирана. :)
Прави разлика, некои да некои не, јас на пример сакав да ги исчукаат тие од Саут Парк што го нацртаа Мухамед. Така да не ги обвинувај сите.

Не се криј мацо зад Ставрогин, Петко и Станко. Ако си ербап. бујрум, удри мавај!;)
Со која цел? Немам инспирација! (и не ме ремети :P)
Па нормално за вас сатанистите е во ред
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 15:01 ---

Прави разлика, некои да некои не, јас на пример сакав да ги исчукаат тие од Саут Парк што го нацртаа Мухамед. Така да не ги обвинувај сите.
Уште ти фалеше ...
Кога веќе зборуваш за сатанистите, не сакам да ме ставаш во иста реченица.

Тоа дека муслиманите се увредувале ради хумор не значи дека треба и Христијаните да паѓаат на такво лајнарско ниво, иначе што ги прави поразлични од нив...

Секој има право да се навреди. И колектив има право да се навреди и да реагира. Да напише писмо, да протестира. Не се тоа ниски побуди и лајнарско ниво. Лајнарско ниво е кога некој бара да ти ја пресечат главата заради цртеж, книга или филм кој го вреѓа.

Не биди педер. Се работи за принципиелност. Јас ќе го поддржувам доследно сечие право на слобода на говор и креативност во врска со било која религија или светоглед. Иначе, сум бранел права и на хомосексуалци и на атеисти на форумов. Стојат постои. ;)

Па глеј колку постирачи бараат нешто слично да се направи и за исламот? Викам ај чим запнале, да не биде после само хумор се терало со христијанството.

Што се донесува до мене, сум педер, can't help it! :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom