Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.611
Поени од реакции
70.149
Ние 6 души бевме во скопје без полиција,па не носевме крпче 30цм, носевме коцка 1.5x1.5 метри :)
Да, ама вие бевте на Еуромилк-Пелистер и господ знаел само дека ќе дојдете на натпреварот.
 
Последно уредено:

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.509
Поени од реакции
7.181
Господ и тие дечките шо пробаја да се соберат и да нападнат ама не му држеше газето :)
 
Член од
14 април 2010
Мислења
4.680
Поени од реакции
5.958
Ние 6 души бевме во скопје без полиција,па не носевме крпче 30цм, носевме коцка 1.5x1.5 метри :)
Za tebe ako se krpcinja, za nekogo se svetost, so gi izrabotil so sopstven trud i raka, plus toa uopste ne se mali kako so sakate da gi pretstavite, se poznava ubavo na slikata deka se dovolno golemi za vakvi gostuvanja.
Dzabe probavte da prodavate prikaski ste gi tepale, sami se pobivte so toj klipot, se gleda deka ne vi se povlekoa, niti vi se isplasile.
Ova beilo samo mal incident, i niso poveke, dodeka prilepcani i bitolcani napravija ko deckite da zavrsile vo bolnica, a edino so im napravile e so gi pcuele i gi gagjale so kamenja i stolcinja.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.485
Поени од реакции
22.923
Ova e definitivno najsmesna tema otvorena na kajgana :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Poslednava nedela dena procitavme kako ljockite na cair bile mirolubivi i ne pravele incidenti i ne peele nacionalisticki pesni. Istite tie koj secea stativi za mladinskata reprezentacijata da ne igra na cair, koj tepaa mladinci na Vardar i koj napagaat so nozevi niz gradot i toa samo grupno. Ova e istiot stadion na koj porano BTR transporteri moraa da bidat postaveni za da se garantira bezbednosta na fudbalerite na Vardar. Vazno sekade gi pofalija, pravi tifosi se, da zivee bratsvo i edinstvo barem uste nekoj den...

Ckembari od druga strana najdoa da komentiraat za gostuvanjeto na Vardar vo Prilep i toa na totalno nebitna utkamica. Da, da se igrase vo PP zasto bitola koja nekoj napisa deka bilo grad, a ne selo kako vo pesnite koj gi peele losite komiti, e vsusnost beter i od selo, imame selski fudbal vo prva i vtora liga taka?. Bitola u sustina denes e kasaba so gradbi ko stadionov niven manje vise od tursko, eventualno jugoslavija. Naselena e od totalno nesposobna populacija da organizira eden beden kup natprevar posto "stadionot" im e postar od dedo Noe a vo sekoja prilika koga dobivale ili imalo prilika da dobijat sredstva za da se renovira gi ukrale. I sega e isto, videte so kakva dinamika se gradi tumbe kafe koj pocna pred tetovskiot stadion i se e e jasno.

Nikoj od niv ne spominja deka gi nemase na prvata, a se spomnuva i "golemoto" gostuvanje na Euromilk (who the fuck is that?) kaj sto bile duri 6 dusi. Tuka mozno bilo da dojde do incident samo sto "navivacite" (who the fuck is that?) na Euromilk vo posleden moment se povlekle i ne napadnale, toa sigurno deka se picki, i se isplasile od 6te junaci od bairo, logovardi i kravari? Ova bilo event be, zamislete da doslo do sudir na 6 ckembari i 2-3ca bezimeni ama mora da bile strasni "navivaci" na giganotot od gorno lisice kade bukvalno igraat igraci koj ni doma ne gi znaat deka se fudbaleri. Ovde bas ke bese gusto 6 bitolski navivaci so TRANSPARENT (da ne zaboravime, eve i so golemi bukvi, toa e dostignuvanje po se izgleda da nosis TRANSPARENT na nasava "scena") na najverojatno 2-3ca decki od rezervite ili mladincite na Euromilk koj se zateknale tamu i se "grupirale" da ja izgledaat utakmicata na seniorskiot tim. Mozam da gi zamislam 6te junaci od bitolsko, kakva panika gi ima fateno koga ovie pocnale da se "grupiraat" ama ete hrabro srce junacko "izdrzale" i izvele "uspesno gostuvanje" vo metropolata pa eve i se pofalija ovde. BRAVO DECKI, slediont pat ve molam dojdete barem 8 dusi, 2 koli bez da se butkate ke vi bide komotno a vo online svetot ke mozete da go prestavite toa "gostuvanje" kako gostuvanje na koe ste imale duri 33% poveke clenovi nego predhodniot pat.

Majmuni i drugive koj se ubacija ne vredi da gi komentiram. Ubavo si kaza eden clen, komentari od "grupi" koj nemaat clenstvo ni za eden bend ne treba nikogo da tangiraat.

Konkretno za kup utakmicata vo PP, neznam sto tolku prasina se diga za navivanjeto. Repertoarot na pesni si bese standard. Retro shema samo so pomalku narod vo drug grad. Ckembari apsolutno imaat pravo da si pejat sto sakaat. Iskreno pesnata za 63ta e edna od najorginalnite na scenata nasa bedna i treba da se pee. Istoto si vazi i za nasite Suzana, Po Vardarot (koja ne se pee veke dolgo vreme) itn... Glupavo e od nasa strana da ocekuvame deka neandertalcite sfatile deka treba uglavno za svojot klub da se naviva a takvi pesni da se pejat poveke za peckanje na protivnikot i zaebancija. Takov tip na evolucija ocekuvam da se sluci vo BT nekade 2130 godina, godina dve pred konceno skopjani da im go izgradat stadionot.
 
Член од
19 август 2015
Мислења
153
Поени од реакции
81
AЛО СЛУШАЈ УПРАВА... две утакмици дома никој во салата не го скандира името Фени ,театарска атмосфера на каква Јасмин не сме навикнати да го гледаме,вчера пораз каде се осети добро дека на играчите му се потребни крила да ги понесе лозарската песна .Нека натурализираните Кавадарчани од управата си стават прст на главата дали може овака понатаму и управата која што не знае дали топката е круг или квадрат и луѓе кој што не заслужуваат да седат на позициите кој што моментално ги имаат ,,сите вие сте минливи ,Лозари се секогаш тука за својот град,својот тим и за својата гордост која никогаш не ја продаваат .Лозари исток '91 Кавадарци ,БОЈКОТ ПРОДОЛЖУВА ....!!! 17218_1511019065882264_2715408895811762187_n.jpg
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom