Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 март 2022
Мислења
120
Поени од реакции
604
Ама ич не ја разбирам целта и поентата. Исфрустрирани од прошлиот пат, што влезот како пијани матуранти резултираше со изгубени дуксер и маица па сега обид да се обели образот и лечат компекси?
Незнам зашто толкава критика за влезот на Чкембари според мене баш и беше навивачки и многу хулиганско влегување на трибина. Фрлањето бакљи и не беше може на место ради децата што седеа, али јебига тоа е у секоја група имаш некоја надрогирана будала што нема грам памет и ке направи хаос. На снимката ко што видов прво лета едно столче па после овие фрлаат со бакљи,дерби е коа веќе знаеа минатата утакмица што се деси на таа страна немораа тие мајки со деца да купуваат карти за таа трибина а ако веке е преполна цела сала на крај краева не мора да го носиш детето на таа утакмица подобро така него да биде погодено со некоја залутана бакља. А за влагањето уште еднаш ке кажам не глеам ништо лошо сегде у свет го глеате и стискате лајкови а кај нас коа ке се деси одма лечеле комплекси или незнам ти што.
 
Член од
12 март 2022
Мислења
42
Поени од реакции
379
ПРВЕНСТВЕНО - На уапсените од Чкембари им се однесени храна и пијалоци!
Ќе гледам да бидам што по краток и по објективен. Прво 80% од профиливе на форумов и од Комити и од другите групи, мислам дека не сте баш реални па со лоши и пристрасни коментари станувате досадни за читање.
За мене ова е најуспешно ракометно дерби за нас како група. Дружбата пред сала беше 10/10. Пиво, мезе, музика и позитива. Секоја чест за сите помлади кои учествуваа во организација и помагаа - ПОБЕДА ЗА ГРУПАТА.
Комити:
Бројката и копот убедливо најдобри во историјатот на салата. Изглед на трибина (знамиња ограда) доста слабо затоа што не ставивме акцент на тоа. Пароли - УБИВАЊЕ ВО ПОИМ ! Корео - просечно. Имаше присутни екипи друштва и поединци кои биле дел од трибинава во последните 15-20 години но не биле активни во последните неколку години.
Екипи од Тетово, Велес, Неготино, Берово, Штип, Кичево.
Навивање - со оглед на околностите (дербијаши, неутралци, тек на натпреварот) - ако кажам одлично ќе испаднам скромен.
Последните 10-15 минути (поготово моментот со почетокот на дале чавезе...) беше типична доминација и навивање на цела сала заедно - буквално. ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ ИМА е најдобар погодок песна која искочила во поново време. За нас како група денес сум позитивно изненаден ГОЛЕМ ПЛУС.
Чкембари:
Акции и мобилизација за утакмицава подобри од било кога.
Бројка: одлична - горе доле исто како прошли пат. Мислам дека 1 бус им напунија Лозари. Навивање за разлика од прошли пат доста послабо. Потегот со бакљите према неутралци и деца е за срам, кој знае колкав комплекс имаат тие дебили кои фрлија...
Единствено браво имате за паролата за Дарко Смок и за Рипче.
Целокупно голема победа за НАС, поготово што огромен деморал ви донесе денешниов убедлив пораз, во борбата за титула за која чекате долго, и која ќе ви донесеше голема еуфорија и во Битола, а и општо во самата група. Тек сега сум сигурен дека ќе паднете скроз како група. Се гледа од авион а и од лични контакти кои ги имам, дека имате огромни несогласувања внатрешни во групата и на секој 5 минути доаѓа до меѓусебни гурања и кошкања. Кажете збор два за неуспешната акција на врвот пелистер, дознавте ли кој е црвот планинари?
За мене лично најдобро дерби ракометно до сега, слободно можам да кажам дека со сите случувања целокупно, инциденти, бројка, навивање, еуфорија - денешното дерби влегува во ТОП 3 дербиња во државава во последните 10-15 години.
Ние уште од утре продолжуваме со напредок и работа, фокусирани на Ф.К. Вардар, а вие чекајте дерби за пак да пуштите глас.
Еве и една слика од Комбати. JPEG_20230326_230318_5756743020689791237.jpg JPEG_20230326_225856_797916524583103184.jpg
 
Последно уредено:
Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.147
Поени од реакции
4.542
немораа тие мајки со деца да купуваат карти за таа трибина а ако веке е преполна цела сала на крај краева не мора да го носиш детето на таа утакмица
Знам дека темата е навивачки групи, ама ова мислење за мене апсолутно не може да биде прифатливо. Ниту салата е наша, ниту клубот е наш, ниту сме сами во сала, а многу од тие татковци, мајки и фамилии го сакаат, пратат и подржуваат клубот на исто ниво како нас, ама не сите се ултраси. Се си има граници, ако ваквото однесување го прифатиме како нормално, никогаш нема да се искоренат индијанците и никогаш нема да прекинеме да се мачиме со забрани за гостувања. Во ред, еуфоричен влез, пиротехника, провокации, ама границата е тука, пентарењето по ограда и смешниот обид да се сруши истата, и фрлањето со пиротехнички средства на тој дел од трибината, каде патем беше и нивната управа се за мене дебилизам. Истото важи и за тие нашите, што се бутаат во тие блокови и фрлаат предмети кон Чкембари, скриени зад кордонот на полицијата, за на крај невините да го извлечат подебелиот крај и целиот раат да им се поремети
 
Член од
12 мај 2014
Мислења
1.015
Поени од реакции
1.886
Трибината на Комити полна до последно место, одлично изгледаше. Чкембари исто супер бројка, не очекував толку да дојдат.
Иначе мала замерка, првите неколку пароли на Комити не се читаа убаво, другите беа повидливи. Кај Чкембари поубаво се гледаа или дека бевме на тој блок накај нивниот сектор.
 

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.477
Поени од реакции
6.678
Дојдов само јавно да се заблагодарам во име на Чкембари, за пружената помош од Комити кон нашите уапсени членој (околу 25 на број), како и секогаш до сега кога требало. Така било и од наша страна, така и ќе биди понатаму.

Спортски поздрав до наредно видување.
 
Член од
26 март 2023
Мислења
1
Поени од реакции
2
Дојдов само јавно да се заблагодарам во име на Чкембари, за пружената помош од Комити кон нашите уапсени членој (околу 25 на број), како и секогаш до сега кога требало. Така било и од наша страна, така и ќе биди понатаму.

Спортски поздрав до наредно видување.
cudno :pusigo: , samo tebe nikoj nikogas ne te apsi, iako ti prv ja turkas ogradata pa begas, ti ne si proveruvan od policija i provnuvas bakli, ti gi palis istitie vo sala pa vesto gi nagovaras drugite da frlaat vo obicna publika :) ke pokazi vermeto zosto. :toe: interesno i slucajno kucinjata zaboravija da napravat kocka oklu ckembari pred da dojde do incident ;) sreka sto ne vi uspeva planot
 
Член од
8 мај 2022
Мислења
26
Поени од реакции
109
Добар си или многу боли зборот КОМИТИ?
Знаеш или барем гледаше на тв второ полувреме нигде ги немаше само место држат во сала што направија внесоа 4 5 бакљи и фрлаа по обична публика што за овие две работи цела година зборат на форум.
Moe mislenje e za fight ckembari se mng po podgotveni od vas a i plus bea dobra brojka, vnesoa bakli vnatre i go isprovociraa cela sala, a vie od druga strana sto naletavte u teren bevte ziva komedija so sisinja mavavte i da ne go zaboravime toj so fantomka eden cekor napred dva cekora nazad :D

A da ke zaboraviv koga gostuvavte vo bitola 1 nedela pisuvavte u forum kako treba da se naviva fer i red drugi gluposti samo da ne ve napagjat bitolcani… xD

So eden zbor ne ste spremni nitu so patkari struga da se tepate epa ostaj za drugi po organizirani navivacki grupi..
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.892
Поени од реакции
7.289
Дојдов само јавно да се заблагодарам во име на Чкембари, за пружената помош од Комити кон нашите уапсени членој (околу 25 на број), како и секогаш до сега кога требало. Така било и од наша страна, така и ќе биди понатаму.

Спортски поздрав до наредно видување.
И јас само дојдов да кажам дека ова пу пу не важи
Страмота па уште благодарница да не треба да му дајме ко ќе дојдат, па уште јавно во име на Чкембари бог да чува јас неќам во мое име да се дава благодарност (си има групата официјален став и профил на фб шо има било кој да дава или зема нешто па ај пак со мечиња да ги чекаме, први ја почнуваат кавгата нашите како по обичај одат курбан со ќотек и казни па сега ќе изиграваат миротворци па ако не седеја таму и фрлеја столче немаше да има можеби ништо а сега арни да се прат па можевме /мораше и требаше превоз, храна и вода да најдиме за 25 души ако не за шо постоиме со такси ќе си одеја и не требаше ништо да прифаќате од нив! Кај кур се тие богатите газди на клубот ако не можат едно комбе да најдат или да платат такси за децата шо одат кирбан за нивната приватна забава
Ова исто ко лани со Б......т сега да не треба и лајкој да му маваме и споделваме рековме(ти сам пиша ) дека не е тој Чкембар шо ќе пиши тука на темата можиш да му се заблагодариш на темата на рк Пелистер и така само таму читаат и пишат чупите од ск, речено е со нив ниту на погреб ниту на свадба, а не пак да се пеј МНМ да ве фаќаат на емоции патриотски тетовски финти оти не се навивачи и не поштоваат кодекси прво маваат и плукаат на играчите додека се загреваат па го маваат во глава голманот 7 минута среќа не беа Чкембари влезени оти че беше хаос има прекин па после се инфилтираат во обична публика и почнуваат инцидент на крај глупо скандираат едно добро шо си заминаа не до чекаа(ги забркаа џандарите) да го кршат автобусите речено е за претходно шо идеја со оружје Битола тоа шо се заштитени ко бели мечки п тоа дека немаат ниту една казна и ти уште јавно да му се заблагодсрам во име на Чкембари остајте ги децата доста со вас/нас крокодилите дерман да се немало на форумот и на фб
 
Последно уредено:
Член од
8 март 2023
Мислења
8
Поени од реакции
34
Не знам по кој критериум оценуваш кој е по спремен, не значи дека ако имаш 30 години и 100кг си поспремен од некој што е помлад и има 70кг. Доста луѓе од Комити се спремни и активно тренираат, иако глетката денеска беше ужасна со огромен број издрогирани ликови. Околу дешавањата во салата, најголема грешка е на МВР кои што требаше да имаат испланирано растојание помеѓу Чкембари и обична публика ( меѓу кои имаше и ликови што испровоцираа контакт) и истото МВР требаше да ја обезбеди трибината на гостински навивачи. Најголема замерка и на двете страни и најголем минус за наша сцена е гостување со автобуси и пратњи што не дава прилика да се дојде до контакт и прав навивачки судир како што се случува често по Хрватска, Грција и Србија. Влегувањето на терен беше детска работа и неразмислување, посебно ликот со фантомка на кој веројатно цела држава му се смее, нешто слично налик на Енглезите :icon_lol:
 
Член од
3 март 2019
Мислења
109
Поени од реакции
480
И јас само дојдов да кажам дека ова пу пу не важи
Страмота па уште благодарница да не треба да му дајме ко ќе дојдат, па уште јавно во име на Чкембари бог да чува јас неќам во мое име да се дава благодарност (си има групата официјален став и профил на фб шо има било кој да дава или зема нешто па ај пак со мечиња да ги чекаме, први ја почнуваат кавгата нашите како по обичај одат курбан со ќотек и казни па сега ќе изиграваат миротворци па ако не седеја таму и фрлеја столче немаше да има можеби ништо а сега арни да се прат па можевме /мораше и требаше превоз, храна и вода да најдиме за 25 души ако не за шо постоиме со такси ќе си одеја и не требаше ништо да прифаќате од нив! Кај кур се тие богатите газди на клубот ако не можат едно комбе да најдат или да платат такси за децата шо одат кирбан за нивната приватна забава
Ова исто ко лани со Б......т сега да не треба и лајкој да му маваме и споделваме рековме(ти сам пиша ) дека не е тој Чкембар шо ќе пиши тука на темата можиш да му се заблагодариш на темата на рк Пелистер и така само таму читаат и пишат чупите од ск, речено е со нив ниту на погреб ниту на свадба, а не пак да се пеј МНМ да ве фаќаат на емоции патриотски тетовски финти оти не се навивачи и не поштоваат кодекси прво маваат и плукаат на играчите додека се загреваат па го маваат во глава голманот 7 минута среќа не беа Чкембари влезени оти че беше хаос има прекин па после се инфилтираат во обична публика и почнуваат инцидент на крај глупо скандираат едно добро шо си заминаа не до чекаа(ги забркаа џандарите) да го кршат автобусите речено е за претходно шо идеја со оружје Битола тоа шо се заштитени ко бели мечки п тоа дека немаат ниту една казна и ти уште јавно да му се заблагодсрам во име на Чкембари остајте ги децата доста со вас/нас крокодилите дерман да се немало на форумот и на фб
Па кај да не се заштитени од кодош до кодош и партиски глуфци. Битно за шипциве пишет какви се а исто говно се.
 
Член од
20 декември 2021
Мислења
27
Поени од реакции
60
Член од
31 мај 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
2.012
Moe mislenje e za fight ckembari se mng po podgotveni od vas a i plus bea dobra brojka, vnesoa bakli vnatre i go isprovociraa cela sala, a vie od druga strana sto naletavte u teren bevte ziva komedija so sisinja mavavte i da ne go zaboravime toj so fantomka eden cekor napred dva cekora nazad :D

A da ke zaboraviv koga gostuvavte vo bitola 1 nedela pisuvavte u forum kako treba da se naviva fer i red drugi gluposti samo da ne ve napagjat bitolcani… xD

So eden zbor ne ste spremni nitu so patkari struga da se tepate epa ostaj za drugi po organizirani navivacki grupi..
Вие па јадевте ќутек од играчите на Цементарница, јадевте ќутек од играчите на Шкендија ,исто Балисти неколку пати ве тепаат у Албанија, у Чаир .
Последно сликите што ги глеам каква “екипа” сте биле , у Кратово , у Струга , мислам треба да бидете среќни што пробаа оџите и имамите да ве смируваат иначе овие ќе ве измочаа.
Ама тоа Неможе да ве спаси сеа за проблемот со Огнените , пошто они кажале дека сите Артанисти ќе ве решат, вклучително и вас.
Чисто сумњам дека оџите можат од нив да ве спасат.
 
Член од
14 април 2010
Мислења
4.677
Поени од реакции
5.925
Ќе бидам краток, за да не лажат битолчани дека столчиња летнале прво према нив, они од коа влегоа до пред да летне првото столче изнафрлаа еден куп петарди буренца према блок 4 за одппсле да им вратат дел
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom