Навала од Македонци во Грција

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
БРЗО МАКЕДОНЦИ, ПОМАГАЈТЕ НА БРАЌА ГРЦИ

Над 100 хотели во Грција пред затворање

Над 100 средни и големи хотелски комплекси во Грција се пред затворање, пишува денеска грчкиот весник „Елефтеротипија“.
Како што пренесува Макфакс, проблемот настанал поради недостаток на кредити од страна на банките, иако хотелските комплекси потпишале договори со туроператорите.
Според „Елефтеротипија“, овогодинешната туристичка сезона во Грција започнала со 18,2% намалување на приходите и намалување од 7,3% на движењето на странски туристи. Тоа доведе илјадници бизнисмени во незавидна ситуација заради задолжувањата кон банките.
Владата од своја страна ја следи ситуацијата без да се меша. Европските туроператори продолжуваат да не потпишуваат со грчките колеги обврзувачки договори, што од страна на банките се користи како аргумент да не им се издаваат кредити.

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=109652

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Ајде сите бугарофили,србомани,Албанци и смрдени цинцароидни власишта во поход за спас на братската грчка економија.
Ајде копилиња племето да ви го ебам ајде мамата ваша смрдена одселете се веќе еднаш како шо знаеше пола Струмица да се исели во милата Грција пред 70 години,нема да ни фалите нема ни да ве осетиме.

Член од
9 мај 2006
Мислења
150
Поени од реакции
7
Бугарче мрш во Софија или на шопинг во Ќустендил... :vozbud:
Полека бе пиле, кај се залетуваш.

За србите - бугараши, за бугарите - србомани, за грците - славофони, а за нас и за сите други Македонци.

Делија

Борец за ПРАВДА
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.196
Поени од реакции
35
Полека бе пиле, кај се залетуваш.

За србите - бугараши, за бугарите - србомани, за грците - славофони, а за нас и за сите други Македонци.
Во право си пиле... Немам обичај некого да оквалификувам што е или каков е, ама овде јас бев прв нападнат и оквалификуван за србоман, само заради мојот поинаков став во врска со летување во Грчка... :toe:
Па така според мене оној кој ме нарекува србоман, мора да е блгарче... :toe:...

Иначе јас сум за да се вратиме на темава... Пак ќе кажам... немам ништо против да се летува во Грчка... А зошто да не...???????

Член од
28 март 2008
Мислења
133
Поени од реакции
3
СЕКОЕ ЛЕТО ИСТА ПРИКАЗНА, КАРВАНОТ Е СЕ ПОГОЛЕМ, БРАВО!. ЗА ДЕЛИЈАТА, МАКЕДОНСКИ ПРАВИЛНО Е грција а грчка велат во србија.:vozbud:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Во право си пиле... Немам обичај некого да оквалификувам што е или каков е, ама овде јас бев прв нападнат и оквалификуван за србоман, само заради мојот поинаков став во врска со летување во Грчка... :toe:
Па така според мене оној кој ме нарекува србоман, мора да е блгарче... :toe:...

Иначе јас сум за да се вратиме на темава... Пак ќе кажам... немам ништо против да се летува во Грчка... А зошто да не...???????

Ти смета да те ословуваат со Скопјанос/Фиромија и остали неандерталски надимаци ?

Ти смета да се иживљаваат со тебе на граница , да те запира полиција зашто имаш МК на кола и остали срања ?

Ти смета да седиш на места каде што ке те гледаат луѓето као да си им опцул мајка и ке чекаат најмал кикс (да речеш Македонија де ) за да те дупнат од ќотек ?

Ти смета на секој втор да му објаснуваш/дебатираш дека Македонија е Македонија и нема ништо со Гејција ?

Ако не ти смета ништо од ова ... алал ти вера ...

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Поздрав за сите кои беа во посета на нашите јужни соседи.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Јас верувам лани и оваа година да имаше комплетен бојкот на Грција ќе беше друга приказна. Голем дел од нивните приливи се од нас. Вака само им долеваме од ионака одвратното самозадоволство што го покажуваат...

Пошто сме овци по убедување (барем наведените примероци), треба фантомите една тура плакати да залепат за да им се каже инаку не им текнува!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Od takvi patrioti kako tebe sigurno Aleksandar i Filip zaedno so Bukefal i Olimpija se prevrtuvaat vo grobot.

Самоубицо седи мирна ма .... Ако имаш нешто корисно за темава (а немаш ...зашто ни од штаб немаат) ке постнеш ... вака само паламудиш ...:zlo::zlo:

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Od takvi patrioti kako tebe sigurno Aleksandar i Filip zaedno so Bukefal i Olimpija se prevrtuvaat vo grobot.

со такви како тебе што се браќа со србите и ја носат Србија во срцето не разговарам воопшто за патриотизам не си достоен Рубинчо
ај терај сега

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Dosta eftino bilo vo Grcka. Letovo se ocekuva preku 80 000 turisti od Makedonija. Izgleda nikoj ne se pali na nacionalizmot na saka jada luzeri.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
294
со такви како тебе што се браќа со србите и ја носат Србија во срцето не разговарам воопшто за патриотизам не си достоен Рубинчо
ај терај сега
Podobro sozhivot so brakjata Srbi odkolku so probugarski i bugarski orientirani Makedonci.

Dosta eftino bilo vo Grcka. Letovo se ocekuva preku 80 000 turisti od Makedonija. Izgleda nikoj ne se pali na nacionalizmot na saka jada luzeri.
Neznam kolku bilo eftino ama znaam deka 60.000 od navedenata brojka se od patriotite na dpmne vkluchuvakji i nekolku ministri.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Ти смета да те ословуваат со Скопјанос/Фиромија и остали неандерталски надимаци ?

Ти смета да се иживљаваат со тебе на граница , да те запира полиција зашто имаш МК на кола и остали срања ?

Ти смета да седиш на места каде што ке те гледаат луѓето као да си им опцул мајка и ке чекаат најмал кикс (да речеш Македонија де ) за да те дупнат од ќотек ?

Ти смета на секој втор да му објаснуваш/дебатираш дека Македонија е Македонија и нема ништо со Гејција ?

Ако не ти смета ништо од ова ... алал ти вера ...

Чув дека гњавеле нашите царинарници, Грчките не. МК, ако немаш никој не ти правел проблем. Чув и дека не се противеле на спомнување на Македонија, само прашувале дали од Грчкиот дел Македонија или државата Македонија. И чув дека малите местенца околу Солун биле преполни со Македонци. Пред 2-3 дена, во 24 часа 5000 луѓе ја преминале Македонско-Грчката граница преку преминот Меџитлија :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom